Ухвала
від 05.05.2018 по справі 744/633/18
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.05.18

Провадження № 1-кс/744/40/2018

Єдиний унікальний № 744/633/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2018 року слідчий суддя Семенівського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши у судовому засіданні в місті Семенівка Чернігівської області письмове клопотання заступника начальника Семенівського відділення поліції Новгород Сіверського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області начальника слідчого відділення ОСОБА_4 ,

про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018270230000053 від 12 квітня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло зазначене вище клопотання заступника начальника Семенівського відділення поліції Новгород Сіверського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області начальника слідчого відділення ОСОБА_4 , за змістом якого він просить: надати групі слідчих у кримінальному провадженні №12018270230000053 ( ОСОБА_5 , ОСОБА_4 ) та/або оперативним працівникам Семенівського відділення поліції Новгород-Сіверського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області за дорученням слідчого, дозвіл на проведення обшуку території та всіх господарських будівель, які відносяться до адреси СТОВ «Агрофірма «Світанок», юридична адреса: 15461, Чернігівська область, Семенівський район, село Жадове, з метою відшукання та вилучення речових доказів, а саме двадцяти п`яти залізобетонних опор.

В обґрунтування вимог клопотання заступником начальника зазначено про те, що 12.04.2018 до чергової частини Семенівського ВП Новгород Сіверського ВП ГУНП в Чернігівській області від в.о. директора Семенівського РЕМ ПАТ «Чернігівобленерго» ОСОБА_6 надійшла заява про те, що 10.04.2018 працівниками Семенівського РЕМ був виявлений факт зникнення 25 раніше від`єднаних від електромережі залізобетонних опор в с. Шведчина Семенівського району Чернігівської області.

12.04.2018 органом досудового розслідування Семенівського ВП Новгород - Сіверського ВП ГУНП в Чернігівській області за вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР за № 12018270230000053 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що викрадені залізобетонні опори можливо зберігаються на території СТОВ «Агрофірма Світанок» котрий розташований за адресою: Чернігівська область, Семенівський район, с. Жадове.

Допитаний як свідок директор СТОВ «Агрофірма «Світанок» ОСОБА_7 відмовився давати будь-які пояснення згідно ст. 63 Конституції України, також останній подав заяву до слідчого відділення Семенівського ВП, що він не дозволяє співробітникам поліції оглянути територію СТОВ «Агрофірма Світанок».

Допитаний як свідок майстер третьої мережної дільниці Семенівського РЕМ ОСОБА_8 повідомив, що 02.05.2018, згідно розпорядження № 102, проводив обхід та огляд МП 04 КВ Лінія-1 та Лінія-2 від КТП 182 с. Жадове Семенівського району. При огляді повітряної лінії неподалік СТОВ «Агрофірма Світанок» він почав проводити огляд лінії № 1, яка знаходиться на території СТОВ «Агрофірма «Світанок». В ході огляду даної лінії о 15.00 години на території СТОВ «Агрофірма Світанок» він знайшов обпиляні траверси із залізобетонних опор. На траверсах були видні сліди свіжих спилів від кутошліфовальної машинки. Також, в ході проведення огляду ОСОБА_9 було виявлено у напівзруйнованому ангарі чотирнадцять залізобетонних опор. Дані залізобетонні опори були ним сфотографовані.

Допитаний як свідок електромонтер Семенівського РЕМ ОСОБА_10 надав показання аналогічні показанням свідка ОСОБА_8 .

Згідно інформації про реєстрацію юридичних осіб сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Світанок», ідентифікаційний код юридичної особи 30875640, знаходиться за юридичною адресою: 15461, Чернігівська область, Семенівський район, село Жадове.

За вищевикладених обставин, у слідства є достатні підстави вважати, що за адресою: Чернігівська область, Семенівський район, с. Жадове, на території СТОВ «Агрофірма «Світанок», можуть зберігатись викрадені залізобетонні опори, які можуть являтись у даному кримінальному провадженні речовим доказом.

Відповідно до статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Дослідивши у судовому засіданні матеріали клопотання, вислухавши прокурора та слідчого, які підтримали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання має бути задоволене за обставин, вказаних у ньому, які знайшли своє повне підтвердження у судовому засіданні. Клопотання за своєю сутністю відповідає вимогам закону і підстав для повної або часткової відмови у дозволі на обшук житла та іншого володіння за результатами розгляду клопотання не виявлено.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання заступника начальника Семенівського відділення поліції Новгород Сіверського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області начальника слідчого відділення ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити повністю.

Надати групі слідчих у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018270230000053 від 12 квітня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України ( ОСОБА_5 , ОСОБА_4 ), та/або оперативним працівникам Семенівського відділення поліції Новгород-Сіверського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області за дорученням слідчого, дозвіл на проведення обшуку території та всіх господарських будівель сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Світанок», юридична адреса: 15461, Чернігівська область, Семенівський район, село Жадове, з метою відшукання та вилучення речових доказів, а саме двадцяти п`яти залізобетонних опор.

Установити строк дії даної ухвали 1 (один) місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудСеменівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення05.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73798222
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —744/633/18

Ухвала від 05.05.2018

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні