Рішення
від 03.05.2018 по справі 910/1664/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

03.05.2018Справа № 910/1664/18 Суддя Мудрий С.М. розглянувши справу

за позовом Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації

до 1) товариства з обмеженою відповідальністю "Варіант прес"

2) приватного підприємства"Арт-компанія "Рейн"

про стягнення 108 329,33 грн.

Представники сторін: не викликались.

ВСТАНОВИВ:

14.02.2018 року до господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації до товариства з обмеженою відповідальністю "Варіант прес" та приватного підприємства"Арт-компанія "Рейн" про стягнення 108 329,33 грн.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідачі в порушення норм чинного законодавства України та укладених договорів належним чином не виконали взяті на себе зобов'язання по сплаті заборгованості з плати за суборенду приміщення та відшкодування вартості комунальних послуг, у зв'язку з чим у них виникла заборгованість у заявленому розмірі.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 16.02.2018 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін (без проведення судового засідання).

Відповідачі не скористалися наданими їм законом правами подати письмові заперечення проти позову.

До матеріалів справи (до позовної заяви) залучені належні докази виконання позивачем вимог ст. 172 ГПК України - надіслання відповідачу копії позовної заяви та копій доданих до неї документів листом з описом вкладення на адреси місцезнаходження відповідача, яке також є офіційною адресою його місцезнаходження згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Судом, також були вчинені всі належні дії для повідомлення відповідача про призначене судове засідання - відповідна ухвала суду надсилалася на адресу місцезнаходження відповідача, яка відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 16.02.2018 року є офіційним місцезнаходженням відповідача.

Як вбачається з повернутих конвертів №01030 45735072 та № 01030 45735048 з направленням ухвали про відкриття провадження у справі від 16.02.2018 року, вони повернулися в суд у зв'язку з закінченням встановленого строку зберігання.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що неотримання ухвал про відкриття провадження у справі відповідачами та повернення їх до суду з поміткою "повернуто відправнику за закінченням терміну зберігання" є наслідками свідомого діяння (бездіяльності) відповідачів щодо їх належного отримання, тобто є власною волею відповідачів.

У зв'язку з чим, відповідачі вважаються повідомленими про відкриття провадження у справі та розгляд справи, оскільки судом було виконано всі покладені на нього обов'язки, а відповідачі, натомість проявили протиправну процесуальну бездіяльність.

Відповідно до ч. 9 ст. 165 ГПК України суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні дані, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позовні вимоги позивача підлягають задоволенню.

Частина 1 статті 202 ЦК України передбачає, що правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Згідно ч. 1 статті 509 ЦК України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Відповідно до ч. 2 статті 509 ЦК України зобов'язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

Згідно п.1 ч. 2 статті 11 ЦК України підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Частина 1 статті 626 ЦК України передбачає, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

01.07.2008 року між комунальним підприємство Дніпровського району м. Києва Фінансово-розрахунковий центр Дніпровський (орендодавець) та приватним підприємством Варіант прес-В , яке було перейменовано в приватне підприємство Арт-компанія Рейн (орендар) укладено договір №533 оренди нерухомого майна, відповідно до умов якого орендодавець на підставі рішення №129 від 25.06.2007 року та виданого у встановленому порядку Розпорядження №458-р від 02.06.2008 року Дніпровської районної у м. Києві ради передає, а орендар приймає в строкове платне користування нежиле приміщення (будівлю), що знаходиться за адресою: м. Київ, пр.-т Возз'єднання, буд. 3-А. Цільове призначення об'єкта оренди: розміщення друкованих засобів масової інформації та видавничої продукції, що друкується іноземними мовами. Об'єктом оренди є: нежиле приміщення (будівля, споруда): загальною площею 232,60 кв.м, в т.ч. на першому поверсі 232,60 кв.м.

Згідно з ч.1 ст. 765 ЦК України наймодавець зобов'язаний передати наймачеві майно у користування негайно або у строк, встановлений договором найму.

02.07.2008 року вищезазначений об'єкт оренди переданий по акту приймання-передачі в оренду нерухомого майна за адресою: м. Київ, проспект Возз'єднання, буд. 3А.

01.02.2013 року укладено додаткову угоду №533/2-1 про внесення змін до договору оренди нерухомого майна від 01 липня 2008 року №533, в якій зазначено, що на підставі п.2.1 Положення про оренду майна територіальної громади міста Києва, яке затверджене рішення Київської міської ради від 22 вересня 2011 року №34/6250 та п.4-5 розпорядження Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 30 травня 2012 №236 Про організаційно-правові заходи з припинення комунального підприємства Фінансово-розрахунковий центр Дніпровський Дніпровської районної в місті Києві ради Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація приймає на себе права та обов'язки орендодавця і стає стороною за договором оренди від 01 липня 2008 року №533, укладений між комунальним підприємством Дніпровського району м. Києва Фінансово-розрахунковий центр Дніпровський (орендодавець) та приватним підприємством Варіант прес-В , у відповідності до додатку 11 до Положення сторони дійшли згоди викласти договір оренди від 01 липня 2008 року № 533 у такій редакції: Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація (орендодавець) з однієї сторони, та приватне підприємство Варіант прес-В (орендар) з другої сторони, а також Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (балансоутримувач) уклали договір про наступне: орендодавець на підставі протоколу постійної комісії Київради з питань власності від 13 листопада 2012 року №134 і від 21 листопада 2012 року №135 та розпорядження Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 11 грудня 2012 року №555 Про продовження строку дії договорів оренди нерухомого майна комунальної власності територіальної громади міста Києва, переданого до сфери управління Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації передає, а орендар приймає в оренду нерухоме майно (нежитлові приміщення, будівлі, споруди), яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва, передано до сфери управління Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, закріплено на праві господарського відання за балансоутримувачем, та знаходиться за адресою: м. Київ, проспект Возз'єднання, буд 3-А, 57,60 кв.м. для розміщення друкованих засобів масової інформації т видавничої продукції, що друкуються іноземними мовами (розміщення редакції українського журналу Атель ) та 175,00 кв.м. для розміщення торговельного об'єктів з продажу книг, газет і журналів.

Об'єктом оренди є: нежиле приміщення (будівля, споруда): загальною площею 232,60 кв.м, в т.ч.: перший поверх - 232,60 кв.м. (п.2.1 договору).

У відповідності до п. 1 ст. 762 Цивільного кодексу України з наймача справляється плата, за користування майном, розмір, якої встановлюється договором оренди.

Відповідно до п.3.1 договору, за користування об'єктом оренди орендар сплачує орендну плату, розрахунок якої здійснюється на підставі Методики розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади м. Києва, затвердженої Рішенням Київської міської ради від 22 вересня 2011 року №34/6250, та становить без урахування ПДВ:

- за 57,60 кв.м - 3 260,53 грн. за базовий місяць оренди - лютий 2012 року,

- за 175,00 кв.м - 6 934,29 грн. за базовий місяць оренди - лютий 2012 року.

Розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди (квітень 2012 року) розраховується шляхом коригування розміру орендної плати за базовий місяць на індекс інфляції за березень - квітень 2012 року.

Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць (п.3.2 договору).

Згідно з п.3.5 договору, додатково до орендної плати нараховується податок на додану вартість у розмірах та порядку, визначений законодавством України, який сплачується орендарем разом з орендною платою.

Орендна плата сплачується орендарем на рахунок балансоутримувача. Останнім днем нарахування орендної плати є дата підписання сторонами акта приймання-передачі при поверненні об'єкта оренди орендодавцеві (п.3.6 договору).

Відповідно до п.3.7 договору, орендна плата сплачується орендарем щомісячно не пізніше 20 числа наступного місяця.

Вартість комунальних послуг, витрати на утримання прибудинкової території, вартість послуг по ремонту і технічному обслуговуванню інженерного обладнання та внутрішньобудинкових мереж, ремонту будівлі, у т.ч.: покрівлі, фасаду, вивіз сміття, компенсація за користування земельною ділянкою, на якій розташований об'єкт оренди тощо, не входить до складу орендної плати та сплачується орендарем окремо на підставі договорів, укладених орендарем з балансоутримувачем або організаціями, що надають такі послуги (п.3.9 договору).

Згідно з п.4.1 договору, орендар зобов'язаний вносити орендні платежі своєчасно і в повному обсязі.

Орендар зобов'язаний самостійно сплачувати вартість фактично спожитих комунальних послуг постачальникам таких послуг, які надаються за окремими договорами, укладеними орендарем з цими організаціями (водопостачання, каналізація, газ, електрична та теплова енергія, вивіз сміття і т.п.), за тарифами, які у встановленому законодавством порядку відшкодовують повну вартість їх надання, та пропорційну орендованій площі частку витрат на утримання прибудинкової території, на ремонт покрівлі, фасаду, вивіз сміття тощо та послуг по технічному обслуговуванню інженерного обладнання внутрішньо будинкових мереж (п.4.9 договору).

Цей договір є укладеним з моменту підписання його сторонами строком на 2 роки 365 днів і діє з 01 квітня 2012 року до 30 березня 2015 року (п.9.1 договору).

Також, 03.04.2013 року між Управлінням освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (балансоутримувач) та приватним підприємством Варіант прес-В (орендар) укладено договір №К/533/17 про відшкодування вартості комунальних послуг, відповідно до умов якого балансоутримувач на підставі укладених договорів з постачальниками комунальних послуг зобов'язується надавати комунальні послуги нежилого приміщення площею 232,60 кв.м за адресою: м. Київ, проспект Возз'єднання, 3-а (ЦБ) (надалі - приміщення), виставляти орендарю до оплати платіжні документи за договором, приймати на розрахунковий рахунок кошти від орендаря та перерахував ати їх постачальникам комунальних послуг.

Орендар у відповідності до даного договору зобов'язується прийняти комунальні послуги та своєчасно сплатити їх вартість (п.1.2 договору).

Згідно з п.1.4 договору орендар відшкодовує витрати балансоутримувача та плату за землю пропорційно до займаної ним площі на підставі розрахунків, що надходять від постачальників комунальних послуг.

Облік споживання орендарем комунальних послуг за відсутності приладів обліку проводиться розрахунковим способом, а саме: пропорційно до займаної площі. При цьому балансоутримувач не несе відповідальності за якість комунальних послуг та їх кількість, що виставлена постачальниками комунальних послуг, в табуляграмах та груп - рахунках (п.2.1 договору).

Відповідно до п.2.2 договору орендар повинен до 20 числа поточного місяця сплатити:

- холодне водопостачання та водовідведення,

- центральне опалення та гаряче водопостачання,

- електроенергію,

- експлуатаційні втрати на утримання будинків та прибудинкових територій,

- відшкодування плати за землю та ін.

Перерахунок за фактично спожиті комунальні послуги здійснюються на підставі розрахунків, що надходять від постачальників комунальних послуг місяцем пізніше, шляхом добору або зарахування надмірно сплачених коштів в рахунок майбутніх платежів, орендар отримує платіжні вимоги - доручення на сплату послуг під підпис.

Орендар зобов'язаний самостійно сплачувати вартість фактично спожитих комунальних послуг (водопостачання, каналізація, електрична та теплова енергія та ін.). Постачальникам таких послуг, які надаються за окремими договорами, укладеними орендарем з цими організаціями, або за окремо укладеним договором з балансоутримувачем по тарифам, які у встановленому законодавством порядку відшкодовують повну вартість їх надання та пропорційну орендованій площі частку витрат по технічному обслуговуванню внутрішньо будинкових мереж (п.2.3 договору).

Згідно з п.3 ст. 621 Цивільного кодексу України даний договір набуває чинності з 01 квітня 2012 року та діє до 30 березня 2015 року, але у частині здійснення розрахунків, в будь-якому випадку, продовжується до повного здійснення таких розрахунків (п..5.1 договору).

Відповідно до додатку № 2 до договору від 03.04.2013 року №К/533/17, загальна сума відшкодування за землю становить 742,70 грн. і нараховується з 01 жовтня 2012 року. розмір плати за землю індексується щорічно наростаючим підсумком.

07.11.2013 року між ПП Варіант прес-В , що є орендарем нерухомого майна територіальної громади міста Києва на підставі договору оренди від 08.02.2013 №533/2-1 (орендар) та ТОВ Варіант Прес (суборендар) укладено договір суборенди №12 нерухомого майна, відповідно до умов якого орендар на підставі розпорядження Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 31.10.2013 року №618 Про надання дозволу суборенди передає, а суборендар приймає в суборенду нерухоме майно (нежитлові приміщення), яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва, переданого до сфери управління Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, закріплено на праві господарського відання за УО Дніпровського р-ну (балансоутримувачем) та знаходиться за адресою: м. Київ, пр.-т Возз'єднання, 3-А, (надалі - об'єкт суборенди), для розміщення 57,6 кв.м редакція ж. Ательє , 175 кв.м. торгів. об'єкту.

Об'єктом суборенди є: нежитлове приміщення (будівлю, споруду), загальною площею 232,6 кв.м.

Відповідно до п.3.1 договору суборенди, за користування об'єктом суборенди орендар сплачує суборендну плату, розрахунок якої здійснюється на підставі п.21 Методики розрахунку суборендної плати за користування майном територіальної громади м. Києва, затвердженої рішенням Київради від 22 вересня 2011 року №34/6250 та становить без ПДВ: за 57,60 кв.м. - 3 260,53 грн. за базовий місяць оренди - лютий 2012 року, за 175,00 кв.м - 6 934,29 грн. за базовий місяць оренди - лютий 2012 року.

Розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди (листопад 2013 року) розраховується шляхом коригування розміру орендної плати за базовий місяць на індекс інфляції за березень-листопад 2013р.

Згідно з п.3.2 договору суборенди, розмір суборендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

Згідно з п.3.5 договору суборенди, додатково до орендної плати нараховується податок на додану вартість у розмірах та порядку, визначений законодавством України, який сплачується орендарем разом з орендною платою.

Суборендна плата сплачується суборендарем на рахунок орендодавця за наступними реквізитами: Управлінням освіти Дніпропетровської районної в місті Києві державної адміністрації. Останнім днем нарахування орендної плати є дата підписання сторонами акта приймання-передачі при поверненні об'єкта суборенди орендареві (п.3.6 договору суборенди).

Пунктом 3.7 договору суборенди передбачено, що суборендна плата сплачується суборендарем незалежно від наслідків господарської діяльності суборендаря щомісячно не пізніше 20 числа наступного місяця.

Орендар зобов'язаний протягом 30 календарних днів з моменту підписання цього договору з додатками передати, а суборендар прийняти по акту приймання-передачі об'єкт суборенди (п. 4.1 договору суборенди).

В матеріалах справи наявний акт приймання-передачі в оренду нерухомого майна, що знаходиться за адресою: м. Київ, пр.-т Возз'єднання, 3А від 07.11.2013 року, який укладений між ПП Варіантпрес-В (орендар) та ТОВ Варіант Прес (суборендар).

Відповідно до п.9.1 договору суборенди, цей договір є укладеним з моменту підписання його сторонами та діє з 07.11.2013 року до 30.03.2015 року, але не довше строку дії договору оренди.

28.11.2014 року між Управлінням освіти Дніпропетровської районної в місті Києві державної адміністрації (балансоутримувачем) та товариством з обмеженою відповідальністю Варіант Прес (суборендар) укладеного акт приймання-передачі нерухомого майна, відповідно до умов якого суборендар, згідно з договором суборенди нерухомого майна від 07 листопада 2013 року №12 передає, а балансоутримувач приймає нерухоме майно загальною площею 232,60 кв.м., що розташоване на першому поверсі (ЦБ) за адресою м. Київ, проспект Возз'єднання, 3А.

Як зазначено позивачем в позовній заяві, за період суборенди приміщення утворилась заборгованість з орендних платежів в суборендаря та відшкодування вартості комунальних послуг в орендаря, загальна сума якої становить 61 614,80 грн., в тому числі: орендна плата (суборендар) в сумі 51 326,42 грн., в орендаря заборгованість з відшкодування плати за землю в розмірі 4 456,20 грн., відшкодування вартості комунальних послуг з холодного водопостачання в сумі 284,73 грн., теплоенергія 3 986,61 грн., експлуатаційні витрати 1 560,84 грн.

Як зазначено позивачем та вбачається з матеріалів справи, на адресу відповідачів Управлінням освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації направлялися вимоги про погашення заборгованості. Однак, відповідачі залишили вимоги без задоволення.

У зв'язку з чим, позивач звернувся в суд з вимогами про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю Варіант Прес заборгованості з плати суборенди приміщення в сумі 51 326,42 грн., індексу інфляції за прострочення суборендної плати за період січень 2015 - січень 2018р (включно) в розмірі 43 241,41 грн. та трьох процентів річних за період січень 2015 - 08.02.2018р. в розмірі 4 788,12 грн.

Та, стягнення з приватного підприємства Арт-компанія Рейн (перейменованого з приватного підприємства Варіант прес-В ) відшкодування вартості комунальних послуг та плати за землю за час суборенди в сумі 10 288,38 грн., в т.ч. відшкодування плати за землю в розмірі 4 456,20 грн., відшкодування вартості комунальних послуг з холодного водопостачання в сумі 284,73 грн., теплоенергія 3 986,61 грн., експлуатаційні витрати 1 560,84 грн.

Статтею 629 Цивільного кодексу України встановлено, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ч. 1 статті 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Згідно з статтею 526 ЦК України зобов'язання повинні виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Одностороння відмова від виконання зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається (ст. 525 Цивільного кодексу України), якщо інше не встановлено договором або законом.

Матеріали справи не містять докази оплати за оспорюваний період.

Таким чином, враховуючи вищезазначене, факт наявності заборгованості щодо сплати плати за суборенду в розмірі 51 326,42 грн. у відповідача 1 перед позивачем належним чином доведений, документально підтверджений і відповідачами не спростований, тому позовні вимоги позивача визнаються судом обґрунтовані та такими, що підлягають задоволенню.

Також, факт наявності заборгованості щодо сплати відшкодування плати за землю в розмірі 4 456,20 грн., відшкодування вартості комунальних послуг з холодного водопостачання в сумі 284,73 грн., теплоенергії в сумі 3 986,61 грн. та експлуатаційних витрат в розмірі 1 560,84 грн. у відповідача 2 перед позивачем належним чином доведений, документально підтверджений і відповідачами не спростований, тому позовні вимоги позивача визнаються судом обґрунтовані та такими, що підлягають задоволенню.

У зв'язку з неналежним виконання грошових зобов'язань за договором, позивач просить стягнути з відповідача 1, індекс інфляції за прострочення суборендної плати за період січень 2015 - січень 2018р. (включно) в розмірі 43 241,41 грн. та три проценти річних за період січень 2015 - 08.02.2018р. в розмірі 4 788,12 грн.

Відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України, боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Суд погоджується з розрахунком індексу інфляції за прострочення суборендної плати за період січень 2015 - січень 2018р. (включно) в розмірі 43 241,41 грн. та трьох процентів річних за період січень 2015 - 08.02.2018р. в розмірі в розмірі 4 788,12 грн. нарахованих позивачем та вимоги в цій частині підлягають задоволенню.

Частинами 3, 4 статті 13 ГПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов'язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ч.1 ст.73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Судовий збір згідно ст. 129 Господарського процесуального кодексу України підлягає стягненню з відповідачів на користь позивача.

На підставі викладеного, керуючись ч. 3,4 ст. 13, ч.1 ст. 73, ст.ст. 129, 236-238, 240-241, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Варіант прес" (01133, м. Київ, вул.. Щорса, будинок 36, нежиле приміщення 5, літера Д, ідентифікаційний код 37847447) на користь Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (02105, м. Київ, проспект Миру, 6-а, код ЄДРПОУ 37397216) заборгованості з плати суборенди приміщення в сумі 51 326 (п'ятдесят одна тисяча триста двадцять шість) грн. 42 коп., індекс інфляції в розмірі 43 241 (сорок три тисячі двісті сорок одна) грн. 41 коп., три проценти річних в розмірі 4 788 (чотири тисячі сімсот вісімдесят вісім) грн. 12 коп. та судовий збір в розмірі 1 596 (одна тисяча п'ятсот дев'яносто шість) грн. 72 коп.

3. Стягнути з приватного підприємства"Арт-компанія "Рейн" (02090, м. Київ, вул. Азербайджанська, будинок 8-А, ідентифікаційний код 30002138) на користь Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (02105, м. Київ, проспект Миру, 6-а, код ЄДРПОУ 37397216) заборгованості з відшкодування плати за землю в розмірі 4 456 (чотири тисячі чотириста п'ятдесят шість) грн. 20 коп., відшкодування вартості комунальних послуг з холодного водопостачання в сумі 284 (двісті вісімдесят чотири) грн. 73 коп., теплоенергії в сумі 3 986 (три тисячі дев'ятсот вісімдесят шість) грн. 61 коп., експлуатаційних витрат в розмірі 1 560 (одна тисяча п'ятсот шістдесят) грн. 84 коп. та судовий збір в розмірі 165 (сто шістдесят п'ять) грн. 28 коп.

4. Після набрання рішенням законної сили видати накази.

Відповідно до ч. 1, 2 статті 241 ГПК України, рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя С.М. Мудрий

Дата ухвалення рішення03.05.2018
Оприлюднено03.05.2018
Номер документу73729424
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/1664/18

Рішення від 03.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 16.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні