Ухвала
від 24.04.2018 по справі 821/613/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/613/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі судді Гомельчука С.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області про закриття провадження в адміністративній справі за позовом Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області до Чорноморської сільської ради Голопристанського району Херсонської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

Позивач звернувся із адміністративним позовом до Чорноморської сільської ради Голопристанського району Херсонської області у якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Чорноморської сільської ради Голопристанського району, яка виразилась у невстановленні пільгових умов оплати харчування дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей - інвалідів, батьків або осіб, які їх замінюють, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", та дітей, батьки або особи, які їх замінюють, у сім'ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім'ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінумуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних закладах дошкільної освіти та знижки з плати сім'ям, які мають трьох і більше дітей у дошкільних навчальних закладах сіл Чорноморське та Лиманівка на 2018 рік, відповідно до вимог ст. 35 Закону України "Про дошкільну освіту" та Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом МОН України № 667 від 21 листопада 2002 року;

- зобов'язати Чорноморську сільську раду Голопристанського району надати за рішенням пільгові умови оплати харчування дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей - інвалідів, батьків або осіб, які їх замінюють, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", та дітей, батьки або особи, які їх замінюють, у сім'ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім'ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінумуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних закладах дошкільної освіти та знижки з плати сім'ям, які мають трьох і більше дітей у дошкільних навчальних закладах сіл Чорноморське та Лиманівка на 2018 рік, відповідно до вимог ст. 35 Закону України "Про дошкільну освіту" та Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом МОН України № 667 від 21 листопада 2002 року.

Ухвалою від 04 квітня 2018 року судом прийнято рішення розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження, призначено перше судове засідання на 24 квітня 2018 року.

У день судового засідання від позивача надійшла заява про відмову від позову, від відповідача надійшла заява про визнання вимог адміністративного позову. У поданих заявах сторони просять розглядати заяву про закриття провадження по справі у письмовому провадженні.

Враховуючи наведене та приписи ч. 11 ст. 205 КАС України, суд приймає рішення про розгляд заяви позивача у порядку письмового провадження.

У заяві про закриття проваження по справі, позивач зазначає, що на адресу Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області надійшов лист 23 квітня 2018 року від Чорноморської сільської ради за № 02-15/147, зі змісту якого позивачу стало відомо про прийняття рішення 21-ї сесії 7-го скликання від 23 квітня 2018 року за № 209 "Про затвердження Порядку надання пільг по оплаті за харчування дітей у дошкільних закладах освіти", яким затверджено Порядок надання пільгових умов оплати за харчування дітей у дошкільних закладах освіти сільської ради, чим вимоги позивача задоволено у повному обсязі, у добровільному порядку. Тому, згідно наведених відомостей, позивач відмовляється від позову, просить закрити провадження по справі та присудити з відповідача понесені витрати, пов'язані зі сплатою судового збору за подання позовної заяві в сумі 1762,00 грн.

Зігдно заяви відповідача, останій визнає позовні вимоги у повному обсязі.

Дослідивши заяви сторін, суд зазначає наступне.

Частиною 1 ст. 47, ч. 1 ст. 189 КАС України встановлено, що позивач має право на будь - якій стадії судового процесу відмовитися від позову, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно частини 5 ст. 189 КАС України, суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Частиною 1 ст. 140 КАС України вказується, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи викладене, суд вважає дії позивача щодо відмови від позову такими, що не суперечать закону та не порушують чиї - небудь права, свободи або інтереси, тому суд приймає рішення про прийняття відмови позивача від адміністративного позову, закриття провадження по справі та повернення позивачу судового збору, сплаченого при поданні позову.

Таким чином, керуючись статтями 47, 142, 189, 238, 243, 248 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву позивача задовольнити.

Закрити провадження в адміністративній справі за позовом Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області до Чорноморської сільської ради Голопристанського району Херсонської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії.

Стягнути з Чорноморської сільської ради Голопристанського району Херсонської області (75641, Херсонська обл., Голопристанський район, с. Чорноморське, вул. Садова, 1, код ЄДРПОУ 34381863) на користь Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області (75600, Херсонська обл., м. Гола Пристань, вул. Каштанова (Кірова), 8, код ЄДРПОУ 04851120), сплачений судовий збір за подання адміністративного позову в сумі 1762,00 грн. (тисяча сімсот шістдесят дві гривні).

Роз'яснити позивачу, що повторне звернення з такою самою позовною заявою не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення

          

Суддя Гомельчук С.В.

кат. 10.3.3

Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено27.04.2018
Номер документу73602567
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —821/613/18

Ухвала від 14.05.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 24.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні