Ухвала
від 18.04.2018 по справі 554/2781/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 18.04.2018 Справа № 554/2781/18

Єдиний унікальний номер: 554/2781/18

Провадження № 1-КС/554/3501/2018

УХВАЛА

Іменем України

18 квітня 2018 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Тімошенко Н.В., за участю секретаря судового засідання Поливяної О.М., слідчого Зацеркляного М.В., розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СУ ГУНП в Полтавської області капітана поліції Зацеркляного М.В. про проведення обшуку, -

встановила:

18.04.2018 року до суду надійшло зазначене клопотання, яке погоджено з прокурором та мотивоване наступним.

У провадженні СУ ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування №12016170000000682 від 08.12.2016, з правовою кваліфікацією за ч.1 ст.203-2 КК України зайняття гральним бізнесом.

У ході досудового розслідування було встановлено, що працівниками УСБУ в Полтавській області отримано інформацію що в м. Полтава діє група осіб за попередньою змовою, яка всупереч Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» організувала діяльність незаконних гральних закладів на території регіону, шляхом використання звичайної комп`ютерної техніки, на якій імітуються термінали електронної системи прийняття ставок. Також, встановлено, що вказана група осіб здійснює власну протиправну діяльність на території м. Дніпро, за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Калинова, буд. 82д.

Відповідно до ст. 2 ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні » від 15 травня 2009 року №1334-VI, в Україні забороняється гральний бізнес та участь в азартних іграх.

Відповідно до проведеного візуального огляду приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , встановлено, що на даному приміщенні, мається вивіска «Інтернет клуб».

Згідно до інформаційної довідки № 120162872 від 10.04.2018 встановлено, що нежитлові приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , а саме торговельний комплекс підприємства з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, за нумерацією: Б-1,В-1, Г-1, Д-1, Е-1,Ж-1, И-1, К-1, Л-1, М-1, Н-1, О-1, П-1, Р-1, С-1, Т-1, У-1, Ф-1, Х-1, Ц-1, Ч-1, Ш-1, Щ-1, Ю-1, Я-1, 1А-1, 1Б-1, 1В-1, 1Г-1, 1Д-1, 1Е-1, 1Ж-1, 1З-1, 1И-1, 1К-1, 1Л-1, 1л1, 1М-1, 1М, 1м1, та приміщення А-1 в розмірі 1/1 частці власником являється дочірнє підприємство Торгівельно-комерційного підприємства, «Веснянка» код ЄДРПОУ:23943856

На підставі викладеного з метою всебічного проведення досудового слідства необхідно провести обшук у приміщенні клубу «Інтернет клуб» за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Калинова, буд. 82д, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя вчиненого кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, встановлення кола співучасників, а саме осіб які надають послуг в сфері грального бізнесу (адміністраторів, касирів, охорони, директорів), та з метою забезпечення виявлення та вилучення в повному обсязі грального обладнання, а також комп`ютерної техніки, переобладнаної під гральне обладнання, касових апаратів та апаратів для роздрукування чеків, квитанції про зроблені ставки, чорнових записів, в яких зафіксовано факт надання послуг та отриманих прибутків від надання послуг в сфері грального бізнесу, необхідно провести обшук за фактичним місцем знаходження клуб «Інтернет клуб» за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Калинова, буд. 82д, що в подальшому буде використано, як доказ по кримінальному провадженню.

Без вилучення знаряддя вчиненого кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, та інших речей та документів зазначених в клопотанні, орган досудового розслідування не зможе в повній мірі провести досудове розслідування та притягнути винних до кримінальної відповідальності. В разі відмови слідчого судді від вилучення комп`ютерної техніки переобладнаної під ігрове обладнання, орган досудового розслідування не зможе призначити та провести комп`ютернотехнічну експертизу з метою встановлення відповідних програм за допомогою яких здійснюється доступ до Ігрових сайтів, які забезпечують гру через всесвітню мережу Інтернет.

Тобто без вилучення та проведення відповідних експертиз унеможливить органу досудового розслідування встановити вихідні дані стосовно того, що на системних блоках, які переобладнанні під ігрові автомати, дійсно містилися вже встановлені програмні комплекси які забезпечують безперешкодний доступ до Ігрових сайтів.

Також без вилучення чорнових записів, унеможливить органу досудового розслідування встановити отримані прибутки від здійснення незаконної діяльності в сфері грального бізнесу та встановлення свідків, а саме гравців які постійно відвідують даний заклад, адже їх дані із зазначеннями мобільних телефонів, можуть міститися в чорнових записах даного клубу.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та прохав задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Слідчим суддею встановлено, що згідно Витягу з ЄРДР, СУ ГУНП в Полтавській області відкрито кримінальне провадження №12016170000000682 від 08.12.2016, з правовою кваліфікацією за ч.1 ст.203-2 КК України, з якого вбачається, що невстановлені особи всупереч ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні» організували надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу за допомогою грального обладнання, зокрема за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникати до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених частиною 3 ст. 233 КПК України

У зв`язку із вищевикладеним, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку на першому поверсі в приміщенні під назвою «Інтернет клуб» де фактично знаходження завуальований під клуб «Інтернет клуб» гральний заклад за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Калинова, буд. 82д, власником якого є дочірнє підприємство Торгівельно-комерційного підприємства, «Веснянка», особа яка фактично володіє даним приміщенням невідомо.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали, тому з врахуванням великого обсягу проведення слідчих (розшукових) дій, термін дії ухвали суду рахувати з 18 квітня 2018 року по 16 травня 2018 року.

Керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Надати слідчому СУ ГУНП в Полтавської області капітану поліції Зацеркляному М.В. дозвіл на проведення обшуку в приміщенні, де фактично знаходиться завуальований під клуб гральний заклад на першому поверсі в приміщенні під назвою «Інтернет клуб» за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Калинова, буд. 82д, власником якого є дочірнє підприємство Торгівельно-комерційного підприємства, «Веснянка», особа яка фактично володіє даним приміщенням неводомо, з метою виявлення та вилучення речей і документів, а саме: грального обладнання, комп`ютерної техніки, переобладнаної під гральне обладнання, касових апаратів та апаратів для роздрукування чеків, квитанції про зроблені ставки, чорнових записів, в яких зафіксовано факт надання послуг та отриманих прибутків, та документів (реєстраційних документів закладу), які мають значення для повного та неупередженого проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали з 18 квітня 2018 року по 16 травня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Н.В. Тімошенко

Дата ухвалення рішення18.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73524547
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/2781/18

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні