Ухвала
від 20.04.2018 по справі 127/7044/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/7044/18

Провадження №1-кс/127/3443/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 квітня 2018 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання мотивовано тим, що слідчим проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018020000000084 від 01.03.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України.

Згідно клопотання, в період часу з 19.02.2018 по 22.02.2018 група невідомих осіб, шляхом обману, використовуючи електронно обчислювальну техніку, а саме мобільний зв`язок, електронну пошту, банківську систему переказу коштів, під виглядом продажу пшениці, незаконно заволоділи коштами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особливо великих розмірах. В подальшому встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відповідно до рахунку на оплату №90 від 22 лютого 2018 року перерахувало грошові кошти в сумі 12432009,00 на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 відкритий в ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » невідомою особою з використанням підроблених документів на ТОВ АК « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Таким чином ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вчиненням кримінального правопорушення було завдано матеріальної шкоди на суму 12432009,60 грн. В подальшому, відповідно до довідки з Державної служби фінансового моніторингу України від 14.03.2018, встановлено, що з банківського рахунку № НОМЕР_1 відкритого в ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » грошові кошти були перераховані: в сумі 1745999.72 грн. на розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_1 , директор ОСОБА_4 , м.т. НОМЕР_4 .) в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », підстава оплата ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за металопрокат. Також встановлено, з розрахункового рахугнку № НОМЕР_2 відкритого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » грошові кошти в сумі 1750000.00 грн. 26.02.2016 о 14:21 год. були перераховані на розрахунковий рахунок № НОМЕР_5 відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , адреса: АДРЕСА_2 , директор ОСОБА_5 ) в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Будучи допитаними з даного приводу генеральний директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_6 та фінансовий директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_7 , повідомили, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » не має діючих рахунків в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та вищевказаний рахунок № НОМЕР_1 відкритий в Дніпровському відділенні ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з використанням підроблених документів, а саме підробленого паспорту гр. України на ім`я ОСОБА_6 , завірених підробленими підписами нотаріуса копії статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Крім того, останні зазначили, з реєстру накладних, було виявлено, що за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » безпідставно зареєстровано податковий кредит, що виник при здійсненні розрахунків з контрагентами з якими ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » будь яких правочинів не укладала, а саме з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 ", на загальну суму розрахунків з ПДВ - 9131 953,61 грн..

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, відшукання осіб, які мають відношення до вчинення кримінальних правопорушень, доручення до матеріалів кримінального провадження документів, що мають доказове значення, проведення в межах досудового розслідування судової почеркознавчої та технічної експертизи документів, виникла необхідність звернутися до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів (з можливістю вилучення оригіналів документів) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , адреса: АДРЕСА_2 , директор ОСОБА_5 ), а саме документів, що відображають фінансово-господарські відносини між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з приводу придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » товару на суму 1.99 млн. грн. (договору (договорів) з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікацій, актів прийому передач, накладних, транспортних накладних, податкових накладних, розрахунків фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів (робіт, послуг), реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших фінансово господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); а також документів, що не становлять фінансово-господарської необхідності для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на яких містяться підписи директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , кількості не менше 10 ти документів; зразків відтиску діючих печаток ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в кількості 10 аркушів формату А4 кожної печатки по 6 відтисків на кожному аркуші; документів, що не становлять фінансово-господарської необхідності для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на яких містяться відтиски печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в кількості не менше 10-ти документів з відтисками кожної печатки

Зважаючи на вищевикладене, слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судове засідання слідчий не зявився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Частиною 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містять в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Так як іншим способом неможливо отримати документи зазначені у клопотанні , тому слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Вінницькій області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області майору поліції ОСОБА_8 , слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області підполковнику поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Вінницькій області майору поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області капітану поліції ОСОБА_11 на тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю вилучення оригіналів документів) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , адреса: АДРЕСА_2 , директор ОСОБА_5 ), а саме документів, що відображають фінансово-господарські відносини між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з приводу придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » товару на суму 1.99 млн. грн. (договору (договорів) з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікацій, актів прийому передач, накладних, транспортних накладних, податкових накладних, розрахунків фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів (робіт, послуг), реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших фінансово господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); а також документів, що не становлять фінансово-господарської необхідності для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на яких містяться підписи директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , кількості не менше 10 ти документів; зразків відтиску діючих печаток ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в кількості 10 аркушів формату А4 кожної печатки по 6 відтисків на кожному аркуші; документів, що не становлять фінансово-господарської необхідності для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на яких містяться відтиски печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в кількості не менше 10-ти документів з відтисками кожної печатки.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя /підпис/

Копія вірна.

Суддя / ОСОБА_1 /

Секретар / ОСОБА_2 /

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.04.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73547446
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/7044/18

Ухвала від 20.04.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні