Ухвала
від 24.04.2018 по справі 802/384/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

24 квітня 2018 р. Справа № 802/384/18-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Жданкіної Наталії Володимирівни,

за участю:

секретаря судового засідання: Коляденка Олександра Леонідовича,

представника позивача: ОСОБА_1,

представника відповідача: ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Ангар-Будсервіс" до Державної фіскальної служби України, Комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Ангар-Будсервіс" до Державної фіскальної служби України, Комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації про визнання протиправним та скасування рішення.

У судовому засіданні 24 квітня 2018 року представником позивача заявлено клопотання про відкликання позовної заяви. Обґрунтовуючи заявлене клопотання представник позивача пояснила, що оскаржувані у даній справі порушення були виправлені суб'єктом владних повноважень, зокрема останнім проведено реєстрацію податкових накладних №30 від 14.11.2017, №31 від 16.11.2017, №32 від 23.11.2017, №33 від 29.11.2017.

Представник відповідача не заперечував щодо закриття провадження у справі та підтвердила факт проведення реєстрації вищезазначених податкових накладних.

Визначаючись щодо заявленого клопотання, суд виходив з такого.

Згідно до п. 2 ч. 1 ст. ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

В свою чергу, п. 8 ч. 1 ст. 238 КАС України визначено, що суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб'єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Відповідно до змісту позовних вимог, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному державному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

В судовому засіданні представник відповідача зазначила, що станом на час розгляду справи в суді податкові накладні №30 від 14.11.2017, №31 від 16.11.2017, №32 від 23.11.2017, №33 від 29.11.2017, відмова в реєстрації яких стала підставою для звернення позивача до суду з даним позовом, зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних. В підтвердження наведених обставин представником відповідача надано квитанції від 21.03.2018 про реєстрацію вказаних податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

З огляду на вказані обставини, суд приймає відмову позивача від позовної заяви, оскільки надані представником відповідача докази свідчать, що оскаржувані порушення були виправлені суб'єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 238 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до ст. 140 КАС України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються із позивача, крім випадків, коли позивач звільнений від сплати судових витрат. Однак, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

За приписами ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Відповідно до зазначених положень законодавства суд вважає за необхідне стягнути з відповідача на користь позивача сплачений ним при зверненні до суду судовий збір.

Керуючись ст.ст. 4, 94, 140, п. 2, 8 ч. 1 ст. 238, 256, 295 КАС України суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача задовольнити.

Провадження у справі №802/384/18-а за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Ангар-Будсервіс" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення - закрити.

Стягнути на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Ангар-Будсервіс" (код ЄДРПОУ 35824035) судові витрати за сплату судового збору в розмірі 7048,00 грн. (сім тисяч сорок вісім гривень 00 коп.), за рахунок бюджетних асигнувань Державної фіскальної служби України (код ЄДРПОУ 39292197).

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ангар-Будсервіс" (вул. Юрія Клена, 28, м. Вінниця, Вінницька область, 21034, код ЄДРПОУ 35824035).

Державна фіскальна служба України (вул. Львівська площа, 8, м. Київ, 04655, код ЄДРПОУ 39292197).

Суддя Жданкіна Наталія Володимирівна

Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено02.05.2018
Номер документу73687562
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —802/384/18-а

Ухвала від 24.04.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 07.02.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні