Ухвала
від 26.04.2018 по справі 712/4722/18
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа номер 712/4722/18

Провадження № 1кс/712/2050/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Черкаси 26 квітня 2018 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , прокурора Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , розглянув внесене по кримінальному провадженню №42017251010000224 від 22.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України слідчим СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 клопотання про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

26квітня 2018 року до Соснівського районного суду м. Черкаси звернувся слідчий СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 з клопотанням про проведення обшуку в приміщенні за адресою: м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 2. Клопотання мотивує тим, що СУ ГУНП в Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені № 42017251010000224 від 22.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА здійснили розтрату бюджетних коштів під час закупівлі товарів, робіт та послуг для проведення капітального ремонту внутрішніх санітарних вузлів у Степанківській ЗОШ І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради.

Так, відповідно до договору будівельного підряду № 1 від 23.11.2015, укладеного між департаментом капітального будівництва Черкаської обласної державної адміністрації та ТОВ «Рось-Ялта» виконавець повинен виконати роботи по об`єкту «Капітальний ремонт внутрішніх санітарних вузлів у Степанківській ЗОШ І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради» на загальну суму 559 тис. 479 грн. 60 коп. з ПДВ.

Виконання робіт було передбачено у 2015 - 2016 роках з виконанням робіт до 31.12.2016.

Відповідно до додаткової угоди № 1 від 29.04.2016 виконання робіт було передбачено в наступній редакції:

Підлягають виконанню в 2016 році роботи на суму 352 тис. 574 грн. 43 коп. з ПДВ.

Підлягають виконанню в 2017 році роботи на суму 5 тис. 512 грн. 77 коп. з ПДВ.

Так, в грудні 2016 року у зв`язку з припиненням юридичної особи «Департамент капітального будівництва Черкаської обласної державної адміністрації» шляхом злиття в юридичну особу публічного права «Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації» відповідно до розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 02.11.2015 № 533 до договору було внесені відповідні зміни.

28.04.2017 між Департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації та ТОВ «Рось-Ялта» було укладено договір будівельного підряду № 2 щодо виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт внутрішніх санітарних вузлів у Степанківській ЗОШ І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради» на загальну суму 508 тис. 462 грн. 40 коп. з ПДВ.

Виконання робіт передбачено у 2017 2018 роках.

Відповідно до додаткової угоди № 1 від 16.06.2017 виконання робіт у 2017 році на загальну суму 508 тис. 462 грн. 40 коп. з ПДВ та терміном виконання робіт до 31.12.2017.

Таким чином, капітальний ремонт внутрішніх санітарних вузлів у Степанківській загальноосвітній школі I-III ступенів Черкаської обласної ради тривав 3 роки, сума перерахованих бюджетних коштів складає 1067942 грн.

В ході проведення заходів було встановлено, що до даного кримінального правопорушення може бути причетний гр. ОСОБА_5 , який є директором ТОВ «Максима Стоун» (код ЄДРПОУ 36949445), що розташоване за адресою: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, будинок 2.

З метою повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, а також обставин використання бюджетних коштів, проведення судових експертиз (почеркознавчої, будівельно-технічної та судово-економічної тощо), виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та беручи до уваги те, що в приміщенні за юридичною та фактичною адресою ТОВ «Максима Стоун» (код ЄДРПОУ 36949445) можуть знаходитись документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Рось-Ялта» щодо виконання робіт на замовлення Департаменту МАБ та ЖКГ Черкаської ОДА виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження ТОВ «Максима Стоун», а саме: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, будинок 2 з метою вилучення предметів, які можуть бути речовими доказами, а саме: документів фінансово-господарської діяльності щодо взаємовідносин з Департаментом МАБ та ЖКГ Черкаської ОДА, ТОВ «Рось-Ялта» та контрагентами по виконанню робіт (податкова, статистична звітність, первинні бухгалтерські документи, накладі, податкові накладні, печатки, чекові книжки) та інших документів, які можуть мати істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Слідчий в клопотанні зазначає, що проведення вилучення зазначених в клопотанні документів та предметів в порядку тимчасового доступу до них на даному етапі розслідування кримінального провадження не доцільно, оскільки у слідства є достатні підстави вважати, що вказані предмети та документи під час тимчасового доступу до них можуть бути знищені або змінені з метою уникнення кримінальної відповідальності винних осіб.

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали та просили задовольнити заявлені вимоги.

Згідно зі ст.223 КПК України, підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Статтею 234 КПК України, передбачено, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого суду з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також місце встановлення розшукуваних осіб. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи, або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до ч. 5ст. 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Враховуючи викладене, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, слідчий суддя прийшов до висновку, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки на даний час маються вагомі підстави вважати, що ОСОБА_5 , який є директором ТОВ «Максима Стоун» може бути причетним до вчинення вказаного у клопотанні кримінального правопорушення, та за адресою ТОВ «Максима Стоун» (код 36949445), а саме за адресою: м. Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 2, що згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна належать ОСОБА_6 можуть зберігатися речі та документи, які можуть бути доказом у вказаному кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст.234- 235 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за юридичною та фактичною адресою ТОВ «Максима Стоун» (код 36949445), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 2, що згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна належать ОСОБА_6 , з метою виявлення та вилучення речей та документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Максима Стоун» та ТОВ «Рось-Ялта», щодо виконання робіт на замовлення Департаменту МАБ та ЖКГ Черкаської ОДА, а саме: установчі документи, договори із усіма змінами та додатками, дефектні акти, зведені кошторисні розрахунки, договірні ціни, локальні кошториси, відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, акти прихованих робіт, графіки виконання робіт, довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, акти приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, документи, що підтверджують отримання коштів за виконанні роботи, сертифікати якості, відповідності, гарантії, проектно-кошторисної документації, експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, довіреності на проходження та оплату експертизи, завдання на проектування погоджене та затверджене замовниками робіт, розрахунок категорії складності об`єкту, договори підряду на виготовлення проектно-кошторисної документації, документи, що підтверджують оплату послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації, накази, розпорядження, контракти, трудові договори тощо, щодо призначення осіб на посади та їх посадові інструкції, договори технічного нагляду за об`єктом та документи, що підтверджують оплату наданих послуг з технічного нагляду, загальний журнал робіт, журнал бетонних робіт, журнал авторського нагляду, акти на закриття прихованих робіт, розрахунки одиничної вартості розцінки, протокол узгодження параметрів розрахунку договірної ціни, інші речі та документи, що можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні, а також електронні пристрої (персональні комп`ютери, ноутбуки, планшети) та носії інформації (флешки, диски, дискети, карти пам`яті, тощо) з можливістю проведення огляду та подальшого вилучення для проведення комп`ютерно-технічних експертиз.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області капітану поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_8 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , працівникам УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 за дорученням слідчого в порядку ст. 40 КПК України

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення26.04.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73683566
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/4722/18

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні