Ухвала
від 24.04.2018 по справі 202/2000/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2000/18

Провадження № 1-кс/202/836/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню№12017040230001666 від 13.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

24 квітня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

В клопотанні зазначено, що в провадженні слідчого управління ГУ НП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження під №12017040230001666 від 13 вересня 2017 року за ознаками ч. 3 ст. 191 КК України відносно групи осіб які у період з травня 2017 по 05 грудня 2017 здійснювали розкрадання товарно-матеріальних цінностей, що належать ПрАТ «ЦГЗК», промисловий майданчик якого розташований за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, Покровський район індекс 50066.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 , діючи умисно, переслідуючи корисливу мету направлену на збагачення, будучи колишнім працівником ПрАТ «ЦГЗК», тим самим підтримуючи дружні стосунки із діючими співробітниками підприємства, вступивши в попередню змову з останніми, домовився за визначену матеріальну винагороду стосовно списань товарно-матеріальних цінностей, а саме підшипників, валів, насосів, шестерні, лому чорних та кольорових металів, а також інших речей.

У подальшому, учасники злочинної групи на виконання розробленого злочинного плану, вивозили вищевказані ТМЦ з території ПрАТ «ЦГЗК» на належному ТОВ «Олір» вантажному автомобілі марки «Форд Транзіт» реєстраційний номер НОМЕР_1 до спеціального, попередньо підготовленого місця, призначеного для тимчасового зберігання ТМЦ з метою подальшого їх збуту.

В свою чергу, ОСОБА_6 займаючи посаду заступника начальника дільниці відділу охорони управління з охорони об`єктів ГЗК на ТОВ «Охоронне Агентство «БАРС», виконуючи свою роль у складі групи, всупереч своїм службовим обов`язкам, умисно забезпечував безперешкодний вивіз товарно-матеріальних цінностей через контрольно-пропускний пункт №16 ПрАТ «ЦГЗК».. ОСОБА_7 , займаючи посаду механіка ТОВ «Олір», тим самим будучи службовою особою, виконуючи свою роль у складі групи, будучи її організатором, з метою досягнення усім відомого злочинного плану направленого на заволодіння чужим майном належними ПрАТ «ЦГЗК» товарно-матеріальними цінностями, здійснював загальне керівництво групою, шляхом надання відповідних вказівок ОСОБА_6 , та ОСОБА_8 , яким необхідно було забезпечувати безперешкодне вивезення ТМЦ з території ПрАТ «ЦГЗК» та здійснював розподіл грошових коштів, отриманих в результаті їх збуту.

Внаслідок протиправної діяльності злочинної групи пов`язаної із заволодінням належними ПрАТ «ЦГЗК» товарно-матеріальними цінностями, підприємству у період з початку травня 2017 року по 5 грудня 2017 року спричиненні матеріальні збитки на загальну суму близько 400 000 грн..

В ході проведення аналізу проведених негласних слідчих (розшукових) дій встановлено, що ОСОБА_9 , будучи директором ТОВ «Астор» ЄДРПОУ 21932067, основним видом діяльності якого є ремонт та технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення систематично здійснював придбання запчастин та механізмів у вищевказаної групи осіб, що здійснювала розкрадання товарно-матеріальних цінностей з охоронюваної території ПрАТ «ЦГЗК».

Так, ОСОБА_9 безпосередньо спілкувався з одним із учасників групи ОСОБА_5 за допомогою мобільного терміналу та програми «Viber». В ході спілкування між собою, останні визначались з номенклатурою ТМЦ, їх вартістю та часом придбання. При цьому, ОСОБА_9 пропонував здійснити розкрадання певного виду ТМЦ, пояснюючи можливістю його швидкого придбання. При проведенні огляду мобільного телефона ОСОБА_5 зафіксовано обмін з ОСОБА_9 повідомленнями та фотографіями в програмі месенджеру «Viber», про що складений відповідний протокол.

Зібрані слідчим шляхом матеріали вказують на те, що за місцем знаходження ТОВ «Астор» ЄДРПОУ 21932067, а саме за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Леоніда Бородича,13 де вказане підприємство орендує земельну ділянку згідно з договором від 02.06.2017 у територіальної громади в особі Криворізької міської ради знаходяться речі та документи які можуть бути використанні органом досудового розслідування в якості речових доказів в рамках кримінального провадження.

Відповідно до інформаційної довідки з реєстру прав власності на нерухоме майно власником території є Територіальна громада міста Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради.

В своєму клопотанні слідчий просить надати старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , іншим слідчим які входять до групи слідчих, а також за дорученням в порядку ст.40 КПК України співробітникам УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України дозвіл на проведення обшуку за місцем ТОВ «Астор» ЄДРПОУ 21932067, а саме за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Леоніда Бородича,13 куди учасники злочинної групи збували належні ПрАТ «ЦГЗК» товарно-матеріальні цінності якими попередньо заволодівали, з метою відшукання та вилучення речей і документів які можуть бути доказами під час досудового розслідування, а саме: незаконно отриманий металобрухт на якій відсутні документи стосовно його походження, облікових відомостей і рукописних записів щодо прийняття, схову та збуту незаконно отриманого металобрухту, систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, а також товарно-матеріальні цінності що належать ПрАТ «ЦГЗК» з можливістю їх вилучення.

Дане клопотання, згідно протоколу автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 24 квітня 2018 року.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №12017040230001666 від 13.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК Україниніхто немає права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше яклише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвал слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про надання дозволу обшуку за місцем знаходження ТОВ «Астор» ЄДРПОУ 21932067, а саме за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Леоніда Бородича,13 куди учасники злочинної групи збували належні ПрАТ «ЦГЗК» товарно-матеріальні цінності якими попередньо заволодівали з метою відшукання та вилучення речей і документів які можуть бути доказами під час досудового розслідування, а саме: незаконно отриманий металобрухт на якій відсутні документи стосовно його походження, облікових відомостей і рукописних записів щодо прийняття, схову та збуту незаконно отриманого металобрухту, систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, а також товарно-матеріальні цінності що належать ПрАТ «ЦГЗК» є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 131-132, 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №12017040230001666 від 13.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , іншим слідчим які входять до групи слідчих, а також за дорученням в порядку ст.40 КПК України співробітникам УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України дозвіл на проведення обшуку за місцем ТОВ «Астор» ЄДРПОУ 21932067, а саме за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Леоніда Бородича,13 куди учасники злочинної групи збували належні ПрАТ «ЦГЗК» товарно-матеріальні цінності якими попередньо заволодівали, з метою відшукання та вилучення речей і документів які можуть бути доказами під час досудового розслідування, а саме: незаконно отриманий металобрухт на якій відсутні документи стосовно його походження, облікових відомостей і рукописних записів щодо прийняття, схову та збуту незаконно отриманого металобрухту, систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, а також товарно-матеріальні цінності що належать ПрАТ «ЦГЗК» з можливістю їх вилучення.

Ухвалу виконати до «23» травня 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73639370
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/2000/18

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні