Ухвала
від 23.02.2018 по справі 804/1855/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

49089 м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, (веб адреса сторінки на офіційному веб -порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://adm.dp.court.gov.ua)

23 лютого 2018 року Справа №804/1855/15

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Жукової Є.О.

при секретарі судового засідання - Воробйовій П.В.

за участі:

представника заявника - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дніпрі заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №804/1855/15 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області до Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1 797,35 грн., -

ВСТАНОВИВ :

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04.05.2015 р. адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області до Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1 797,35 грн. було задоволено повністю.

13.02.2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №804/1855/15.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 19 лютого 2018 року заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №804/1855/15 була призначена до розгляду у порядку підготовчого провадження.

В судове засідання, призначене на 23.02.2018 р., з'явився повноважний представник заявника. Відповідач до зали судового засідання свого представника не направив, відомості про вручення судової повістки в матеріалах справи наявні, причини неявки невідомі.

В судовому засіданні судом було поставлено питання на розгляд щодо можливості переходу до розгляду справи по суті за доказами, які наявні у матеріалах справи.

Повноважений представник заявника не заперечував щодо переходу до розгляду заяви по суті. У зв'язку з неявкою в судове засідання повноважного представника відповідача, думка останнього, стосовно закриття підготовчого провадження та переходу до розгляду зазначеної заяви по суті суду невідома.

Таким чином, враховуючи зазначене вище, суд закрив підготовче провадження та перейшов до розгляду зазначеної справи по суті, застосувавши принцип процесуальної економії та у відповідності до ст.ст.192 - 211, 217, 224 - 228 КАС України безпосередньо 23.02.2018 року.

Суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про розгляд даної заяви за його участі та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів. Таким чином, суд вважає за можливе розглянути заяву на підставі доказів, наявних у матеріалах справи, та без участі повноважного представника відповідача.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено наступне.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04.02.2015 р. у справі №804/1855/15 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області до Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1 797,35 грн., було задоволено повністю. Стягнуто кошти з Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 1 797,35 грн. (одна тисяча сімсот дев'яносто сім грн. тридцять п'ять коп.).

14.04.2015 р. зазначена постанова Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04.02.2015 р. у справі №804/1855/15 набрала законної сили, що підтверджується матеріалами справи.

25.06.2015 р. на виконання вищевказаного судового рішення, Дніпропетровським окружним адміністративним судом за заявою стягувача був виданий виконавчий лист по адміністративній справі №804/1855/15.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Дослідивши документи, які містяться в матеріалах адміністративної справи, проаналізувавши норми чинного законодавства України, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви про заміну відповідної сторони у справі №804/1855/15, виходячи з наступного.

Відповідно до п.4 розділу VII Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування та згідно Наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26 травня 201 7 року № 609 Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області з 01.08.2017 року припинило свою діяльність, як юридична особа шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області 01.09. 2017 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особа.

Відповідно до п.5 розділу VII Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування та відповідно до Наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 27 липня 2017 року №70-ос Щодо державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу в порядку правонаступництва робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

В матеріалах справи містяться відомості, що ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11.10.2017 р. заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №804/1855/15 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області до Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1 797,35 грн. було задоволено. Замінено сторону у виконавчому провадженні за виконавчим листом №804/1855/15 від 25.06.2015 р., а саме: стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області.

При цьому, постановою правління Фонду соціального страхування України Про затвердження структури органів Фонду №50 від 10.10.2017 р. та постановою Про внесення змін до структури робочих органів виконавчої дирекції Фонду №63 віл 14.12.2017 р. визнано про припинення Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області та створення Дніпровського відділення управління виконавчої дирекції Фону соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Згідно наказу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області Про припинення діяльності відокремлених підрозділів управління від 20.12.2017 р. №423 - припиняється діяльність відокремленого підрозділу Правобережне відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області шляхом приєднання до відокремленого підрозділу - Дніпровське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Відтак, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області є правонаступником прав та обов'язків відокремлених підрозділів - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області.

За таких підстав, суд вважає за необхідне заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №804/1855/15 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області до Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1 797,35 грн. задовольнити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 248, 379 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №804/1855/15 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області до Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1 797,35 грн. - задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні за виконавчим листом №804/1855/15 від 25.06.2015 р., а саме: стягувача - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Є.О. Жукова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.02.2018
Оприлюднено26.04.2018
Номер документу73631287
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/1855/15

Ухвала від 04.01.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 23.02.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 11.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 05.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Постанова від 04.02.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 28.01.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні