Ухвала
від 17.06.2016 по справі 737/517/16-к
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 737/517/16-к

Проваждення № 1-кс/737/49/16

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

17 червня 2016 року смт. Куликівка

Куликівський районний суд в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Куликівського районного суду Чернігівської області клопотання прокурора Куликівського відділу Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , по матеріалах досудового розслідування №12015270160000222 від 17.10.2015 року за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України, про проведення виїзної перевірки, -

В С Т А Н О В И В :

До Куликівського районного суду із клопотанням звернувся прокурор Куликівського відділу Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 де вказав, що земельна ділянка історико-культурного призначення (урочище «Селицьке»), яка не виділена в натурі, перебуває у державній власності та віднесена до земель запасу, що розташована на території Вершиново-Муравійської сільської ради та межує з не витребуваними земельними частками (паями) колишнього КСП ім. 1 Травня №85, 86, 87, 88, 91, 92, самостійно зайнята та незаконно, без передбаченого законом дозволу, використовується посадовими особами ТОВ «Полісся», код ЄДРПОУ 30894071, юридична адреса: 16300 Чернігівська область смт Куликівка вулиця Миру 97, для вирощення злакових культур пшениці.

17.10.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України, було заведено матеріали досудового розслідування.

По справі необхідно провести Державною інспекцією сільського господарства в Чернігівській області, на яку покладено повноваження з організації та здійснення державного нагляду (контролю) за використанням та охороною земель усіх категорій та форм власності на території Чернігівської області, виїзної перевірки дотримання вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки історико-культурного призначення, що межує із земельними частками (паями) колишнього КСП ім. 1 Травня №85, 86, 87, 88, 91, 92 на території Вершиново-Муравійської сільської ради, посадовими особами ТОВ «Полісся», за місцем її фактичного розташування. Крім того, для встановлення точної площі земельної ділянки, з метою правильного відображення та фіксації в акті перевірки збитків від самовільного зайняття земельної ділянки, необхідно залучити ДП «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», яке належить до державних підприємств, що належать до сфери Управління Держземагенства України в Чернігівській області, а також Державну інспекцію з охорони пам`яток історії та культури в Чернігівській області.

Оскільки слідчий та прокурор на теперішній час позбавлений права призначати проведення перевірок, а відповідно до п.2 Постанови КМУ від 13.08.2014 року «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, то прокурор Куликівського відділу Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 просить призначити виїзну перевірку дотримання вимог земельного законодавства при використанні ТОВ «Полісся» земельної ділянки історико-культурного призначення, за місцем фактичного розташування земельної ділянки, проведення якої доручити Державній інспекції сільського господарства в Чернігівській області, з залученням ДП «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та Державної інспекції з охорони пам`яток історії та культури в Чернігівській області, оскільки вважає, що вказана перевірка надасть можливість встановити обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Акт перевірки із висновками просить направити до Куликівського відділу Чернігівської місцевої прокуратури для приєднання до матеріалів кримінального провадження.

В судовому засіданні прокурор підтримав своє клопотання і просив його задовольнити.

Відповідно до ч.1 ст.108 КПК України під час розгляду справи фіксація судового процесу технічними засобами не здійснювалася в зв`язку з відсутністю такого клопотання.

Заслухавши прокурора, а також дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання, оскільки встановлено, що результати проведення виїзної перевірки матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як доказ. Іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою результатів проведення виїзної перевірки, не вбачається можливим.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 91, 93 та 309 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Куликівського відділу Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення виїзної перевірки задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №12015270160000222 від 17.10.2015 року виїзну перевірку дотримання вимог земельного законодавства за місцем фактичного розташування земельної ділянки при використанні ТОВ «Полісся», код ЄДРПОУ 30894071, юридична адреса: 16300 Чернігівська область смт Куликівка вулиця Миру 97, земельної ділянки історико-культурного призначення, що межує із земельними частками (паями) колишнього КСП ім. 1 Травня №85, 86, 87, 88, 91, 92 на території Вершиново-Муравійської сільської ради.

Проведення перевірки доручити Державній інспекції сільського господарства в Чернігівській області, юридична адреса: 14000 місто Чернігів вулиця Коцюбинського 41-А.

До участі у проведенні перевірки залучити спеціалістів ДП «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», юридична адреса: 14000 місто Чернігів вулиця Пятницька 11-а, та Державної інспекції з охорони пам`яток історії та культури в Чернігівській області, юридична адреса: 14000 місто Чернігів вулиця Пирогова 5.

Акт перевірки із висновками направити до Куликівського відділу Чернігівської місцевої прокуратури для приєднання до матеріалів кримінального провадження.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Куликівського

районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.06.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу73754638
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —737/517/16-к

Ухвала від 17.06.2016

Кримінальне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Войтех О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні