Ухвала
від 24.04.2018 по справі 809/61/15
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"24" квітня 2018 р. справа № 809/61/15

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

судді Могили А.Б.

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Івано-Франківського обласного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа за № 809/61/15 від 16.02.2015,-

В С Т А Н О В И В:

Івано-Франківський обласний центр зайнятості звернувся в суд із заявою про заміну сторони виконавчого провадження - стягувача - Калуського міськрайонного центру зайнятості - органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України на випадок безробіття на його правонаступника - Івано-Франківський обласний центр зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, в межах виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа за № 809/61/15 від 16.02.2015.

Заява мотивована тим, що відповідно до наказу Державної служби зайнятості (центральний апарат) від 18.10.2016 за № 169 "Про реорганізацію базових центрів зайнятості Івано-Франківської області" Калуський міськрайонний центр зайнятості реорганізовано шляхом приєднання до Івано-Франківського обласного центру зайнятості, яке є правонаступником стягувача. У зв'язку з цим, виникла необхідність заміни сторони виконавчого провадження.

Представник Івано-Франківського обласного центру зайнятості та боржник за виконавчим провадженням - Приватне підприємство «Карат» в судове засідання не з'явилися. Подали суду клопотання про розгляд заяви в порядку письмового провадження та за їх відсутності відповідно.

Представник Калуського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області в судове засідання не з'явився, хоча про дату, час і місце розгляду заяви належно повідомлений.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З врахуванням ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України суд дану заяву вважає за можливим розглянути у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд зазначає наступне.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 21.01.2015 задоволено позов Калуського міськрайонного центру зайнятості та стягнуто з Приватного підприємства "Карат" заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 384, 40 грн. (а.с.29 - 31).

На виконання вказаного рішення Івано-Франківським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист за № 809/61/15 від 16.02.2015 (а.с.42).

Головним державним виконавцем Калуського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області 23.02.2018 відкрито виконавче провадження № 55869601 з примусового виконання виконавчого листа за № № 809/61/15 від 16.02.2015 (а.с. 43).

Відповідно пункту 1 наказу Державної служби зайнятості (центральний апарат) від 18.10.2016 за № 169 "Про реорганізацію базових центрів зайнятості Івано-Франківської області" Калуський міськрайонний центр зайнятості реорганізовано шляхом приєднання до Івано-Франківського обласного центру зайнятості (а.с.44).

Івано-Франківський обласний центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов'язків, базових центрів зайнятості, вказаних у пункті 1 Наказу (пункт 2 Наказу).

Згідно передавального акту від 01.02.2018, всі права та обов'язки, майно, а також активи та зобов'язання Калуського міськрайонного центу зайнятості після його реорганізації переходять до Івано-Франківського обласного центру зайнятості, який є його правонаступником (а.с.45 - 47).

У відповідності до частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

В частині 1 статті 1 Закону України "Про виконавче провадження" зазначено, що виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Згідно частини 1 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Наведеною вище нормою процесуального права визначено підстави, за наявності яких судом може бути замінено сторону виконавчого провадження.

В даному випадку такими підстави є реорганізація стягувача шляхом приєднання.

У відповідності до ч. 7 ст. 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" у разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються.

Реєстрація припинення Калуського міськрайонного центу зайнятості, як юридичної особи, відбулася 26.03.2018. Правонаступником позивача, як юридичної особи, визначено Івано-Франківський обласний центр зайнятості.

Дані відомості внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних особі-підприємців та громадських формувань.

Отже, суд приходить до висновку про задоволення заяви Івано-Франківського обласного центру зайнятості щодо заміни сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа за № 809/61/15 від 16.02.2015.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Замінити сторону виконавчого провадження № 55869601 - стягувача Калуський міськрайонний центр зайнятості - орган виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України на випадок безробіття (код ЄДРПОУ 19390203, бульвар Незалежності, 1, м. Калуш, Івано-Франківська обл., 77300) на його правонаступника - Івано-Франківський обласний центр зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття код ЄДРПОУ 03491062, вул. Деповська, 89 а, м. Івано-Франківськ, 76007), в межах виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа за № № 809/61/15 від 16.02.2015.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала, постановлена судом під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Івано-Франківський окружний адміністративний суд або безпосередньо до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя /підпис/ ОСОБА_1

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено25.04.2018
Номер документу73591353
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/61/15

Ухвала від 24.04.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Могила А.Б.

Постанова від 21.01.2015

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Могила А.Б.

Постанова від 21.01.2015

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Могила А.Б.

Ухвала від 06.01.2015

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Могила А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні