Постанова
від 18.04.2018 по справі 509/1364/18
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1364/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2018 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

Слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 погоджене з прокурором Іллічівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про призначення трасологічної експертизи в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018160380000720 від 13.04.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 186 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділом Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018160380000720 від 13.04.2018 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 186 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 13.04.2018 приблизно о 00 годин 20 хвилин троє невідомих осіб приблизним віком 20-25 років в темній одежі, із закритими обличчями воротом светрів та з капюшонами на головах через бетонну огорожу висотою 2 метри проникли на територію СООО «Маяк», розташовану по вул. Дружби в с.Дальник Овідіопольського району Одеської області, де застосували насилля, яке не було небезпечним в момент нападу, що виразилось в застосуванні фізичної сили без нанесення тілесних ушкоджень відносно охоронця ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та зв`язали йому руки полімерними стяжками та відвели до спального приміщення, що розташоване поряд із сторожкою. В цей же час у вищевказане спальне приміщення проникли четверо невідомих осіб приблизним віком 20-25 років в темній одежі, із закритими обличчями воротом светрів та з капюшонами на головах, де застосували насильство, яке не було небезпечним в момент нападу, що виразилось в нанесенні ударів кулаками по тілу відносно трактористів ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які в цей час спали, та зв`язали їм руки полімерними стяжками. Після цього один із нападників залишився спостерігати за трактористами та охоронцем, а інші шість невідомих осіб проникали до складських приміщень СООО «Маяк», де заволоділи насінням соняшника, каністрами з фунгіцидом «Піктор», стимулятором росту «Архитект», фунгіцидом «Ферула» на загальну суму приблизно 3 000 000 гривень, а також проникли до приміщення ТОВ «Б.А.С.Ф.», де також заволоділи насінням соняшника, фунгіцидами та гербіцидами, сума збитку якого встановлюється. З викраденим майном нападники зникли у невідомому напрямку.

В ході огляду місця події, а саме: території ТОВ "Маяк", розташованої за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, с. Дальник, вул. Дружби, № 126, виявлено та вилучено:

- 35 стяжок (хомути) чорного та білого кольору;

- поліетиленова упаковка, з написом "Хомут пластиковий для авто"

- кабель, чорного кольору, один кінець якого пошкоджений, шляхом обрізу;

- дві металеві дужки, зі слідами перекусу;

- два сліди структур матеріалів, які були перекопійовані з допомогою двох окремих відрізків липкої стрічки, які наклеєні на два відрізка білого паперу;

- два сліди пальця руки, які були перекопійовані з допомогою двох окремих відрізків липкої стрічки, які наклеєні на два відрізка білого паперу;

- металевий розсувний ключ, червоного кольору;

- два недопалки цигарок, марки "Парламент" та "Вінстон".

В ході огляду місця події, а саме: ділянки місцевості, розташованої поблизу

с. Дальник, Овідіопольського району, Одеської області, виявлено та вилучено:

- паперовий стакан, червоного кольору, з написом "Кофе", всередині якого наявні лушпиння від соняшника;

- паперовий стакан, білого кольору;

- поліетиленова упаковка, з під печива;

- пластикову пляшку, з написом "Sirma";

- недопалок цигарки.

В рамках першочергових слідчих дій, з метою з`ясування та встановлення істини в провадженні, виникла необхідність в отриманні дозволу слідчого судді на призначення в кримінальному провадженні трасологічної експертизи, так як іншим чином, окрім як залучення експерта, неможливо досягнути мети кримінального провадження, встановити істину та дослідити всі обставини кримінального правопорушення.

Враховуючи, що для проведення комплексної трасологічної та біологічної експертиз, необхідні спеціальні знання в трасології, а також з метою повного, всебічного, неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 242, ст. 243, ч. 3 ст. 244 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 погоджене з прокурором Іллічівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про призначення трасологічної експертизи в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018160380000720 від 13.04.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 186 КК України задовольнити.

Призначити комплексну трасологічну та біологічну експертизу за експертною спеціальністю 4.6 (дактилоскопічні дослідження) та № 9.5 (молекулярно-генетичні дослідження), проведення якої доручити Дніпропетровському НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

- Чи є на представленому предметі (кабелю чорного кольору, який упаковано до полімерного пакету № 0006935) сліди рук і якщо так, то чи придатні вони для ідентифікації?

- Чи маються на представленому предметі (кабелю чорного кольору, який упаковано до полімерного пакету № 0006935) кров або клітини з ядрами? Якщо так, то чи можливо визначити їх генетичні ознаки?

-Чи можливо визначити ДНК-профіль з представленому на дослідження предметі (кабелю чорного кольору, який упаковано до полімерного пакету № 0006935)?

- Дозволити повну або часткову витрату об`єкта дослідження чи зміну його властивостей;

- Дозволити використовувати матеріали раніше представлених експертиз;

- Для ознайомлення експертам надати матеріали кримінального провадження (за вимогою).

Висновок експертизи направити слідчому СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області для долучення до матеріалів досудового розслідування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.04.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73554579
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —509/1364/18

Постанова від 18.04.2018

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні