Ухвала
від 02.05.2018 по справі 812/792/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення ії недоліків

та відкриття провадження у справі

02 травня 2018 року СєвєродонецькСправа № 812/792/18

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ірметова О.В., перевіривши матеріали за адміністративним позовом Біловодського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області (92800, Луганська область, смт. Біловодськ, вул. Центральна, 77) до Державного підприємства "Новоолександрівський кінний завод № 64" (92823, Луганська область, Біловодський район, с. Новоолександрівка, вул. Лісна, 2) про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Біловодського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області до Державного підприємства "Новоолександрівський кінний завод № 64" про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2.

Ухвалою суду від 30.03.2018 позовну заяву Біловодського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області до Державного підприємства "Новоолександрівський кінний завод № 64" про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій - залишено без руху. Запропоновано позивачу протягом 7 (сіми) календарних днів з дня отримання даної ухвали надати суду: позовну заяву, оформлену з дотриманням вимог статей 160, 161 КАС України, з урахуванням недоліків, зазначених в ухвалі; документ про сплату судового збору в розмірі 1762,00 грн, сплаченого за такими реквізитами: отримувач коштів - УК у м. Сєвєродонецький/Луганський окр.адмін.суд/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37944909; банк отримувача -ГУДКCУ в Луганській області; код банку отримувача (МФО) - 804013; рахунок отримувача - 31217206784080; код класифікації доходів бюджету - 22030101; призначення платежу - *;101; реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); судовий збір, за позовом (ПІБ позивача), Луганський окружний адміністративний суд або докази майнового стану позивача.

04.04.2018 до суду надійшло клопотання представника позивача про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви. В обґрунтування заяви позивачем зазначено, що у встановлений судом строк усунути вказані недоліки не представляється можливим, оскільки управління не має змоги сплатити судовий збір на цей час.

Ухвалою суду від 06 квітня 2018 року продовжено строк на усунення недоліків позовної заяви Біловодського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області до Державного підприємства "Новоолександрівський кінний завод № 64" про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій. Запропоновано позивачу протягом 10 (десяти) календарних днів з дня отримання даної ухвали усунути недоліки позовної заяви, зазначені в ухвалі суду від 30.03.2018.

27 квітня 2018 року від представника позивача на адресу Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява на виконання вимог ухвали суду від 30.03.2018. До зазначеної заяви відповідачем додано платіжне доручення про сплату судового збору від 23.04.2018 № 219 на суму 1762,00 грн.

Позивачем усунуто недоліки позовної заяви в строк встановлений ухвалою суду від 30.03.2018.

Позовну заяву обґрунтовано тим, що відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ДП Новоолександрівський кінний завод № 64 зобов'язано внести до Пенсійного фонду відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених згідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та п. б - з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення за 2017 рік в сумі 34055,51 грн.

Біловодське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області 09.01.2018 направило до комісії з припинення ДП Новоолександрівський кінний завод № 64 з повідомленням строку до якого повинно бути відшкодовані нараховані суми. Вказаний розрахунок отримано комісією 03.02.2018, кошти на відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в рахунок погашення заборгованості та в рахунок сплати щомісячних зобов'язань не надходили. В порушення вимог законів ДП Новоолександрівський кінний завод № 64 не сплатив у встановлений термін відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до п. б - з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення до Біловодського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області, у зв'язку з чим станом на 01.01.2018 за підприємством обліковується заборгованість з відшкодування виплати та доставки пільгових пенсій у сумі 34055,51 грн, що підтверджується карткою особового рахунку боржника підприємства по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2. Вказана заборгованість на теперішній час є несплаченою.

На підставі вищевикладеного позивач просить суд:

- стягнути з відповідача фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до п. б - з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення за січень-грудень 2017 року в сумі 34055,51 грн на користь Біловодського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області.

Відповідно до частини другої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження в адміністративній справі суд не вбачає, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі.

Частинами першою, другою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з частиною першою статті 260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною п'ятою статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 5, 160, 168, 171, 174, 175, 257, 259, 260, 261, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Біловодського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області (92800, Луганська область, смт. Біловодськ, вул. Центральна, 77) до Державного підприємства "Новоолександрівський кінний завод № 64" (92823, Луганська область, Біловодський район, с. Новоолександрівка, вул. Лісна, 2) про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 23 травня 2018 року о 09 год. 15 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18, І поверх.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п'ятнадцять днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі, та роз'яснити, що відзив на позовну заяву подається з дотриманням вимог статті 162 КАС України.

Встановити позивачу строк для надання відповіді на відзив - три дні з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів, та роз'яснити, що відповідь на відзив подається з дотриманням вимог статті 163 КАС України.

Встановити відповідачу строк для подачі заперечень - три дні з дня отримання копії відповіді на відзив, та роз'яснити, що заперечення подаються з дотриманням вимог статті 164 КАС України.

Справа розглядатиметься суддею Ірметовою О.В. одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі "Електронний суд" для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

СуддяО.В. Ірметова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.05.2018
Оприлюднено03.05.2018
Номер документу73731469
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/792/18

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Рішення від 23.05.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 02.05.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 06.04.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 30.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні