Рішення
від 27.04.2018 по справі 910/664/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

27.04.2018Справа № 910/664/18 Господарський суд міста Києва у складі судді Грєхової О.А., за участю секретаря судового засідання Коверги П.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали господарської справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Демол-Україна

до Товариства з обмеженою відповідальністю КДД Інжиніринг

про стягнення заборгованості за Договором підряду на виконання робіт у розмірі 5 636 864,99 грн.

Представники сторін:

від позивача: Нестор В.Р., довіреність б/н від 09.01.2018;

від відповідача: не з'явився.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Демол-Україна звернулось до Господарського суду міста Києва із позовними вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю КДД Інжиніринг про стягнення заборгованості за Договором підряду на виконання робіт у розмірі 5 636 864,99 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням відповідачем зобов'язань за Договором підряду № 16/11-2016-2 на виконання робіт від 16.11.2016 в частині здійснення оплати за виконанні позивачем роботи.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.01.2018 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі, поставлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 23.02.2018.

За результатами судового засідання 23.02.2018, судом постановлено протокольну ухвалу про відкладення підготовчого засідання на 19.03.2018.

23.02.2018, судом в порядку статей 120-121 ГПК України, повідомлено відповідача про відкладення підготовчого засідання.

16.03.2018 представником позивача подано заяву про зменшення розміру позовних вимог та про повернення судового збору.

За наслідками розгляду в судовому засіданні 19.03.2018 заяви позивача про зменшення розміру позовних вимог, суд постановив ухвалу, яка занесена до протоколу судового засідання, про прийняття до розгляду заяви позивача про зменшення позовних вимог, отже новою ціною позову, виходячи з якої вирішується спір є заборгованість у розмірі 1 536 864,99 грн., в т.ч. 1 064 860,96 грн. основного боргу; 77 307,81 грн. інфляційних втрат; 29 809,00 грн. 3% річних та 364 887,22 грн. пені.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 19.03.2018 задоволено заяву позивача та повернуто надмірно сплачений судовий збір.

В судовому засіданні 19.03.2018 представниками сторін подано клопотання про продовження підготовчого провадження, яке судом задоволено, продовжено строк підготовчого провадження до 19.04.2018 про що постановлено ухвалу, яка занесена до протоколу судового засіданні. Розгляд справи призначено на 20.04.2018.

28.03.2018 представником позивача через відділ діловодства суду подано заяву про зменшення розміру позовних вимог.

20.04.2018 через відділ діловодства суду від представника відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з необхідністю надання сторонам додаткового часу для погодження умов мирової угоди та подання її на затвердження Господарському суду м. Києва.

Представник позивача в судове засідання 20.04.2018 з'явився, подану заяву про зменшення розміру позовних вимог підтримав, проти задоволення клопотання представника відповідача заперечив, зазначивши, що між сторонами на даний час не ведуться переговори щодо укладення мирової угоди у даній справі.

За наслідками розгляду клопотання представника відповідача, з урахуванням думки представника позивача, суд відхилив клопотання останнього як необґрунтоване та не підтверджене відповідними доказами.

При цьому, розглянувши в судовому засіданні заяву представника позивача про зменшення розгляду позовних вимог, суд дійшов наступного висновку.

Пунктом 2 ч. 2 ст. 46 ГПК України унормовано, що крім прав та обов'язків, визначених у статті 42 цього Кодексу позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог - до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Дослідивши подану позивачем заяву, враховуючи наведені приписи процесуального закону, судом приймає її до розгляду.

Відтак, оскільки зменшення розміру позовних вимог, викладене позивачем у його письмовій заяві, прийняте господарським судом, то новою ціною позову, виходячи з якої розглядається спір є: заборгованість у розмірі 1 064 860,96 грн.; інфляційні втрати у розмірі 77 307,81 грн.; 3% річних у розмірі 27789,00 грн.; пеня у розмірі 256048,29 грн.

У підготовчому засіданні, призначеному на 20.04.2018, суд вчинив всі дії, визначені частиною другою статті 182 ГПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Зважаючи на наведене, за результатами підготовчого засідання, призначеного на 20.04.2018, судом постановлено ухвалу про закриття підготовчого засідання та призначено справу до судового розгляду по суті на 27.04.2018.

У судове засідання 27.04.2018 представник позивача з'явився та подав клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

Представник відповідача не з'явився.

Згідно з п. 1 ч. 3 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Оскільки неявка у судове засідання відповідача не перешкоджає розгляду справи по суті, враховуючи відсутність підстав для відкладення розгляду справи визначених ст. 202 ГПК України, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи по суті за відсутності представника відповідача, який повідомлений про розгляд справи належним чином.

В судовому засіданні 27.04.2018 судом розпочато розгляд справи по суті.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

На виконання вимог ст. 223 Господарського процесуального кодексу України складено протоколи судових засідань, які долучено до матеріалів справи.

Відповідно до ст. 219 ГПК України рішення у даній справі прийнято у нарадчій кімнаті за результатами оцінки доказів, поданих сторонами.

У судовому засіданні 27.04.2018 відповідно до ст. 240 Господарського процесуального кодексу України судом проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, господарський суд міста Києва,

ВСТАНОВИВ:

16 листопада 2016 року між Товариством з обмеженою відповідальністю КДД Інжиніринг (далі - генпідрядник, відповідач) та Товариством з обмеженою відповідальністю Демол-Україна (далі - підрядник, позивач) укладено Договір підряду на виконання робіт № 16/11-2016-2 (далі - Договір) за умовами якого підрядник за завданням генпідрядника зобов'язується на свій ризик власними силами і засобами, з використанням власних ресурсів, у відповідності до проектної документації, договірної ціни (додаток № 1), діючих будівельних норм і правил, та у визначений Договором строк, виконати роботи на об'єкті: Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення по вул. Електриків та Набережно-Рибальській дорозі у Подільському районі м. Києва (ІІ черга), а генпідрядник зобов'язується надати підряднику фронт робіт, проектну та робочу документацію, прийняти закінчені роботи і оплатити їх вартість у відповідності до умов Договору.

Відповідно до п. 2.2 Договору підрядник зобов'язується виконати наступні роботи:

- улаштування залізобетонних монолітних конструкцій каркасу ІІ черг об'єкту.

Підрядник зобов'язується виконати роботи з використанням матеріалів, обладнання, устаткування, витратних матеріалів тощо генпідрядника, письмово узгоджених генпідрядником, у відповідності вимогам ДБН, умовам цього Договору, проектної документації, у термін, узгоджений з генпідрядником, а також здати виконані роботи, здійснити необхідні заходи щодо усунення недоробок, дефектів, недоліків, які виникли у виконаних роботах, у відповідності до умов цього Договору.

Згідно з п. 2.3 Договору підрядник зобов'язується виконати усі роботи згідно умов Договору, утому числі роботи конкретно в них не обумовлені, але необхідні для реалізації предмету Договору. У випадку внесення змін чи доповнень до проектної документації, наслідком яких є збільшення/зменшення чи зміна переліку чи об'єму робіт, ресурсів, сторони зобов'язуються погодити і укласти додатковий договір про внесення змін чи доповнень до цього Договору та/чи Договірної ціни.

Пунктом 3.1 Договору сторони домовились, що загальна вартість робіт за цим Договором визначена сторонами в приблизній (динамічній) Договірній ціні (Додаток № 1 до Договору), який становить невід'ємну частину цього Договору.

Загальна вартість робіт за цим Договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником робіт на підставі Актів та Довідок Ф№КБ-3.

Сторони погодили, що:

- вартість робіт (без врахування вартості ресурсів) є твердою та підлягає зміні тільки шляхом укладення сторонами додаткового договору до цього Договору;

- вартість ресурсів є динамічною та змінюється на підставі документів, які підтверджують придбання підрядником ресурсів та які надаються останнім генпідряднику щомісячно разом з актом.

У відповідності до п. 3.3 Договору оплата робіт за цим Договором здійснюється генпідрядником у національній валюті України - гривні, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- протягом 10 (десяти) банківських днів з дати укладення сторонами цього Договору генпідрядник перераховує аванс в розмірі 100 000 грн., в тому числі ПДВ 16 666,67 грн.;

- в подальшому генпідрядник протягом двох банківських днів з моменту погодження останнім заявки перераховує підряднику на його рахунок авансовий платіж для придбання ресурсів у розмірі 100% вартості ресурсів, номенклатура, об'єм і вартість яких погоджені сторонами у порядку та строки п. 12.1.1 цього Договору;

- оплату робіт генпідрядник здійснює протягом 10 банківських днів з дати підписання сторонами Акту та Довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів, сплачених у порядку та строки, передбаченому цим Договором.

Відповідно до п. 3.4 Договору генпідрядник має право доручати підряднику додаткові роботи до початку робіт або під час їх виконання. Вартість та об'єми додаткових робіт узгоджуються сторонами письмово до початку їх виконання шляхом підписання додаткових договорів до цього Договору. Оплата додаткових робіт здійснюється генпідрядником на підставі додаткових договорів до цього Договору. Перегляд розміру Договірної ціни робіт сторонами можливий у наступних випадках:

- при зміні об'єму та складу робіт;

- у випадку змін цін на основні ресурси, крім випадків, передбачених п. 3.4.1 цього Договору;

- у разі наявності зауважень зі сторони генпідрядника щодо виконаних підрядником робіт (якість,об'ємів виконаних робіт тощо), що оформлені у письмовому вигляді згідно умов цього Договору;

- у разі внесення змін чи доповнень до Проектної і робочої документацій.

Сторони досягли згоди про незмінність цін на ресурси, що були передплачені генпідрядником (в частині або у розмірі 100% їх вартості) у порядку та розмірах, передбачених умовами цього Договору та Додатками до нього.

Згідно з п. 10.3 Договору підрядник зобов'язаний забезпечити виконання робіт відповідно до строків виконання робіт, що визначені в календарному графіку виконання робіт (Додаток № 2 до цього Договору).

У відповідності до п. 12.1 Договору передача виконаних робіт за Договором здійснюється щомісячно шляхом оформлення та підписання сторонами двосторонніх Актів та Довідок Ф№ КБ-3. Акти та Довідки Ф№ Кб-3 складаються підрядником та надаються генпідряднику.

За умовами пункту 12.3 Договору підрядник повідомляє генпідряднику про готовність до передачі виконаних робіт, які генпідрядник зобов'язаний оглянути та перевірити спільно з підрядником, і, при відсутності зауважень до якості та обсягів виконаних робіт, використаних ресурсів, підписати Акти та Довідку Ф№ КБ-3, та передати їх другі екземпляри підряднику протягом 10 робочих днів з дати отримання Акту та Довідки Ф№ КБ-3 або надати мотивовану (обґрунтовану) письмову відмову від прийняття робіт. Разом з роботами підрядник зобов'язаний передавати генпідряднику необхідну документацію, що стосується виконаних робіт та використаних ресурсів, в протилежному випадку генпідрядник має право не приймати роботи до моменту надання такої документації. У випадку відсутності мотивованої (обґрунтованої) письмової відмови генпідрядника від прийняття робіт на підставі наданого Акту та Довідки Ф№ КБ-3 протягом 10 робочих днів з дати їх отримання, Акт та Довідка Ф№ КБ-3 будуть вважатися сторонами підписаними ними, а виконані роботі прийнятими та підлягатимуть оплаті на умовах цього Договору.

Договір набуває чинності з дати укладення його сторонами та діє до повного виконання сторонами прийнятих на себе зобов'язань, а в частині взаєморозрахунків - до повного їх закінчення (п. 17.5 Договору).

Додатковим договором № 2 від 01.12.2016 до Договору сторони, зокрема виклали п. 2.1 Договору в наступній редакції: підрядник за завданням генпідрядника зобов'язується на свій ризик власними силами і засобами, з використанням власних ресурсів, у відповідності до проектної та робочої документації, Договірної ціни (Додаток № 1), діючих будівельних норм і правил, та у визначений Договором строк, виконати роботи на об'єкті: реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга), а генпідрядник зобов'язується надати підряднику фронт робіт, проектну та робочу документації, прийняти закінчені роботи і оплатити їх вартість у відповідності до умов Договору.

Додатковим договором № 3 від 01.12.2016 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- доробка ґрунту вручну;

- улаштування огородження котловану;

- робота автокрану 25т;

- пошарове ущільнення ґрунту вібротрамбівкою,

відповідно до Додатків №№1-4 (Договірні ціни №№1-4) до цього Договору а об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (І черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатках №№1-4 (Договірних цінах №№ 1-4) і становить 125 326,52 грн., крім того ПДВ 20% 25 065,30 грн., всього з ПДВ150 391,82 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 31.12.2016;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 4 від 10.01.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- влаштування анкерних випусків під вертикальні елементи фундаментальних плит секцій № 1 та 5 відповідно до Додатку № 1 (Договірна ціна № 1) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатку № 1 (Договірна ціна) і становить 21 490,56 грн., крім того ПДВ 20% 4 298,11 грн., всього з ПДВ 25 788,67 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 28.02.2016;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 5 від 10.01.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- робота крану МКГ 25БР;

- влаштування фундаментальної плити під баштові крани Liebherr 112 EC та Jaso 110N;

- влаштування дренажного каналу;

- випробування якості піщаних ґрунтів;

- влаштування монолітних тумб під опори освітлення;

- електропрогрів бетону;

відповідно до Додатку № 1 (Договірна ціна № 1) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатку № 1 (Договірна ціна) і становить 289 157,05 грн., крім того ПДВ 20% 57 831,41 грн., всього з ПДВ 346 988,46 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 31.01.2017;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 6 від 03.02.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- влаштування гідроізоляції

відповідно до Додатку № 1-3 (Договірна ціна № 1-3) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатках № 1-3 (Договірних цінах № 1-3) і становить 25 966,58 грн., крім того ПДВ 20% 5 193,32 грн., всього з ПДВ 31 159,89 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 28.02.2017;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 7 від 06.02.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- підготовка до монтажу баштового крану Jaso 110N

відповідно до Додатку № 1 (Договірна ціна) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатках № 1-3 (Договірних цінах № 1-3) і становить 6 126,56 грн., крім того ПДВ 20% 1 225,31 грн., всього з ПДВ 7 351,87 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 28.02.2017;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 8 від 31.03.2017 до Договору сторонами сторони дійшли згоди викласти Додаток № 1 - Договірна ціна в новій редакції, та погодили, що вартість робіт, що визначена в новій редакції договірної ціни застосовується для робіт, що виконуються підрядником з 01.04.2017.

Додатковим договором № 9 від 14.04.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- влаштування опорних елементів під монтаж горизонтальної опалубки на відм. -0,100;

Влаштування опорних інвентарних риштувань під монтаж горизонтальної опалубки на відм. +7,030;

- влаштування монолітних сходів в житлових секціях № 1, 5, 6 на відмітці низу - 3,610 та -2,820 (Схм1, Схм2, Схм3, Схм4);

- влаштування монолітних вазонів Вм1 та Вм2;

- влаштування дерев'яних настилів у ліфтових шахтах секцій № 1, 5, 6;

- влаштування монолітних вазонів Вм1 та Вм2;

- влаштування монолітних сходів 1-го пов. В житлових секціях № 1, 5, 6 (Схм1, Схм2, Схм3);

- підготовка до монтажу баштового крану Jaso 110N;

- влаштування фундаментальної плити під баштовий кран Jaso 110N

відповідно до Додатку № 1-2 (Договірна ціна № 1-2) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатку № 1 (Договірна ціна) і становить 334 456,57 грн., крім того ПДВ 20% 66 891,31 грн., всього з ПДВ 401 347,88 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 31.05.2017;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 10 від 04.05.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- влаштування світлових приямків секцій № 1, 5, 6 на відмітці низу -2.000;

- влаштування фундаментальної плити під баштовий кран San Marco SMT 55;

- влаштування закладних виробів з пінополістиролу в отвори ВО1, СО2, СО3 у ядрах жорсткості См3, См4 при бетонуванні на секціях 1, 5, 6,

відповідно до Додатку № 1 (Договірна ціна) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатку № 1 (Договірна ціна) і становить 86 780,71 грн., крім того ПДВ 20% 17 356,14 грн., всього з ПДВ 104 136,85 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 31.05.2017;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 11 від 01.06.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- влаштування сходів секцій № 4, 5, 6;

- доробка ґрунту екскаватором товщ. до 200 мм під влаштування фундаментальних плит секцій № 3, 4;

- влаштування огородження з блоків ФБС баштового крану San Marco SMT 55,

відповідно до Додатків № 1-2 (Договірна ціна 1-2) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатках № 1-2 (Договірна ціна 1-2) і становить 183 935,26 грн., крім того ПДВ 20% 36 787,06 грн., всього з ПДВ 220 722,32 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 30.06.2017;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 13 від 17.08.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, а саме:

- виготовлення та влаштування захисту з OSB сходових маршів секцій № 1, 5, 6;

- влаштування пошарової зворотної засипки ґрунту; вручну при влаштув. фундаментів та підлог паркінгу до відм. -3,120

відповідно до Додатку № 1 (Договірна ціна) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатку № 1 (Договірна ціна 1) і становить 38 797,17 грн., крім того ПДВ 20% 7 759,43 грн., всього з ПДВ 46 556,60 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи протягом одного календарного місяця з дати підписання сторонами цього Додаткового договору;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Додатковим договором № 14 від 21.08.2017 до Договору, у зв'язку з тим, що генпідрядник доручає, а підрядник бере на себе зобов'язання виконати додаткові роботи, що визначені в Додатку № 1 (Договірна ціна) до цього Додаткового договору на об'єкті Реконструкція майнового комплексу під багатоквартирну забудову з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Електриків, 23-Б у Подільському районі м. Києва (ІІ черга, адреса виконання відповідно до Договору), сторони прийшли до згоди:

1. Вартість додаткових робіт визначається в Додатку № 1 (Договірна ціна 1) і становить 72 698,05 грн., крім того ПДВ 20% 14 539,61 грн., всього з ПДВ 87 237,66 грн. Загальна вартість додаткових робіт за цим Додатковим договором становить загальну вартість виконаних підрядником та прийнятих генпідрядником додаткових робіт на підставі Актів та Довідок Ф№ КБ-3;

2. Підрядник зобов'язується виконати додаткові роботи в повному обсязі в строк до 31ю08ю2017;

3. Оплату додаткових робіт генпідрядник здійснює в національній валюті - гривні шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- додаткові роботи генпідрядник оплачує протягом 10 банківських днів з моменту підписання сторонами акту та довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів )у разі сплати);

4. Порядок прийняття генпідрядником належним чином виконаних підрядником додаткових робіт за цим Додатковим договором визначаються положеннями основного Договору.

Позивач зазначає, що згідно актів приймання виконаних будівельних робіт за період з листопада 2016 року - по листопад 2017 року включно (форма КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за листопад 2016 року - листопад 2017 року включно (форма КБ-3), підписаних сторонами без зауважень, вбачається, що позивачем виконано робіт на суму 20 446 412,53 грн., які оплачені відповідачем частково на суму 14 881 551,57 грн.

В процесі розгляду справи, відповідачем було частково сплачено заборгованість за Договором, в зв'язку з чим, позивачем подано заяву про зменшення розміру позовних вимог, яка прийнята судом.

Таким чином, позивач зазначає, що заборгованість відповідача за виконані ТОВ Демол-Україна роботи становить 1 064 860,96 грн.

Оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 11, 629 Цивільного кодексу України договір є однією з підстав виникнення зобов`язань та є обов'язковим для виконання сторонами.

Зобов`язання в силу вимог ст. 525, 526 Цивільного кодексу України має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог даного Кодексу і інших актів законодавства. Одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Аналогічна за змістом норма міститься у п. 1 ст. 193 Господарського кодексу України.

За своєю правовою природою укладений між сторонами Договір є договором будівельного підряду.

Згідно з ст. 875 ЦК України за договором будівельного підряду підрядник зобов'язується збудувати і здати у встановлений строк об'єкт або виконати інші будівельні роботи відповідно до проектно-кошторисної документації, а замовник зобов'язується надати підрядникові будівельний майданчик (фронт робіт), передати затверджену проектно-кошторисну документацію, якщо цей обов'язок не покладається на підрядника, прийняти об'єкт або закінчені будівельні роботи та оплатити їх. До договору будівельного підряду застосовуються положення цього Кодексу, якщо інше не встановлено законом.

Статтею 838 ЦК України передбачено, що підрядник має право, якщо інше не встановлено договором, залучити до виконання роботи інших осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результат їхньої роботи. У цьому разі підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядником - як замовник.

Генеральний підрядник відповідає перед субпідрядником за невиконання або неналежне виконання замовником своїх обов'язків за договором підряду, а перед замовником - за порушення субпідрядником свого обов'язку.

Замовник і субпідрядник не мають права пред'являти один одному вимоги, пов'язані з порушенням договорів, укладених кожним з них з генеральним підрядником, якщо інше не встановлено договором або законом.

У договорі підряду визначається ціна роботи або способи її визначення (ст. 843 ЦК України).

Замовник зобов'язаний прийняти роботу, виконану підрядником відповідно до договору підряду, оглянути її і в разі виявлення допущених у роботі відступів від умов договору або інших недоліків негайно заявити про них підрядникові. Якщо замовник не зробить такої заяви, він втрачає право у подальшому посилатися на ці відступи від умов договору або недоліки у виконаній роботі (ч. 1 ст. 853 ЦК України).

Частиною 4 ст. 882 ЦК України визначено, що передання робіт підрядником і прийняття їх замовником оформляється актом, підписаним обома сторонами. У разі відмови однієї із сторін від підписання акта про це вказується в акті і він підписується другою стороною.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем беззаперечно прийнято роботи на загальну суму 20 446 412,53 грн., що підтверджується підписаними та скріпленими печатками у двосторонньому порядку актами приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в) № 1 за листопад 2016 року на суму 297 920,89 грн., № 2 за грудень 2016 року на суму 966 759,07 грн., № 3 за грудень 2016 року на суму 20 072,98 грн., № 4 за грудень 2016 року на суму 11 861,36 грн., № 5 за грудень 216 року на суму 24 937,27 грн., № 6 за січень 2017 року на суму 554 138,64 грн., № 7 за січень 2017 року на суму 362 177,26 грн., № 8 за лютий 2017 року на суму 290 089,76 грн., № 9 за лютий 2017 року на суму 53 655,16 грн., № 10 за березень 2017 року на суму 1 157 334,79 грн., № 11 за березень 2017 року на суму 195 015,82 грн., № 12 за квітень 2017 року на суму 2 025 196,58 грн., № 13 за квітень 2017 року на суму 144 195,89 грн., № 14 за травень 2017 року на суму 3 286 102,63 грн., № 15 за травень 2017 року на суму 682 481,70 грн., № 16 за липень 2017 року на суму 2 302 589 грн., № 17 за липень 2017 року на суму 246 076,84 грн., № 18 за липень 2017 року на суму 2 319 466,20 грн., № 19 за липень 2017 року на суму 181 435,40 грн., № 20 за серпень 2017 року на суму 815 409,91 грн., № 21 за серпень 2017 року на суму 187 216,94 грн., № 22 за вересень 2017 року на суму 1 253 172,28 грн., № 23 за жовтень 2017 року на суму 505 240,68 грн., № 24 за жовтень 2017 року на суму 282 266,09 грн., № 25 за листопад 2017 року на суму 1 747 245,30 грн., № 26 за листопад 2017 року на суму 123 272,46 грн., № 27 за листопад 2017 року на суму 380 966,92 грн., № 28 за листопад 2017 року на суму 30 114,72 грн. та довідками про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (форма КБ-3) за листопад 2016 року на суму 297 920,89 грн., за грудень 2016 року на суму 1 023 630,68 грн., за січень 2017 року на суму 916 315,90 грн., за лютий 2017 року на суму 343 744,92 грн., за березень 2017 року на суму 1 352 350,61 грн., за квітень 2017 року на суму 2 169 392,46 грн., за травень 2017 року на суму 3 968 584,33 грн., за липень 2017 року на суму 5 049 567,44грн., за серпень 2017 року на суму 1 002 626,85 грн., за вересень 2017 року на суму 1 253 172,28 грн., за жовтень 2017 року на суму 787 506,77 грн., за листопад 2017 року на суму 2 281 599,40 грн.

З наявних в матеріалах справи банківських виписок вбачається, що відповідач за виконані позивачем роботи розрахувався частково, сплативши 14 881 551,57 грн.

Також, під час розгляду справи, відповідачем частково сплачено заборгованість за Договором, в зв'язку з чим, позивачем подано заяву про зменшення розміру позовних вимог, яка прийнята судом.

Водночас, як встановлено судом, після закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті, відповідачем було сплачено 400 000,00 грн., що підтверджується банківською випискою по особовому рахунку позивача.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 231 ГПК України передбачено, що господарський суд закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається (ч. 3 ст. 231 ГПК України).

Таким чином, провадження у справі № 910/664/18 в частині стягнення заборгованості з в розмірі 400 000,00 грн. підлягає закриттю.

Таким чином, неоплаченими залишаються роботи на суму 664 860,96 грн.

Статтею 854 ЦК України визначено, що якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов'язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково.

Згідно з ч. 1 ст. 530 ЦК України якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

У відповідності до п. 3.3 Договору оплата робіт за цим Договором здійснюється генпідрядником у національній валюті України - гривні, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок підрядника в наступному порядку:

- протягом 10 (десяти) банківських днів з дати укладення сторонами цього Договору генпідрядник перераховує аванс в розмірі 100 000,00 грн., в тому числі ПДВ 16 666,67 грн.;

- в подальшому генпідрядник протягом двох банківських днів з моменту погодження останнім заявки перераховує підряднику на його рахунок авансовий платіж для придбання ресурсів у розмірі 100% вартості ресурсів, номенклатура, об'єм і вартість яких погоджені сторонами у порядку та строки п. 12.1.1 цього Договору;

- оплату робіт генпідрядник здійснює протягом 10 банківських днів з дати підписання сторонами Акту та Довідки Ф№ КБ-3 за вирахуванням сум авансових платежів, сплачених у порядку та строки, передбаченому цим Договором.

Статтею 599 ЦК України передбачено, що зобов'язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Доказів на підтвердження оплати виконаних позивачем робіт, у повному обсязі, в тому числі станом на час розгляду справи по суті, до матеріалів справи не надано.

Відповідно до статті 193 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Зазначене також кореспондується з нормами ст. ст. 525, 526 Цивільного кодексу України.

Стаття 629 Цивільного кодексу України передбачає, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Відповідно до статті 610 Цивільного кодексу України порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Таким чином, оскільки наявність та обсяг заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю КДД Інжиніринг за Договором у розмірі 664 860,96 грн. підтверджуються наявними в матеріалах справи доказами та відповідачем не була спростовані, зокрема відповідачем не надано суду доказів сплати грошових коштів у розмірі 664 860,96 грн., як і заперечень щодо розміру заборгованості, у зв'язку з чим позовні вимоги в частині стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю КДД Інжиніринг суми основного боргу у розмірі 664 860,96 грн. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Позивач також просить суд стягнути з відповідача пеню в розмірі 256 048,29 грн., 3 % річних в розмірі 27 789,00 грн. та інфляційні втрати в розмірі 77 307,81 грн.

Пунктом 1 ст. 216 Господарського кодексу України встановлено, що учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за правопорушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставах і в порядку, передбачених цим Кодексом, іншими законами та договором.

Згідно п. 1 ст. 218 Господарського кодексу України, підставою господарсько-правової відповідальності учасника господарських відносин є вчинене ним правопорушення у сфері господарювання.

Відповідно до п. 1 ст. 230 Господарського кодексу України, штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов'язання.

Відповідно до ст. 549 Цивільного кодексу України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання.

Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Частина 2 ст. 551 Цивільного кодексу України визначає, що якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства.

Сторони можуть домовитись про зменшення розміру неустойки, встановленого актом цивільного законодавства, крім випадків передбачених законом.

Відповідно до ст. 611 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом зокрема сплата неустойки.

У п. 14.3 Договору сторони домовились, що у випадку порушення встановлених Договором та додатками до нього строків оплати виконаних робіт, генпідрядник сплачує підряднику, на його вимогу, пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від несвоєчасно здійсненого платежу, за кожен день прострочення платежу.

Відповідно до ч. 6 ст. 232 ГК України нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Перевіривши наданий позивачем розрахунок пені в сумі 256 048,29 грн. судом встановлено, що він відповідає фактичним обставинами справи та є арифметично вірним, а відтак судом встановлено, що з відповідача підлягає стягненню пеня у розмірі 256 048,29 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

За результатом перевірки наданого позивачем розрахунку інфляційних втрат та 3% річних, судом встановлено, що він є також арифметично вірним, в зв'язку з чим стягненню з відповідача підлягають 3% річних в розмірі 27 789,00 грн. та інфляційні втрати в розмірі 77 307,81 грн.

Статтею 13 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Статтею 74 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог та заперечень.

Відповідно до ст.ст. 76, 77 Господарського процесуального кодексу України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідач під час розгляду справи не надав суду жодних доказів, які б спростовували заявлені позовні вимоги та свідчили про відсутність у нього обов'язку сплатити заявлену до стягнення заборгованість.

За таких обставин, оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про закриття провадження у справі в частині стягнення заборгованості в розмірі 400 000,00 грн. та задоволенням решти позовних вимог, з покладенням судового збору в цій частині на відповідача в порядку ст. 129 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 74, 76-80, 129, п. 2 ст. 231, 236 - 240 Господарського процесуального кодексу України, суд,

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю КДД Інжиніринг (02105, м. Київ, проспект Миру, будинок 3; ідентифікаційний код: 36602438) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Демол-Україна (03115, м. Київ, вулиця Петрицького Анатолія, будинок 19/111; ідентифікаційний код: 39864050) заборгованість в розмірі 664 860 (шістсот шістдесят чотири тисячі вісімсот шістдесят) грн. 96 коп., пеню в розмірі 256 048 (двісті п'ятдесят шість тисяч сорок вісім) грн. 29 коп., 3 % річних в розмірі 27 789 (двадцять сім тисяч сімсот вісімдесят дев'ять) грн. 00 коп., інфляційної втрати в розмірі 77 307 (сімдесят сім тисяч триста сім) грн. 81 коп. та витрати по сплаті судового збору в розмірі у розмірі 15 390 (п'ятнадцять тисяч триста дев'яносто) грн. 09 коп.

3. Після набрання рішенням Господарського суду міста Києва законної сили видати відповідний наказ.

4. В частині стягнення основного боргу в розмірі 400 000,00 грн. провадження у справі закрити.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до апеляційного господарського суду через відповідний місцевий господарський суд протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено: 27.04.2018

Суддя О.А. Грєхова

Дата ухвалення рішення27.04.2018
Оприлюднено02.05.2018

Судовий реєстр по справі —910/664/18

Ухвала від 10.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Рішення від 27.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 20.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 19.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 23.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 23.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні