Рішення
від 07.05.2018 по справі 2-508/2010
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-508/2010

Провадження № 2-др/493/4/18

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2018 року

Балтський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді БОДАШКО Л.І.,

за участю секретаря судового засідання ТИХОНОВОЇ Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву позивача ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Балтського районного суду Одеської області знаходилась цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями, по якій рішенням Балтського районного суду Одеської області позовні вимоги позивача були задоволені, за нею визнано право власності на житловий будинок з господарськими будівлями, розташований по вул. АДРЕСА_1

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про ухвалення додаткового рішення по вищевказаній цивільній справі , оскільки судом не вирішено питання про визнання за нею і нежитлового приміщення - магазину, розташованого на її земельній ділянці по вул. АДРЕСА_2 хоча вона про це просила в позовній заяві від 03.03.2010 року. В судовому засіданні вона не була присутня, але коли отримала рішення суду 02.05.2018 року, то побачила, що це питання судом не вирішено.

В судове засідання сторони не з'явились, про час та місце розгляду справи належним чином повідомлялись, причину неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч.4 ст.270 ЦПК України, у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про датк, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Згідно п.20 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року №14 Про судове рішення у цивільній справі додаткове рішення може бути ухвалено лише у випадках і за умов, передбачених відповідною статтею ЦПК, воно не може змінити суті основного рішення або містити в собі висновки про права та обов'язки осіб, які не брали участі у справі, чи вирішувати вимоги, не досліджені в судовому засіданні. Додаткове рішення може ухвалити лише той склад суду, що ухвалив рішення в даній справі. В іншому разі особа має право звернутися до суду з тими вимогами на загальних підставах. При порушені питання про ухвалення додаткового рішення з інших підстав суд ухвалою відмовляє в задоволенні заяви.

Згідно зі ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати; 4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання.

Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.

Суд, дослідивши заяву позивача та матеріали цивільної справи №2-508 за 2010 рік, дійшов висновку про наявність підстав для ухвалення додаткового рішення по даній справі, оскільки такі вимоги позивача були викладені в позовній заяві від 03.03.2010 року і подавались відповідні докази, тому суд вважає за необхідне визнати за ОСОБА_1 право власності і на нежитлове приміщення - магазин з ганком, загальною площею 65,0 м. кв, розташований по вул. АДРЕСА_3

На підставі викладеного, керуючись ст. 270 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Заяву позивача ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за № 2-508 за 2010 рік за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями - задовольнити.

В резолютивну частину рішення Балтського районного суду Одеської області від 30 березня 2010 року по цивільній справі за № 2-508 за 2010 рік за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями додати наступне:

Визнати за ОСОБА_1 право власності на нежитлове приміщення - магазин, позначений на схематичному плані під літ. А з ганком № 1, загальною площею 65,0 м. кв, розташований по АДРЕСА_1

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення. У разі якщо рішення було постановлено без участі особи, яка його оскаржує, апеляційна скарга подається з дня отримання копії рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

СУ Д Д Я

Дата ухвалення рішення07.05.2018
Оприлюднено11.05.2018
Номер документу73827739
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями

Судовий реєстр по справі —2-508/2010

Ухвала від 25.01.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Нікітішин В. П.

Ухвала від 02.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Рішення від 04.02.2010

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Рішення від 07.05.2018

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Бодашко Л. І.

Ухвала від 16.04.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

Ухвала від 02.04.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

Ухвала від 16.02.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Гулієва М. І.

Ухвала від 16.02.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Гулієва М. І.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Гулієва М. І.

Рішення від 27.10.2010

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Совгира І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні