Постанова
від 19.06.2007 по справі па-10/75
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-10/75

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2007 р.   Справа № ПА-10/75   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шелест С.Б.  

При секретарі судового засідання: Кузишин У.Б.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за  позовом:       Прокурора Надвірнянського району м. Надвірна, майдан Шевченка, 39

                            в інтересах держави в особі Івано-Франківського обласного відділення

                            Фонду соціального захисту інвалідів

                            76007, м. Івано-Франківськ,  вул. Гуцульська, 9  

до відповідача:  Малого підприємства «Геоінформ»,

                            78400, м. Надвірна, вул. Майдан Шевченка, 30              

про:                     стягнення  з відповідача 3977 грн. 78 коп.                              

За участю представників сторін:

від позивача:     Юхменко Д.М. –представник, (доручення  № 04-237/514 від 17.05.07р.)

від відповідача: не з»явився;

в с т а  н о в и в:

          Прокурором Надвірнянського району в інтересах держави в особі Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів заявлено вимогу про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 3977 грн. 78 коп.

      Представник відповідача в судове засідання не прибув, хоча належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду справи, причини неприбуття суду не повідомив. Неприбуття відповідача в судове засідання не є перешкодою для розгляду справи.

Позивач  в судовому засіданні  позовні вимоги підтримує.          

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд                                                                  встановив наступне.

          Відповідно до статті 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" , в редакції, чинній на час спірних правовідносин, (далі - Закон)  для   підприємств   (об'єднань),   установ   і організацій  незалежно  від  форми  власності   і   господарювання встановлює норматив робочих місць для забезпечення працевлаштування  інвалідів у розмірі чотирьох відсотків від середньооблікової чисельності штатних  працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 чоловік - у кількості одного  робочого  місця.

          Статтею 20 цього ж Закону передбачено відповідальність підприємств (об'єднань), установ і організацій за недотримання нормативу з працевлашування інвалідів у вигляді обов»язку сплатити відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів  штрафні санкції, сума яких визначається  у  розмірі середньої  річної заробітної плати на відповідному підприємстві (в об'єднанні),  в  установі,  організації  за кожне робоче місце, незайняте   інвалідом. Для підприємств  (об'єднань),  установ  і організацій незалежно від форми власності та господарювання, на яких працює від 8 до 15 осіб, розмір штрафних санкцій за робоче місце, незайняте інвалідом, визначається в розмірі половини середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві (об'єднанні), у відповідній установі, організації.

          В даному випадку, розрахунок суми штрафних санкцій за нестворені робочі місця для забезпечення працевлаштування інвалідів відповідає звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2006 рік, де вказана середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу, осіб –9, а середньооблікова чисельність працювавших інвалідів –0, звітність підтверджують печатка і підпис керівника підприємства.

          Враховуючи те, що відповідач не виконав норматив створення робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів у 2006 році, доказів, які б свідчили про сплату зазначеної суми штрафних санкцій не подав, доводи позивача не спростував, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для стягнення  з відповідача 3977 грн. 78 коп.

          Керуючись ст. 124 Конституції України, Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», ст.ст.158-167, 254, п.6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України,  суд

п о с т а н о в и в :

          позов задоволити.

          Стягнути з Малого підприємства «Геоінформ», 78400, м. Надвірна, вул. Майдан Шевченка, 30 (код 32647571) на користь Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, 76007, м. Івано-Франківськ, вул. Гуцульська, 9                             (код 20568100) –3977 грн. 78 коп. адміністративно-господарських санкцій.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складання постанови в повному обсязі; апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом  двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

               Суддя                                                                                                    Шелест С.Б.

Постанова складена у повному обсязі 22.06.07р.

Внесено в діловодство

Кузишин У.Б.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.06.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу738394
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-10/75

Постанова від 19.06.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шелест С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні