Ухвала
від 08.12.2009 по справі б24/371-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТ І

УХВАЛА

08.12.09р. Справа № Б24/371-09

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового зас ідання Германич І.Ю.

за участю представників ст орін:

від кредитора та ліквідато ра - фізична особа - підпр иємець ОСОБА_1

розглянувши справу

за заявою Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 м. Дніпропетровськ

до боржника Товари ства з обмеженою відповіда льністю " Тантарій " м. Дніпроп етровськ

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ухвалою від 18.09.09р. господарськ им судом Дніпропетровської о бласті порушена справа про в изнання боржника т оварис тва з обмеженою відповідальн істю " Тантарій " м. Дніпропетр овськ - банкрутом.

Постановою господарського суду Дніпропетровської обла сті від 24.09.09р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквіда ційна процедура у справі, лік відатором у справі призначен о ініціюючого кредитора ф і зичну особу - підприємця ОС ОБА_1 м. Дніпропетровськ. В ідповідно до ст.4-1 Господарськ ого процесуального кодексу У країни Господарські суди ро зглядають справи про банкр утство у порядку провадженн я, передбаченому цим Кодекс ом, з урахуванням особливост ей, встановлених Законом У країни "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрут ом".

05.11.09р. на затвердження до госп одарського суду Дніпропетро вської області надійшов звіт про проведену роботу з додат ками № б/н від 05.11.09р. та ліквідац ійний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст .52 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бо ржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо грома дянин-підприємець - боржник а бо керівні органи боржника - юридичної особи відсу тні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в державної податкової слу жби згідно із законодавств ом податкових декларацій, д окументів бухгалтерської з вітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать про відсутність підприємни цької діяльності боржника, заява про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника може бути подана кр едитором незалежно від розм іру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язан ь. Ліквідатор письмово повід омляє про визнання господар ським судом відсутнього бор жника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний с трок з дня одержання повідо млення можуть направити лі квідатору заяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавством перед бачено особливу процедуру вс тановлення всіх відомих лікв ідатору кредиторів зі ст.52 Зак ону, яка є спеціальною по відн ошенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенц ійних кредиторів належать ор гани податкової служби, фонд и соціального страхування та їх повідомлення ліквідаторо м здійснюється шляхом надісл ання письмових повідомлень т аким кредиторам.

Ст.52 Закону не передбачає пу блікації в офіційних друкова них органах оголошення про в изнання боржника банкрутом, у зв'язку з чим, ліквідатором н е здійснювалось таке оголоше ння.

В результаті ліквідаційно ї процедури ліквідатором вст ановлена та підтверджена кре диторська заборгованість:

- Товариство з обмежено ю відповідальністю "Тантарій ", м. Дніпропетровськ на суму 14 000,00грн.;

- Фонд загальнообов'язковог о державного соціального стр ахування України на випадок безробіття в особі Харківськ ого міського центру зайнятос ті, м.Харків 133,96грн.

Згідно довідок ДП "Центр де ржавного земельного кадастр у", м. Дніпропетровськ № 0701 від 07. 10.09р., Інспекції Державного тех нічного нагляду, м. Дніпропет ровськ № 2629-02-13 від 12.10.09р., комуналь ного підприємства "Дніпропет ровське міжміське бюро техні чної інвентаризації", м. Дніпр опетровськ № 13538 від 11.11.09р., УДАІ Г У МВС України в Дніпропетров ській області, м. Дніпр опетровськ № 14/1РЕР - 6343 станом на 13.11.09р., Управління державтоінс пекції в м. Харкові № 0515 від 05.10.09р., Бабушкінського ві дділу державної виконавчої с лужби Дніпропетровського мі ського управління юстиції, м . Дніпропетровськ № 15591/03-14 від 09.10.0 9р., Київський відділ державно ї виконавчої служби Харківсь кого міського управління юст иції в м. Харков № 17460 від 25.10.09р.і, Д ПІ у Бабушкінському районі м . Дніпропетровська щодо закр итих рахунків в установах ба нках № 46938/10/10-022 від 14.10.09р., ДПІ у Київ ському районі м. Харкова № 16332/10/2 4-020 від 01.10.09р. за боржником нерухо мого майна, автотранспортних засобів, сільськогосподарсь кої техніки, земельних ділян ок не зареєстровано, виконав чі провадження відсутні.

На запити ліквідатора отри мані відповіді Управління Пе нсійного фонду України в Баб ушкінському районі м. Дніпро петровська, Управління Пенсі йного фонду України в Київсь кому районі в м. Харкові, Відді лення виконавчої дирекції Фо нду соціального страхування від нещасних випадків на вир обництві та професійних захв орювань України в м. Дніпропе тровську, Відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в Київському районі м. Хар кова, Бабушкінської районної виконавчої дирекції Фонду с оціального страхування з тим часової втрати працездатнос ті, м. Дніпропет ровськ, Київська районна вик онавча дирекція Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності м. Х аркові, Бабушкінського центр у зайнято м. Дніпропетровськ , Харківський міський центр з айнятості м. Харків про відсу тність заборгованості банкр ута.

Ст.16 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" передбачено, що з метою за безпечення органів державн ої влади та учасників цивіль ного обороту достовірною інф ормацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємці в) створюється ЄДР, який місти ть відомості щодо місцезнахо дження юридичної особи, дати та номеру записів про внесен ня змін до нього, дати видачі а бо зміни свідоцтва про держа вну реєстрацію, дані про уста новчі документи, дати та № зап исів про внесення змін до них , про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Зако н, також, визначає порядок в несення до ЄДР записів про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які зд ійснюються державним реєстр атором (п.7 ст.19 вищевказаного З акону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Боржник за юридичною адрес ою відсутній, фактична адрес а не відома. В підтвердження в ідсутності керівних органів боржника- юридичної особи з а місцезнаходженням кредито ром подана довідка з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців № 684289 станом на 09.09.09р. У зв'я зку з чим виявити майно, прове сти інвентаризацію активів б оржника, витребувати бухгалт ерську документацію у посадо вих осіб, неможливо та не дозв оляє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стягнення де біторської заборгованості.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", якщо за ре зультатами ліквідаційного б алансу після задоволення вим ог кредиторів не залишилося майна, господарський суд вин осить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засідан ні представників кредитора, ліквідатора, суд знаходить д остатньо підстав щодо затвер дження ліквідаційного балан су та ліквідації юридичної о соби-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 ГПК України, с т.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквіда ційний баланс та звіт ліквід атора Товариства з обмеженою відповідальністю " Тантарій " м. Дніпропетровсь к.

Ліквідувати юридичну особ у Товариство з обме женою відповідальністю " Тан тарій " м. Дні пропетровськ( 49000, м. Дніпропетр овськ, вул. Шевченко, б.59 ) (іден тифікаційний код 32868127).

Згідно п.6 ст.31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вважати по гашеними вимоги:

- Товариство з обмежено ю відповідальністю "Тантарій ", м. Дніпропетровськ на суму 14 000,00грн.;

- Фонд загальнообов'язковог о державного соціального стр ахування України на випадок безробіття в особі Харківськ ого міського центру зайнятос ті, м.Харків 133,96грн.

Припинити повноваження лі квідатора у справі № Б24/37 1-09 про банкрутство Товарис тва з обмеженою відповідал ьністю " Тантарій " м. Дніпропе тровськ арбітражного керуюч ого ініціюючого кредитора фі зичну особу - підприємця ОС ОБА_1 м. Дніпропетровськ ( 49000, АДРЕСА_1, ідентифі каційний номер НОМЕР_1).

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" копію цієї ухвали направити органу, як ий здійснив державну реєстра цію юридичної особи - банкр ута, та органам державної ст атистики для виключення юр идичної особи з Єдиного держ авного реєстру підприємств та організацій України, а т акож власнику (органу, уповн оваженому управляти майном ), органам державної податко вої служби за місцезнаходжен ням банкрута..

Суддя Л.М. Калиниченко

Дата ухвалення рішення08.12.2009
Оприлюднено13.01.2011
Номер документу7379510
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б24/371-09

Ухвала від 08.12.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 09.11.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 19.10.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні