Ухвала
від 26.04.2018 по справі 922/4115/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-21-42, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про санацію боржника

"26" квітня 2018 р. Справа № 922/4115/17

вх. № 4115/17

Суддя господарського суду Міньковський С.В.

при секретарі судового засідання Чернова В.О.

за участю сторін:

пр-к боржника - ОСОБА_2 (голова ліквід. комісії),

пр-к ТОВ "Юпітер" - ОСОБА_1 (дов. від 19.03.18 р.),

розпорядник майна - не з'явився.

По справі за заявою Центральна ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, м. Харків

до ТОВ "Інновіда-Україна", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 27.02.18 р. в попередньому засіданні суду затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Інновіда-Україна", зобов'язано розпорядника майна та боржника, відповідно до ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон) провести збори кредиторів, де вирішити питання передбачені вказаною статтею Закону, у тому числі утворити комітет кредиторів і прийняти обґрунтоване рішення про відкриття процедури санації боржника, про відкриття ліквідаційної процедури чи підписання Мирової угоди з посиланням на фактичні обставини, що привели до прийняття такого рішення.

В судовому засіданні 03.04.18 р. судом було постановлено протокольну ухвалу про відкладення розгляду справи в підсумковому засіданні, з метою надання додаткових доказів.

На виконання вимог ухвали суду розпорядник майна надав звіт про здійснені заходи, надано протокол загальних зборів кредиторів №1 від 20.03.18 р. та протокол зборів кредиторів б/н від 12.04.18 р., на яких обрано комітет кредиторів у складі двох осіб: ТОВ "Юпітер", Центральна ОДПІ м. Харкова; погоджено пропозицію розпорядника майна про перехід до процедури санації боржника. Крім того, на засіданні комітету кредиторів (протокол №1 від 20.03.18 р. та від 12.04.18 б/н). було прийнято рішення щодо застосування до боржника процедури санації та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого ОСОБА_3

Голова комітету кредиторів звернувся до суду з клопотанням про припинення процедури розпорядження майном, введення процедури санації у відношенні боржника, призначення керуючим санацією ОСОБА_3 та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації ТОВ "Інновіда-Україна".

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників процесу, суд встановив, що розпорядник майна та кредитори надали суду докази проведення зборів кредиторів, обрання комітету кредиторів та визначення подальшої процедури банкрутства, в зв'язку з чим суд вважає можливим задовольнити клопотання голови комітету кредиторів на підставі наступного.

Згідно з ч.2 ст. 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції після 19.01.13 р., що застосовується до даної справи (далі - Закон про банкрутство) передбачено, що до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень:

схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації;

відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації;

подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником;

подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури;

подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

Частиною 3 ст. 27 Закону про банкрутство визначено, що у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень:

ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону;

ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником;

постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство;

ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Як встановлено судом, комітетом кредиторів 20.03.2018 р., який був обраний загальними зборами кредиторів від 20.03.2018 р., одноголосно прийнято рішення щодо звернення до господарського суду з клопотанням про припинення процедури розпорядження майном, введення процедури санації відносно боржника, призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3 Крім того, як свідчить протокол загальних зборів кредиторів від 20.03.18 р. та від 12.04.18 р. одноголосно було прийнято рішення застосувати до боржника процедуру санації та призначити керуючим санацією арбітражного керуючого ОСОБА_3, зобов'язавши керуючого санацією підготувати план санації ТОВ "Інновіда-Україна". На виконання рішення зборів кредиторів доручити голові комітету кредиторів звернутись до господарського суду з відповідним клопотанням, обґрунтовуючи тим, що у разі введення процедури санації і реалізації санаційної процедури боржник має можливість розрахуватися з конкурсними кредиторами, своєчасно здійснювати розрахунки з поточними кредиторами та повністю відновити свою платоспроможність.

Арбітражний керуючий ОСОБА_3 в судове засідання не з'явився, проте на адресу суду надійшла заява арбітражного керуючого на участь у справі, резюме,в якій він повідомив суд про відсутність зацікавленості стосовно боржника та кредиторів, відсутність конфлікту інтересів та те, що він не належить до жодної категорії осіб, визначених статтею 114 Закону про банкрутство.

Розглянувши запропоновану комітетом кредиторів кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_3, суд встановив наступне.

Згідно ч.1 ст.97 Закону про банкрутство передбачено, що арбітражним керуючим (керуючим санацією) може бути громадянин України, який має повну вищу юридичну або економічну освіту, стаж роботи за фахом не менше трьох років або одного року на керівних посадах після отримання повної вищої освіти, пройшов навчання та стажування протягом шести місяців у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства, володіє державною мовою та склав кваліфікаційний іспит. Кандидатура арбітражного керуючого ОСОБА_3 повністю відповідає вимогам ст. 97 цього закону

Сукупність наданої та підтвердженої інформації щодо здібності арбітражного керуючого ОСОБА_3 (ділова репутація) дає можливість в достатньому обсязі говорити про те, що арбітражний керуючий ОСОБА_3 належним чином та у повному обсязі може виконувати повноваження керуючого санацією та проводити заходи, направлені на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника.

Враховуючи, що судова процедура санації боржника направлена на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів, для цього потрібна особа, яка повинна мати не тільки професійні здібності, а й ділові та моральні якості, що у повному обсязі цим критеріям відповідає кандидатура арбітражного керуючого ОСОБА_3

Як вважає суд, кредитори та комітет кредиторів боржника дійшов обґрунтованого висновку про необхідність введення процедури санації відносно боржника, яка надасть можливість відновити платоспроможність підприємства та провести розрахунки з кредиторами. У відповідності до вимог ст.ст. 26, 28-36 Закону про банкрутство, комітет кредиторів та збори кредиторів прийняли обґрунтовані рішення про призначення керуючим санацією арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво №1022 від 30.05.13 р.), зобов'язавши керуючого санацією підготувати план санації.

Отже, враховуючи вищевикладене, а також те, що комітет кредиторів дійшов до належного висновку, що виконання санаційних заходів надасть можливість боржнику здійснити у встановленому Законом про банкрутство порядку розрахунки, як з конкурсними, так і з поточними кредиторами та відновити свою платоспроможність, керуючись ст.ст. 26, 27, 28-36 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 233/234 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Клопотання голови комітету кредиторів про припинення процедури розпорядження майном, введення процедури санації боржника ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "Інновіда-Україна" та призначення керуючим санацією задовольнити.

2. Ввести процедуру санації боржника ТОВ "Інновіда-Україна" (код 35474246) і встановити термін її проведення до 26.10.2018 р.

3. Призначити керуючим санації боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого за № 1022 від 30.05.2013р.), код іпн НОМЕР_1, поштова адреса: 61003 м. Харків, провул. Університетський, 1, оф. 3-2.

4. Зобов'язати органи управління боржника протягом трьох днів з дати прийняття цієї Ухвали передати керуючому санації бухгалтерську і іншу документацію боржника, печатки, штампи, матеріальні і інші цінності. Арешт на майно боржника та інші обмеження його дій щодо розпорядження майном можуть бути накладені судом виключно в межах процедури санації та у разі, якщо вони не перешкоджають виконанню плану санації та не суперечать інтересам конкурсних кредиторів.

5. До керуючого санацією переходить право самостійно розпоряджатися майном боржника з урахуванням обмежень, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , а також укладати від імені боржника ОСОБА_5 угоду і інші цивільно-правові, трудові та інші угоди, звертатися до суду з заявою про визнання недійсними угод, укладених боржником.

6. Протягом трьох місяців з дати прийняття цієї ухвали керуючий санацією має право відмовитися від правочинів (договорів) боржника, укладених до порушення провадження у справі про банкрутство, не виконаних повністю або частково, якщо виконання договору завдає збитків боржнику, або якщо договір є довгостроковим (понад 1 рік) або розрахований на отримання позитивного результату для боржника в довгостроковій перспективі, крім випадків випуску продукції з технологічним циклом, більшим ніж термін санації боржника, а також у випадку якщо виконання умов договору створює умови, що перешкоджають відновленню платоспроможності боржника.

7. Зобов'язати керуючого санацією:

- прийняти в господарське управління майно боржника і організувати проведення його інвентаризації;

- відкрити спеціальний рахунок для проведення санації і розрахунків з кредиторами;

- організувати ведення бухгалтерського і статистичного обліку та фінансової звітності;

- здійснити заходи по стягненню дебіторської заборгованості на користь боржника, у тому числі шляхом подання позовів про стягнення заборгованості з дебіторів боржника, а також з осіб, які несуть з боржником, відповідно до закону або договору, субсидіарну (додаткову) чи солідарну відповідальність;

- розглядати вимоги кредиторів відносно зобов'язань боржника, які виникли після порушення справи про банкрутство в процедурі розпорядження майном боржника і санації і заявляти в установленому порядку заперечення відносно заявлених до боржника вимог кредиторів;

- протягом трьох місяців з дня прийняття цієї Ухвали розробити і надати на затвердження комітету кредиторів план санації боржника, розроблений відповідно до вимог ст. 29 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» . Після схвалення або відхилення плану санації комітетом кредиторів, керуючий санацією зобов'язаний надати суду план санації разом з протоколом зборів комітету кредиторів для прийняття судом відповідного рішення.

8. Здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про введення санації на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

9. Ухвалу направити комітету кредиторів, керуючому санацією, державному органу з питань банкрутства, ДВС, державному реєстратору, керівнику боржника.

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення (оголошення) та може бути оскаржена протягом десяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала підписана 27.04.2018 р.

Суддя Міньковський С.В.

Дата ухвалення рішення26.04.2018
Оприлюднено02.05.2018
Номер документу73697377
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4115/17

Ухвала від 18.05.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.05.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 20.04.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 25.03.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 04.02.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.11.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 27.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 10.09.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні