Рішення
від 25.04.2018 по справі 415/8197/17
ЛИСИЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

у.н. 415/8197/17

н.п. 2-о/415/31/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25.04.18 р. м. Лисичанськ

Лисичанський міський суд у складі:

головуючого судді Фастовця В.М.,

при секретарі судового засідання Гавриленко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Новодружеська міська рада про встановлення факту постійного проживання на час відкриття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

Заявниця звернулась до суду з вищеназваною заявою, в якій просила суд встановити факт постійного проживання її та матері ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2., на час відкриття спадщини за адресою: АДРЕСА_1.

Заявниця заявлені вимоги підтримала.

Відзиву на заяву заінтересованою особою не надано.

Суд, дослідивши письмові докази, вважає заяву такою, що підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2. померла мати заявниці ОСОБА_2, яка була зареєстрована на день її смерті за адресою: АДРЕСА_2.

Після смерті матері заявниці відкрилась спадщина, яка складається з житлового будинку АДРЕСА_2.

Мати заявниці була похилого віку, хворіла, у зв'язку з чим вона потребувала стороннього догляду, тому заявниця фактично перевезла матір до свої квартири за адресою: АДРЕСА_1. Заявниця доглядала матір, лікувала її, поховала за власні кошти та вважала, що прийняла спадщину та отримає свідоцтво про право на спадщину у будь-який час.

07 грудня 2017 р. заявниця звернулась до Приватного нотаріуса Лисичанського міського нотаріального округу Жихар Н.П. з заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину за заповітом.

Постановою від 07 грудня 2017 р. нотаріус відмовила заявниці у вчиненні нотаріальної дії у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом, оскільки у встановлений законом строк із заявою про прийняття спадщини заявниця до нотаріуса не зверталась, вважаючи, що вона прийняла спадщину фактично, а документів, які б підтвердили факт спільного проживання спадкодавця і заявниці нотаріусу не надано.

Встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем заявниці необхідно для отримання свідоцтва про право на спадщину.

Відповідно до ч. 3 ст. 1268 ЦК України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

Таким чином, суд доходить висновку, що є передбачені законом підстави для задоволення заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст. 293 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1, заінтересована особа: Новодружеська міська рада, ід.код 04052063, яка знаходиться за адресою: Луганська обл., м. Новодружеськ, вул. Миру, буд. 23 про встановлення факту постійного проживання на час відкриття спадщини - задовольнити.

Встановити, що ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2., постійно проживали на час відкриття спадщини за адресою: АДРЕСА_1.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Луганської області через Лисичанський міський суд шляхом подання апеляційної скарги протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Суддя:

СудЛисичанський міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення25.04.2018
Оприлюднено03.05.2018
Номер документу73715720
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —415/8197/17

Рішення від 25.04.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 21.12.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні