Ухвала
від 17.04.2018 по справі 922/4140/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-21-42, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"17" квітня 2018 р. Справа № 922/4140/17

вх. № 4140/17

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

По справі за заявою ТОВ "Белтрейдінг", м. Харків

до ТОВ "Белтрейдінг", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 16.01.2018 р. визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Белтрейдінг" (ідентифікаційний номер 40061561) банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено ОСОБА_1

До суду від ліквідатора надійшов звіт (вх.№ 6295 від 07.03.18) про завершення виконання ліквідаційної процедури.

Враховуючи завершення ліквідаційної процедури, суд призначив звіт ліквідатора до розгляду на 29.03.2018 р.

В судове засідання 29.03.18 р. ліквідатор не з'явився.

Розглянувши матеріали справи суд відклав розгляд звіту ліквідатора. з урахуванням ухвали суду про виправлення описки на 17.04.2018 р.

В судове засідання 17.04.18 р. ліквідатор не з'явився.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, матеріали справи, суд встановив, що після визнання ТОВ "Белтрейдінг" банкрутом, призначення ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута.

У відповідності до вимог Закону на веб-сайті ВГС України здійснена публікація оголошення про визнання боржника банкрутом.

Після оприлюднення вказаного повідомлення до суду кредитори із заявами з грошовими вимогами до боржника не звертались.

Згідно наявних в матеріалах справи доказів, з метою виявлення майна боржника ліквідатором проведено інвентаризацію майна, за результатами якої виявлено, що майнові активи у банкрута відсутні.

Ліквідатором проведені заходи з розшуку активів боржника, про що суду надані довідки від органів (роздруківки), які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно. Згідно інформації, яка міститься у вказаних довідках, у банкрута відсутні будь-які активи.

Також, ліквідатором з'ясовано, що боржник на обліку в митницях ДФС як особа, яка здійснює операції з товарами, не перебуває.

Згідно бухгалтерського обліку дебіторська заборгованість у банкрута відсутня.

Відсутні філії, дочірні підприємства та відокремлені підрозділи.

Ліквідатором здійснено заходи із розшуку активів через інформаційно-довідкові системи в мережі Інтернет та за результатами проведених дій не виявлено наявності у боржника об'єктів інтелектуальної власності, патентів, корисних моделей та інш.

Розрахункові рахунки боржника в банківських установах закрито.

Ліквідатором документи довгострокового зберігання передані до архіву.

Печатку підприємства знищено, про що свідчить відповідний Акт.

Тобто, за результатами проведених дій, будь-якого майна, що можливо включити до ліквідаційної маси не виявлено.

Оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Звіт про виплачені кредиторам кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Ліквідатором складено реєстр непогашених вимог кредиторів та ліквідаційний баланс.

Відповідно до ч. 5. ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон), вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 вказаного Закону, господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Згідно п. 6 ч. 1, ст. 83 Закону, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 83 Закону, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами вважаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, у тому числі, ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю, у зв'язку з відсутністю активів, які можна було б направити на її погашення, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, визнати вимоги що не задоволені за недостатністю майна, погашеними; визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню; ліквідувати юридичну особу; закрити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 37-48, п.6 ч.1 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. ст. 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Белтрейдінг" (код 40061561, адреса боржника: вул. Полтавський шлях, буд. 52, м. Харків, 61052).

Провадження у справі закрити.

Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені за недостатністю майна, погашеними.

Визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Зобов'язати Головне управління статистики у Харківській області виключити з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України ТОВ "Белтрейдінг" (код 40061561).

Зобов`язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку.

Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, виконавчій службі, податковому органу, фондам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в строки, передбачені ст. 256 ГПК України, шляхом подачі апеляційної скарги.

Повний текст ухвали складено та підписано 23.04.2018 р.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення17.04.2018
Оприлюднено02.05.2018
Номер документу73697036
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/4140/17

Ухвала від 17.04.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 29.03.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 14.03.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 16.01.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.01.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні