Ухвала
від 25.04.2018 по справі 757/16086/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/16086/18-к

Примірник №__

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 квітня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду у місті Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання слідчого, про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017100060005718 від 11.11.2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 364 КК України.

В судове засідання слідчий не з`явився, повідомлявся належним чином, через канцелярію суду надавши заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи (інформація).

Вивчивши клопотання та долучені до нього матеріали кримінального провадження, приходжу до наступного висновку.

Слідчий вказує в своєму клопотанні, що у період часу з 2016 по 2017 роки службові особи КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, за результатами проведення конкурсних торгів уклали договори про надання товарів, робіт і послуг із суб`єктами господарювання в яких відсутні фахівці або наймані працівники на умовах трудових договорів, відсутні власні або орендовані транспортні засоби.

Так, за результатами проведених торгів КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 06.06.17 укладено ряд договорів на виконання робіт з ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на загальну суму понад 11 000000 грн. Зокрема:

1)Капітальний ремонт дорожньо- стежкової мережі в західній частині парку імені Рильського у Голосіївському районі на суму на суму 1 430000 грн.

2)Капітальний ремонт скверу біля міжнародного виставкового центру на АДРЕСА_2 на суму на суму 1 440000 грн.

В свою чергу, відповідні ремонтні роботи не проводились, послуги не надавались, постачання товарів не здійснювалось, а отримані з державного бюджету грошові кошти були обготівковані посадовими особами ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з використанням транзитних (фіктивних) комерційних структур, привласнені та розподілені між учасниками злочинної оборудки.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення у копіях, оскільки, матеріалами клопотання обґрунтовані обставини, які б свідчили про необхідність вилучення вказаних у клопотанні слідчого документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.31 Конституції України, ст.108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309, 561, 562 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 та слідчим із групи слідчих: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , а також співробітникам Головного Управління СБУ у м. Києві та Київській області: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 на підставі доручення слідчого, виданого в порядку ст. 40 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів на огляд та вилучення копії документів, які перебувають у володінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , тобто до фінансово-господарської документації, що регламентує діяльність між ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та КО ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а також документів щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) за період з 01.01.2016р. по теперішній час, а саме: документів бухгалтерського та податкового обліків, господарських договорів (купівлі-продажу, поставки, підряду, надання послуг та інші), додаткових угод до договорів, специфікацій, актів приймання виконаних робіт (в тому числі актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. № КБ-2в), довідок про вартість виконаних підрядних робіт (ф.№КБ-3), дефектних актів, актів на приховані роботи, кошторисної документації, підсумкових відомостей ресурсів, податкових, видаткових, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, банківських виписок щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) щодо оплати товарів, робіт, послуг поставлених (наданих) з боку вказаних суб`єктів господарювання, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, рахунків-фактур, документів, що підтверджують місцезнаходження товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, та інших документів, що підтверджують факт вчинення господарських операцій за період з 01.01.2016 по день оголошення ухвали, наказів про призначення на посаду керівників ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та інших матеріально відповідальних осіб, які працювали на займаних посадах в період з 01.01.2016 до теперішнього часу, а також посадових інструкцій вказаних осіб.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 в матеріалах судового провадження № 757/16086/18-к.

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.04.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/16086/18-к

Ухвала від 25.04.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні