Ухвала
від 26.04.2018 по справі 753/7136/18
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/7136/18

провадження № 1-кс/753/2023/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" квітня 2018 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого 2-го ВРКП СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні №32017100090000017,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий 2-го ВРКП СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на корпоративні права ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431), місце знаходження реєстраційної справи Печерська районна в місті Києві державна адміністрація в частині заборони державним реєстратором вчиняти будь-які дії, пов`язані з перереєстрацією та внесенням змін до установчих документів. На обґрунтування клопотання зазначив, що незастосування арешту може призвести до зникнення, втрати або пошкодження майна чи настання інших наслідків, які можуть перешкоджати кримінальному провадженню.

З клопотання та доданих до нього матеріалів вбачається, що в провадженні СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування за №32017100090000017 від 28.02.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205-1, ч.2 ст.205, ч.5 ст.27, ч. 3 ст. 212 КК України

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 за попередньо змовою з невстановленими слідством особи внесли завідомо неправдиві відомості в реєстраційні документи ТОВ «Тетра Стайл» (ЄДРПОУ:39986029), ТОВ «Дормут Торг» (ЄДРПОУ:40057431), ТОВ «Актив Фест» (ЄДРПОУ:40124233) та ТОВ «ОранКапитал» (ЄДРПОУ:40581037), які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації (перереєстрації) юридичної особи.

Допитаний як свідок засновник та директор ТОВ «Дормут Торг» ОСОБА_9 дав показання про непричетність до ведення фінансово-господарських операцій на вказаному підприємстві, також останній повідомив, що зареєстрував вказане підприємство за грошову винагороду.

Досудовим слідством встановлено, що банківські рахунки ТОВ «Дормут Торг», яке має ознаки «фіктивності», використовуються для транзиту грошових коштів, отриманих від протиправної діяльності підприємств реального сектору економіки.

Крім того, в ході проведеного огляду інформаційно-аналітичної бази ГУ ДФС України «Податковий Блок» встановлено, що вищевказані підприємства податкової звітності до ДПІ не подають, платниками ПДВ та єдиного податку не зареєстровані, відсутні трудові ресурси, офісні, торгівельні та складські приміщення, виробниче обладнання, сировина і матеріали, що вказує на відсутність факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності.

Разом з цим встановлено, що ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431) має банківські рахунки № НОМЕР_1 (українська гривня, російський рубль, долар США, євро), № НОМЕР_2 (українська гривня, долар США, євро) та № НОМЕР_3 (українська гривня) відкриті в ПАТ "Сбербанк" ( МФО 320627).

05 квітня 2018 року винесено постанову про визнання грошових коштів ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431) у безготівковому вигляді речовими доказами, які знаходяться на рахунках:

№ НОМЕР_1 (українська гривня, російський рубль, долар США, євро), № НОМЕР_2 (українська гривня, долар США, євро) та № НОМЕР_3 (українська гривня) які відкриті в ПАТ "Сбербанк" (МФО 320627).

13.04.2018 отримано ухвалу Дарницького районного суду м. Києва про накладення арешту на майно, а саме, грошові кошти, що знаходяться на рахунках рахунки № НОМЕР_1 (українська гривня, російський рубль, долар США, євро), № НОМЕР_2 (українська гривня, долар США, євро) та № НОМЕР_3 (українська гривня) які належать ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431) та які відкриті в ПАТ "Сбербанк" ( МФО 320627).

17.04.2018 службовим особам ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627) оголошено ухвалу Дарницького районного суду м. Києва про накладення арешту на майно, на момент накладення арешту залишок коштів на рахунку № НОМЕР_1 (українська гривня) який належить ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431) становить 545 500 грн.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав пославшись на викладені у ньому обставини, на обґрунтування пояснив, що з метою унеможливлення вчинення невстановленими особами дій стосовно ТОВ "Дормут Торг", а саме перереєстрації, внесення змін до установчих документів, складу учасників та службових осіб товариства, виключення товариства з ЄДРПОУ та вчинення інших реєстраційних дій, які можуть негативно вплинути на розслідування кримінального провадження, а також з метою всебічного, повного й неупередженого розслідування, встановлення всіх обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виникла необхідність у накладенні арешту на корпоративні права ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431) в частинні заборони державним реєстратором вчиняти будь-які дії, пов`язані з перереєстрацією та внесенням змін до установчих документів.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши копії матеріалів кримінального провадження доданих до клопотання, суд вважає клопотання обґрунтованим з таких підстав.

Досліджені в засіданні докази поза розумним сумнівом доводять, що ТОВ "Дормут Торг" створене невстановленими особами з метою прикриття незаконної діяльності, а саме надання податкової вигоди суб`єктами господарювання реально діючого сектору економіки, шляхом незаконного формування податкового кредиту та валових витрат.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формулювань ТОВ «Дормут Торг», код ЄДРПОУ: 40057431, місцезнаходження юридичної особи: м. Київ, вул. Кутузова, буд. 18/9, офіс 322, засновником та керівником є ОСОБА_5 (адреса: АДРЕСА_1 ), місцезнаходження реєстраціної справи: Печерська районанна в місті Києві державна адміністрація. Відповідно до протоколу огляду від 04.04.2018 р. складеного слідчим ОСОБА_4 ОСОБА_5 є керівником, головним бухгалтером, особою, що має право підпису, засновником ТОВ «Дормут Торг», орган ДПС основної реєстрації: ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м Києві, орган державної реєстрації: Печерська районна в місті Києві Державна адміністрація.

Відповідно до протоколу допиту свідка ОСОБА_5 від 30.03.2018 р., останній вказав, що приблизно два роки назад, за грошову винагороду надав невідомим особам свої ідентифікаційні дані, підписав ряд документів в м.Вінниця, до діяльності ТОВ «Дормут Торг» він не має жодного відношення, контрагентів даного ТОВ йому не відомо, жодних фінансово-господарських взаємовідносин він не здійснював та нікому не доручав, банківськими рахунками підприємства він не користувався та нікого не уповноважував.

Відповідно до протоколу про визнання речовими доказами від 05.04.2018 р. слідчий ОСОБА_4 визнав речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні грошові кошти, що знаходяться на розрахункових рахунках, які належать ТОВ «Дормут Торг» та відкриті в ПАТ «Сбербанк». Ухвалаю слідчого судді від 13.04.2018 р. накладено арешт на вказані грошові кошти.

Відповідно до положень ч. 1, 2 ст. 170 КПК України підставою для постановлення ухвали про арешт майна є наявність підстав чи розумних підозр вважати, що майно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правого характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Підставою арешту майна слідчий вказав забезпечення збереження речових доказів, а відтак згідно з приписом ч. 3 ст. 170 КПК України таке майно повинно відповідати критеріям, зазначеним у ст. 98 цього Кодексу.

Ст. 98 КПК України дає визначення речових доказів як матеріальних об`єктів, які були знаряддями вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий суддя вважає, що існують розумні підозри вважати, що заявлені до арешту корпоративні права є доказом даного злочину.

Враховуючи, що користуючись корпоративними правами ТОВ «Дорбут Торг» невстановлені досудовим розслідуванням особи можуть продовжити вчиняти кримінальні правопорушення, а також вчинити інше кримінальне правопорушення, приховати або відчужити вказане товариство, слідчий суддя вбачає підстави для їх арешту з метою забезпечення збереження речових доказів вважаючи такий захід забезпечення кримінального провадження розумним і співмірним його завданням.

Керуючисьстаттями170, 172, 173, 176, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Накласти арешт на корпоративні права ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431), місце знаходження реєстраційної справи Печерська районна в місті Києві державна адміністрація в частині заборони державним реєстратором вчиняти будь-які дії, пов`язані з перереєстрацією та внесенням змін до установчих документів.

Заборонити державним реєстраторам внесення будь-яких змін до відомостей про юридичну особу ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431).

Зобов`язати службових осіб Печерської районної в місті Києві державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру відомості щодо арешту корпоративних прав ТОВ «Дормут Торг» (код ЄДРПОУ 40057431).

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів дня проголошення, а особами, без виклику яких постановлено ухвалу - протягом того ж строку, з дня отримання її копії.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73685755
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна у кримінальному провадженні №32017100090000017

Судовий реєстр по справі —753/7136/18

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні