Постанова
від 16.12.2009 по справі 50/766
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

16.12.2009 справа № 50/766

За заявою державної по даткової інспекції у Печерсь кому районі м. Києва

до товариства з обмеженою відповідальніст ю „Спіріт груп ЛТД”

про визнання бан крутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

від заявника ОСОБА_1 . (дов. № 17800/9/10-209 від 29.12.2008)

від боржника не з' явив ся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувс я до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство в ідсутнього боржника, оскільк и товариство з обмеженою від повідальністю „Спіріт гру п ЛТД” неспроможне сплатит и податковий борг у сумі 1409,44 гр н., не надає з 2005 року до органів державної податкової служби податкових декларацій та ін ших документів фінансової зв ітності, що підтверджується інформаційною довідкою № 12419/9/2 4-109 від 08.10.2009.

Згідно доданих документ ів боржник зареєстрований як товариство з обмеженою відп овідальністю Печерською РДА у м. Києві за адресою: 01103, м. Київ , вул. Кіквідзе, 1/2, ідентифіка ційний код 33303009, заборгував до бюджету 1409,44 грн. і неспромо жний виконати свої грошові з обов'язання щодо сплати пода тків.

В порушення вимог ст .19 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів" в Єдиному державному реєс трі юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців відсут ні відомості про внесення зм ін про місцезнаходження юрид ичної особи товариства з обм еженою відповідальністю „Сп іріт груп ЛТД”.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 27.11.2009 порушено провадження у справі № 50/766 на п ідставі ст. 52 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" та призначен о до розгляду на 16.12.2009.

Представник боржника в судове засідання 16.12.2009 не з' явився, витребувані судом до кази не подав, причин неявки с уд не повідомив, хоча про час т а місце розгляду справи був п овідомлений належним чином.

В судовому засіданні 16.12.2009 п редставник кредитора підтри мав подану заяву про порушен ня справи про банкрутство, да в пояснення та надав додатко ві докази по суті справи. Пр едставник ініціюючого креди тора клопотав про винесенн я постанови щодо визнання ві дсутнього боржника банкруто м, відкриття ліквідаційної п роцедури і призначення лікві датором у справі арбітражног о керуючого Куліченка Мак сима Валерійовича (ліцензія державного департаменту з п итань банкрутства серії НО МЕР_1 від 25.11.2009, ідентифікаційн ий номер фізичної особи-плат ника податків та інших обов” язкових платежів НОМЕР_2) . Суд вважає за необхідне за довольнити дане клопотання, так як воно належно обґрунто ване і достатньо мотивоване.

Заявлені вимоги документа льно підтверджуються, боржни ком не спростовані, тому визн аються судом безспірними та обґрунтованими.

Сукупність доказів, які мі стяться в матеріалах справи № 50/766, доводять безспірні сть грошових вимог заявника та неспроможність боржника в иконати свої зобов'язання пе ред кредитором у встановлени й Законом строк, боржник відс утній за своїм місцезнаходже нням, не підтверджено відомо стей про юридичну особу, наяв ні інші ознаки, що свідчать пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника. Вказ ані обставини є правовою під ставою визнання боржника бан крутом.

Відповідно до з ч.1 ст.52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” кредитор має право звернутис я до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство н езалежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов' язань, якщо бо ржник або керівні органи бор жника - юридичної особи відс утні за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржни ком протягом року до органів державної податкової служби згідно з законодавством под аткових декларацій, документ ів бухгалтерської звітності , а також за наявності інших о знак, що свідчать про відсутн ість підприємницької діяльн ості боржника.

Враховуючи вказані норми закону та дослідивши подані заявником докази у суду є пра вові підстави для визнання в ідсутнього боржника банкрут ом та відкриття ліквідаційно ї процедури

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 - 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, господарський суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Визнати банкрутом то вариство з обмеженою відпові дальністю „Спіріт груп ЛТД” (01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, 1/2, іде нтифікаційний код 33303009)

2. Припинити процедуру роз порядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну п роцедуру.

4. Визнати державну податко ву інспекцію у Печерському р айоні м. Києва кредитором до б анкрута з майновими вимогами на суму 1409,44 грн.

5. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керу ючого Куліченка Максима Ва лерійовича (ліцензія держав ного департаменту з питань б анкрутства серії НОМЕР_1 в ід 25.11.2009, ідентифікаційний номе р фізичної особи-платника по датків та інших обов”язкових платежів НОМЕР_2)

6. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' яза ти заявника у відповіднос ті до чинного законодавства подати до офіційного друкова ного органу Верховної Ради У країни чи Кабінету Міністрів України у десятиденний стро к за його рахунок оголошення про визнання боржника банкр утом і відкриття ліквідаційн ої процедури боржника, надат и суду докази публікації вищ евказаного оголошення протя гом двох тижнів з моменту опу блікування (оригінал примірн ика газети). Газетне оголошен ня має містити: повне наймену вання боржника, його поштову адресу, банківські реквізит и; найменування та адресу гос подарського суду, в провадже нні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийня ття господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом, номер справи, відо мості про ліквідатора.

7. Зобов' язати лікві датора письмово повідомити п ро визнання банкрутом усіх в ідомих йому кредиторів відсу тнього боржника, у тому числі органи пенсійного фонду, фон ду зайнятості, інших державн их органів, які здійснюють ко нтроль за правильністю та св оєчасністю справляння страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов' язкового державн ого соціального страхування , податків і зборів (обов' язк ових платежів ), тощо.

8. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

9. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 16.12.2009

10.Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 16.12.2009

11.Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 16.12.2009.

12. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 16.12.2010.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б' єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дог овори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

13. Копію ухвали направити для виконання:

- сторонам;

- ліквідатору;

- Київському управлінню з пи тань банкрутства (вул. П.Любче нка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про ві дповідне судове рішення (п 1 ст . 39 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в").

Суддя Л.Д.Голова тюк

Дата ухвалення рішення16.12.2009
Оприлюднено31.01.2012
Номер документу7384037
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/766

Постанова від 16.12.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні