Ухвала
від 03.05.2018 по справі 216/1721/18
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/1721/18

Провадження № 1-кс/216/2030/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення обшуку

03.05.2018 м. Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі Дніпропетровської області клопотання про проведення обшуку, яке подав старший слідчий слідчого відділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції ОСОБА_4 , у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040230000625 від 29 березня 2018року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 161 ч. 1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

13.03.2018 року до суду надійшло клопотання старшого слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку. Дане клопотання мотивоване наступним.

У провадженні слідчого відділу Криворізького ВП ГУ НП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040230000625 від 29 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 161 ч. 1 КК України.

29.03.2018 року до Криворізького ВП надійшли матеріали з Управління СБУ у Дніпропетровській області, про те, що невстановлені особи на території м. Кривий Ріг, розповсюджують друковане видання (газету), яке може містити ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі та ненависті на релігійному та національному підґрунті.

Вказані матеріали було зареєстровано в ЖЄО Криворізького ВП за № 6928 від 29.03.2018 року, та внесено відомості до ЄРДР за № 12018040230000625 від 29.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 161 ч. 1 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 26.03.2018 року о 9:00 за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Криворіжсталі, буд. 1 (біля стели підприємства ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг») невстановлені особи розповсюдили друковане видання (газету) «Мошиах» з висловлюваннями на адресу осіб єврейської національності, що містять ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі та ненависті на релігійному та національному підґрунті.

Згідно акту про проведення дослідження №2 від 27.03.2018 року, проведеного комісією у складі працівників Криворізького державного педагогічного університету, а саме: ОСОБА_5 кандидата історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії; ОСОБА_6 - кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та правознавства; ОСОБА_7 - перший проректор, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови, встановлено, що проаналізовані тексти містять довільне трактування релігійного юдаїстського вчення, його догматів, єврейської національної символіки. Зокрема, одна з провідних ідей юдаїзму - про прихід Машиаха - штучно прив`язується до конкретних сучасних осіб, діяльність яких має неоднозначну суспільну оцінку. Цим самим ця ідея знецінюється та набуває негативних конотацій.

Усі тексти насичені термінологією та висловами, пов`язаними з юдейською релігією або що виглядають як такі, що має на меті створити в читача уявлення про науковий стиль викладу та обізнаність авторів текстів із цим віровченням. Певні ідеї релігійно-містичного змісту спотворюються і висміюються шляхом зведення їх до примітивно-побутового рівня.

За підсумками аналізу, комісія констатує, що в оглянутих матеріалах наявне спотворення та вульгаризація важливих ідей юдаїзму, приховане глузування над релігійними ідеями та символами. Крім того, юдейська тема та тема профспілкової роботи штучно пов`язані задля компрометації профспілки через апеляцію до існуючих релігійних та етнічних упереджень. Комісія констатує, що оглянуті матеріали містять інформацію, що ображає почуття громадян у зв`язку з їх релігійними переконаннями.

30.03.2018 року було оглянуто приміщення гаражу № НОМЕР_1 ГБК «Кубанський 2», по вул. Кубанська в Саксаганському районі м. Кривого Рогу, під час якого були присутні користувачі гаражу громадянка ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , користується м.т. НОМЕР_2 імеі: НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 імеі: НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 та громадянка ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , користується м.т. НОМЕР_9 імеі: НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 імеі35361202337979, НОМЕР_13 імеі НОМЕР_4 . Під час огляду в приміщенні гаражу було виявлено та вилучено друковане видання (газету) «Мошиах». Крім того, 30.03.2018 року поблизу вказаного приміщення гаражу було оглянуто автомобіль марки «ГАЗель» р.н. НОМЕР_14 , водієм котрого виявився громадянин ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , користується м.т. НОМЕР_15 , в кузові вищевказаного транспортного засобу було виявлено та вилучено другий випуск друкованого видання (газету). Крім того на місці події було встановлено громадянина ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , користується м.т. НОМЕР_11 .

Під час допиту в якості свідка ОСОБА_8 пояснила, що в неї є знайомий, на імя ОСОБА_12 , м.т. НОМЕР_16 , котрий 03.03.2018 року запропонував їй роботу з розповсюдження газет на території м. Кривого Рогу, на що остання погодилася. Згідно вказівок ОСОБА_12 , ОСОБА_8 разом з ОСОБА_13 зустрілися з ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , користується м.т. НОМЕР_17 , який повинен був надати грошові кошти для зазначеної діяльності. В подальшому ОСОБА_8 через мережу Інтернет знайшла та долучила для організації в розповсюджені газет громадянина ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , користується м.т. НОМЕР_18 , НОМЕР_19 , який організував розповсюдження газет в м. Кривому Розі.

Під час допиту в якості свідка ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 пояснив, що 28.03.2018 року приблизно о 17.00 годинні на його моб. телефон № НОМЕР_15 зателефонував раніше йому знайомий чоловік, якого звуть ОСОБА_12 , який займається вантажними перевезеннями та запропонував перевезти 1 палету газет в м. Кривий Ріг, Які саме газети ОСОБА_12 не казав, але пообіцяв заплатити 3000 гривень. На цю пропозицію ОСОБА_10 погодився, в смс - повідомлені ОСОБА_12 відправив адресу де потрібно було забрати газети, а саме м. Київ, вул. Бережанська 1, яка є однією територією з ДП «Альтернатива». 29.03.2018 року приблизно о 09.30 годині він прибув за вказаною адресою, де на вказаній території з одного зі складів в його автомобіль марки ГАЗель р.н. НОМЕР_14 завантажили 1 палету з газетами, які були упаковані. Після цього він направився в м. Кривий Ріг.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Дочірнє підприємство «Альтернатива», ідентифікаційний код юридичної особи 32068934 розташоване за адресою м. Київ, вул. Лугова, будинок 1а.

Керуючись ст.ст. 40, 110, 234 КПК України, слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання слідчого ОСОБА_4 про проведення обшуку підтримав у повному обсязі та просив його задовольнити з підстав викладених в клопотанні.

Заслухавши слідчого ОСОБА_3 , перевіривши клопотання та додані до нього матеріали, беручи до уваги зазначене, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК Укнраїни слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий суддя вважає, що у судовому засіданні слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 161 КК України, а саме: порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії, які передбачають умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв`язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Тому з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування майна, яке має значення для досудового розслідування та може бути доказами під час судового розгляду, а саме комп`ютерна техніка, в якій зберігаються електроні примірники газети «Мошиах» та «Вместе профинфо», з можливістю зняття з неї відповідної інформації на місці (ст. 168 КПК України), матриць вказаних газет, офіційних документів, які були укладені під час замовлення на друг газети «Мошиах» та «Вместе профинфо», а саме договорів і накладних та ін., з метою подальшого проведення дослідження друкованої продукції слід провести обшук у в усіх приміщеннях, розташованих на території ДП «Альтернатива», що за адресою: вулиця Лугова, будинок 1а, м. Київ, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення речей.

Викладені в клопотанні обставини підтверджуються документами, доданими до клопотання, а саме: витягом з кримінального провадження № 12018040230000625 від 29.03.2018 року; копією протоколів огляду від 30.03.2018 року, копією протоколів допиту свідків ОСОБА_11 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , від 30.03.2018 року, копією протоколу допиту свідка ОСОБА_16 від 27.04.2018 року та інформацією з СБУ від 27.03.2018 року.

Враховуючи наведене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знаряддя кримінального правопорушення клопотання слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 168, 233-235 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати дозвілстаршому слідчому СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_4 або іншим слідчим, які перебувають в групі слідчих у кримінальному провадженні № 12018040230000625, на проведення обшуку в усіх приміщеннях, розташованих на території ДП «Альтернатива», що за адресою вулиця Лугова, будинок 1а, м. Київ, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування майна, яке має значення для досудового розслідування та може бути доказами під час судового розгляду, а саме комп`ютерна техніка, в якій зберігаються електроні примірники газети «Мошиах» та «Вместе профинфо», з можливістю зняття з неї відповідної інформації на місці (ст. 168 КПК України), матриць вказаних газет, офіційних документів, які були укладені під час замовлення на друг газети «Мошиах» та «Вместе профинфо», а саме договорів і накладних.

Під час проведення обшуку надати дозвіл на виготовлення та вилучення, з метою подальшого проведення дослідження друкованої продукції ДП «Альтернатива».

Строк дії ухвали встановити до 03.06.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути подано заперечення при здійснені підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73739967
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, яке подав старший слідчий слідчого відділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції ОСОБА_4 , у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040230000625 від 29 березня 2018року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 161 ч. 1 КК України

Судовий реєстр по справі —216/1721/18

Ухвала від 01.06.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 01.06.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 11.04.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 11.04.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 11.04.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 11.04.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 11.04.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 11.04.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

Ухвала від 20.04.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні