Вирок
від 24.04.2018 по справі 367/8281/17
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/8281/17

Провадження по справі № 1-кп/367/230/2018

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2018 року Ірпінський міський суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду кримінальне провадження, внесене 10.09.2017 р. в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12017110040002500, по обвинуваченню

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Київ, громадянина України, маючого середню освіту, працюючого монтажником трубопроводів у ПП «ПМК-Сервіс», не одруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 187 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_5 10.12.2017 р., приблизно о 23:50 год, перебував на передньому сидінні автомобіля марки «Део Ланос» (державний реєстраційний знак якого не встановлено), під керуванням невстановленої особи, коли неподалік станції метро «Академмістечко» в м. Києві до вказаного автомобіля з метою проїзду до м. Буча Київської області сів на заднє пасажирське сидіння потерпілий ОСОБА_6 і одразу заснув.

В подальшому, 11.09.2017 р., приблизно о 00:30 год, ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на заволодіння майном потерпілого ОСОБА_6 , з корисливих мотивів, попросив невстановлену досудовим розслідуванням особу зупинити вищевказаний автомобіль на узбіччі ділянки місцевості поряд із першою лінією електропередач між селом Стоянка Києво-Святошинського району Київської області та м. Ірпінь Київської області, вийшов з автомобіля, відкрив праві задні пасажирські двері, взяв за одяг ОСОБА_6 , який спав, витягнув його із транспортного засобу та наніс один удар кулаком в ліву скроневу ділянку голови потерпілого ОСОБА_7 , від якого останній втратив свідомість, та зазнав тілесні ушкодження у вигляді: ЗЧМТ, струсу головного мозку, підшкірних гематом правої тім`яної і лівої виличної ділянок голови, а також забій м`яких тканин поперекової ділянки ліворуч, що потягнули за собою короткочасний розлад здоров`я на термін більше 6-ти, але менше 21-го дня.

Після цього, продовжуючи реалізацію свого зазначеного вище злочинного умислу, ОСОБА_5 , користуючись безпорадним станом потерпілого ОСОБА_6 , відкрито заволодів його майном, а саме: мобільним телефоном марки «ХІАОМІ Redmi 4», вартістю 3281,67 грн., чохлом матового чорного кольору для мобільного телефону, виготовленого з силікону вартістю 68,33 грн., золотим ланцюжком із сплаву металу золота 585 проби, плетіння «Бісмарк», довжиною 50 см на загальній застібці, вагою близько 14 гр вартістю 13435,76 грн, підвіскою у вигляді хреста із сплаву металу золота вагою близько 5 гр, загальною довжиною хреста разом з вушком близько 4 см, вартістю 5065,07 грн., посвідченням водія серії НОМЕР_1 та посвідченням працівника поліції на ім`я потерпілого, свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу «AUDI 100» д.р.н. НОМЕР_2 , номер кузову НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_8 , двома талонами на заправку 10 л палива в АЗС «WOG», трьома банківськими картками банку «ПриватБанк» № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 та № НОМЕР_6 , на загальну суму 21850,83 грн. і з місця події зник, розпорядившись вказаним майном на власний розсуд.

Своїми діями ОСОБА_5 вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 187 КК України, а саме здійснив напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров`я особи, яка зазнала нападу.

В судовому засіданні ОСОБА_5 визнав себе винним у вчиненні інкримінованого йому злочину, вказав, що він 10.09.2017 р. після 23 год 00 хв, перебуваючи на передньому пасажирському сидінні, рухався на автомобілі «Део Ланос», державний номерний знак йому не відомий, в сторону м. Буча Київської області, в гості до знайомих. На заднє сидіння автомобіля біля станції метро «Академмістечко» сів потерпілий, який також їхав до м. Буча, і вони розпочали рух в сторону м. Ірпіня. Потерпілий одразу заснув, а у нього виник умисел напасти на нього і пограбувати, тому він, приблизно після 24 години попросив водія зупинитись на узбіччі ділянки дороги між селом Стоянка Києво-Святошинського району Київської області та м. Ірпінь Київської області. Після цього відкрив задні двері автомобіля та, взявшись за одяг ОСОБА_6 , витягнув його з автомобіля і наніс один удар кулаком в ліву скроневу ділянку голови, від чого потерпілий втратив свідомість, а він взяв з його кишень: мобільний телефон марки «ХІАОМІ Redmi 4», вартістю 3281,67 грн., чохлом матового чорного кольору для мобільного телефону, виготовленого з силікону вартістю 68,33 грн., золотим ланцюжком із сплаву металу золота 585 проби, плетіння «Бісмарк», довжиною 50 см на загальній застібці, вагою близько 14 гр вартістю 13435,76 грн, підвіскою у вигляді хреста із сплаву металу золота вагою близько 5 гр, загальною довжиною хреста разом з вушком близько 4 см, вартістю 5065,07 грн., посвідченням водія серії НОМЕР_1 та посвідченням працівника поліції на ім`я потерпілого, свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу «AUDI 100» д.р.н. НОМЕР_2 , номер кузову НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_8 , двома талонами на заправку 10 л палива в АЗС «WOG», трьома банківськими картками банку «ПриватБанк» № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 та № НОМЕР_6 , на загальну суму 21850,83 грн. і поїхав додому.

У зв`язку із повним визнанням обвинуваченим своєї вини в скоєнні злочину, визнанням обставин скоєння злочину, кваліфікації його дій та доказів, зібраних органом досудового розслідування, дослідження доказів було обмежене лише допитом обвинуваченого та дослідженням документів, які характеризують його особу, та які підтверджують наявність речових доказів і процесуальних витрат.

Обираючи міру покарання, суд враховує, що обвинувачений скоїв злочин, який відноситься до тяжких злочинів.

Як особа обвинувачений характеризується позитивно, працює, раніше не судимий, не перебуває на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога.

Обставинами, що пом`якшують відповідальність обвинуваченого суд знаходить: активне сприяння досудовому слідству, визнання своєї вини і щире каяття.

Обставин, що обтяжують відповідальність обвинуваченого, суд не знаходить.

Враховуючи зазначені обставини в їх сукупності, те, що шкода потерпілому обвинуваченим повністю відшкодована, потерпілий просить обвинуваченого суворо не карати, про що свідчить заява ОСОБА_6 від 22.03.2018 р., суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції його від суспільства, а тому можливо, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі в межах санкції, передбаченої ч.1ст.187КК України, згідно ст. 75 КК України, звільнити його від відбування покарання з наданням йому іспитового строку і покладенням на нього обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

У зв`язку з цим до набрання вироку законної сили запобіжний захід у виді застави суд залишає без змін.

Речовими доказами по справі суд розпоряджається згідно ст. 100 КПК України.

Процесуальні витрати суду відшкодовує за рахунок обвинуваченого.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст.187, ст.ст.75,76 КК України, ст.ст.370,373,374 КПК України, суд

у х в а л и в:

Визнати ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 05 (п`ять) років.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання звільнити із випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю в 02 (два) роки.

Покласти на ОСОБА_5 обов`язки, передбачені ч. 1, 2 ст. 76 КК України, зобов`язавши його:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Запобіжний захід щодо ОСОБА_5 у виді застави до набрання вироку законної сили залишити без змін.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь держави процесуальні витрати в розмірі 296,61 грн. (Двісті дев`яносто шість гривень 61 коп.).

Після набуття вироком законної сили повернути ОСОБА_9 грошові кошти в розмірі 50000,00 грн. (П`ятдесят тисяч гривень 00 коп.), сплачені нею згідно квитанції від 15.09.2017 р. № NOSMD46843 в якості застави на депозитний рахунок Ірпінського міського суду Київської області (р/р 37312095018661 в ГУ ДКСУ у Київській області, МФО 821018, ЄДРПОУ 02892037).

Речові докази: мобільний телефон марки «ХІАОМІ Redmi 4», чохол чорного кольору, матовий для мобільного телефону, виготовленого з силікону, золотий ланцюжком із сплаву металу золота 585 проби, довжиною 50 см. на загальній застібці, плетіння «Бісмарк», вагою близько 14 гр., підвіска у вигляді «Хреста» із сплаву металу золота вагою близько 5 грамів, загальною довжиною хреста разом з вушком близько 4 см., посвідчення водія серії НОМЕР_1 та посвідчення працівника поліції на ім`я потерпілого, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу «AUDI 100» реєстраційний номер НОМЕР_2 , номер кузову НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_8 , два талони на заправку 10 літрів палива в АЗС «WOG», три банківські картки банку «ПриватБанк» № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 та № НОМЕР_6 залишити у користуванні потерпілого ОСОБА_6 .

Речові докази: DVD диски з відео файлами залишити в матеріалах кримінального провадження.

На вирок до Апеляційного суду Київської області через Ірпінський міський суд Київської області може бути подано апеляцію протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку, з визначених ст.ст. 394, 473 КПК України підстав.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення у разі неподання апеляційної скарги, а в разі подання апеляційної скарги з дня вирішення апеляційної скарги судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копію вироку негайно після його проголошення буде вручено обвинуваченому та прокурору.

Копію судового рішення не пізніше наступного дня після ухвалення буде надіслано учасникам судового провадження, які не були присутніми в судовому засіданні.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено27.02.2023

Судовий реєстр по справі —367/8281/17

Ухвала від 06.08.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Вирок від 24.04.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 21.03.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 12.02.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Мазур Микола Вікторович

Ухвала від 23.01.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні