Ухвала
від 20.04.2018 по справі 905/426/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

20.04.2018р. Справа № 905/426/15

за заявою кредитора (заявника) Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Донецькій області

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Цегельний завод «Перспектива» , м.Маріуполь (код ЄДРПОУ 13479857)

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий ОСОБА_2

Головуючий суддя С.С. Тарапата

Ухвалою господарського суду від 22.07.15р. за результатами підготовчого засідання порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Цегельний завод «Перспектива» , введений мораторій на задоволення вимог кредиторів, введена процедура розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів, розпорядником майна боржника призначений арбітражний керуючий ОСОБА_2

27.07.15р. за номером 20641 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднено оголошення (повідомлення) про порушення справи про банкрутство ТОВ «Цегельний завод «Перспектива» , м.Маріуполь.

За результатами попереднього засідання 01.10.15р. судом затверджений реєстр вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Донецької області від 10.11.15р. ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Цегельний завод «Перспектива» , м.Маріуполь, визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, ліквідатором призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2.

10.11.15р. за номером 24809 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднено оголошення (повідомлення) про визнання боржника ТОВ «Цегельний завод «Перспектива» , м.Маріуполь Донецької області.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 01.10.15р. визнані грошові вимоги Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Маріупольської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Маріуполь на суму 1700,00грн. (вимоги шостої черги).

11.04.18р. до господарського суду Донецької області надійшло клопотання Управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області в особі Маріупольського міського відділення управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області №05-46/04-1222 від 05.04.18р. «про заміну сторони кредитора» .

В даному клопотанні Управління просить суд замінити кредитора - Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Маріупольської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення ФСС з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області в особі Маріупольського міського відділення управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області, посилаючись на прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування №1105-14 від 23.09.1999р., та наказ виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності №48-од від 26.05.17р. Про припинення робочих органів Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності .

Розглянувши клопотання Управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області в особі Маріупольського міського відділення управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області 46/04-1222 від 05.04.18р. суд встановив:

В силу до п.5. Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до ч.3 ст. 8 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99р. №1105-XIV робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, що створюються за рішенням правління Фонду на підставі затвердженої ним структури органів Фонду. Управління виконавчої дирекції Фонду є юридичними особами.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Україні є правонаступниками управлінь та відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Наказом Виконавчої дирекціїї Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України в Донецькій області від 26.05.17р. №48-од «Про припинення робочих органів Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності» припинено юридичну особу - Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (87510 просп. Луніна 89 м. Маріуполь Донецька обл. код ЄДРПОУ 21955772) шляхом реорганізації - приєднання відділення до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (84122, Донецька обл., м.Слов'янськ, вул.Свободи, буд.5, код ЄДРПОУ 41325231), також припинено його відокремлений підрозділ - Маріупольську міську виконавчу дирекцію Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності ( код ЄДРПОУ 26081177).

Факт реорганізації Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності підтверджений відомостями зазначеними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Так:

- 10.05.17р. внесено запис про державну реєстрацію юридичної особи - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231);

- 26.06.17р. внесено запис про створення відокремленого підрозділу юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області - Маріупольське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ ВП 41419282);

- 11.10.17р. припинено юридичну особу - Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 21955772) правонаступником якої визначене - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Відповідно до п.1.1 Положення про Маріупольське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, затвердженого наказом Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України №72-од від 30.01.18р., Маріупольське міське відділення управління є відокремленим підрозділом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Згідно з ч.1 ст.2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

В силу ч.6 ст.12 ГПК України в редакції від 15.12.2017р. господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ст.21 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої особи, яка бере участь у справі, здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі її правонаступником. Усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

В силу ч.1 ст.52 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

З огляду на зазначене, суд визнає за необхідне замінити кредитора у справі - Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 21955772) в особі Маріупольської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ ВП 26081177) на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231) в особі Маріупольського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ ВП 41419282).

Враховуючи викладене та керуючись ст.2, 8, 21 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.11р. №4212-VI, ст.ст.3, 12, 42, 52, 73, 86, 234, 235, 255 Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017, господарський суд

У Х В А Л И В:

Клопотання Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Маріупольського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області від 05.04.18р. №05-46/04-1222 про заміну сторони кредитора задовольнити.

Замінити кредитора у справі - Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 21955772) в особі Маріупольської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ ВП 26081177) на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231) в особі Маріупольського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ ВП 41419282, м.Маріуполь).

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, шляхом подання апеляційної скарги через господарський суд Донецької області.

Суддя С.С. Тарапата

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.04.2018
Оприлюднено22.04.2018
Номер документу73517522
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/426/15

Ухвала від 13.02.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 17.01.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 05.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 08.10.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 21.05.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 20.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 13.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 30.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 14.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні