Ухвала
від 07.05.2018 по справі 183/105/18
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 183/105/18

№ 1-кс/183/389/18

07 травня 2018 року Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого слідчого відділення поліції Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Новомосковської місцевої прокуратури, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, -

встановив:

12 грудня 2017 р. між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в особі заступника директора ОСОБА_5 та ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_7 був укладено договір № 12-01/12-17. Згідно вказаного договору ПП « ОСОБА_8 » зобов`язувався на свій ризик власними та залученими силами і засобами виконати відповідно до умов договору та проектно-кошторисної документації будівельні роботи по об`єкту «Капітальний ремонт вуличного освітлення провулка Толстого, м. Новомосковськ» в повному обсязі відповідно до вимог чинних нормативних документів з питань будівництва, технічної документації та умов договору і здати замовнику закінчені роботи у встановлений договір строк, а замовник зобов`язувався прийняти ці роботи та оплатити їх.

Відповідно до п.п. 2.1. Договору № 12-01/12-17від 12 грудня 2017 року договірна ціна робіт є невід`ємною частиною Договору складає 704 068 грн. 92 коп. Згідно Договору, розрахунки за виконані роботи будуть здійснюватися на підставі акту здачі-приймання виконаних робіт по формі №КБ-2в, довідки про вартість виконаних будівельних робіт по формі № КБ-3; проміжними платежами в міру виконання робіт.

Згідно п.п. 8.2. Договору початок робіт: з моменту підписання договору та подачі до департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції «Повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об`єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об`єктів з незначними наслідками (СС1)». Закінчення робіт згідно календарного графіку. В п.п. 18.2 Договору вказано, що строк дії договору до 31 грудня 2017 року, але у всякому разі до повного виконання Сторонами прийнятих на себе зобов`язань.

Згідно Єдиного веб-порталу використання публічних коштів України « ІНФОРМАЦІЯ_2 », станом на 04.01.2018 встановлено, за вищезазначеним договором № 12-01/12-17 на рахунок ПП « ОСОБА_8 » було перераховано бюджетні кошти в повному обсязі, а саме 704 068,92 грн. (платіжне доручення від 21.12.2017 на суму 352034,46 грн., платіжне доручення від 28.12.2017 на суму 316831,01 грн., платіжне доручення від 28.12.2017 на суму 35 203,45 грн.

05.01.2018 р. проведено огляд на ділянці місцевості розташованій по АДРЕСА_1 , під час якого встановлено. що вказані роботи повністю або частково не виконані. На момент огляду на вказаній ділянці проводились роботи по встановленню освітлювальних ліхтарів, та перебували робітники, які пояснили, що на ПП ПТФ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вони не працюють, а чоловік запропонував виконати роботи з установки світлових ліхтарів по АДРЕСА_1 за винагороду, на що вони погодились.

Для повного і всебічного розгляду кримінального провадження, для підтвердження чи спростування відношення посадових осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_6 » до вчинення значеного кримінального правопорушення, а саме в привласненні та розтраті бюджетних коштів та до вчинення інших кримінальних правопорушень у сукупності з зазначеним.

У зв`язку з чим, під час досудового розслідування виникла необхідність у отримані тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні генпідрядника - ПП « ОСОБА_6 », за адресою АДРЕСА_2 ,саме до оригіналів документів.

Документи мають суттєві значення для встановлення кола осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також є невід`ємною частиною проведення будівельно-технічної експертизи, за результатами якої буде встановлено вартість фактично виконаних робіт та суму спричиненого збитку уразі невідповідності виконаних робіт згідно документів з фактично виконаними роботам. Крім цього, оригінали зазначених вище документів необхідні для проведення почеркознавчої експертизи з метою підтвердження вини осіб, які підписували акт здачі-приймання виконаних робіт по формі №КБ-2в, в якому внесено недостовірні відомості щодо виконаних робіт, для проведення якої необхідні лише оригінали документів. Так як в діях осіб, які підписували вказані акти вбачаються ознаки іншого кримінального правопорушення.

Крім, вказаних документів необхідно отримати тимчасовий доступ до документів вільних зразків підпису ОСОБА_7 за період 2016-2018 рр. в максимально можливій кількості (15-20 документів); що можуть бути в різнохарактерних за своїм цільовим призначенням документах; банківських картках зі зразками підписів, заявах про прийом, відпустку або звільнення з роботи, формах Т2 з місця роботи, відомостях на отримання заробітної плати та інших виплат, довіреностях, страхових свідоцтвах, договорах про надання телекомунікаційних та комунальних послуг, гарантійних талонах, кредитних договорах, заявах, листах, квитанціях на оплату комунальних платежів, записах особистого та робочого характеру і ін. Вказані документи мають важливе значення для проведення почеркознавчої експертизи.

Для проведення почеркознавчої експертизи згідно п. 1.3. Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Наказом Міністерства юстиції України № 53/5 від 08 жовтня 1998 року, експерту необхідні вільні, умовно-вільні та експериментальні зразки почерку (цифрових записів, підпису) особи, яка підлягає ідентифікації. Відповідно до п.1.1. вказаних рекомендацій для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів.

19.03.2018 отримано ухвалу на отримання тимчасово доступу до вказаних завірених належним чином копій документів ПП « ОСОБА_6 », але у зв`язку з тим, що проведення почеркознавчої експертизи не можливе по копіям, необхідно отримати оригінали вищезазначених документів, так як проведення почеркознавчої експертизи є важливим доказом по вказаному кримінальному провадженню.

Прокурор Новомосковської місцевої прокуратури, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлений про розгляд клопотання, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність, підтримавши його.

Представник ПП « ОСОБА_6 », в судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлений про розгляд клопотання, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду вказаного клопотання.

Дослідивши клопотання та надані до нього копії документів, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що 04 січня 2018 р. відомості про кримінальне правопорушення було внесено до ЄРДР за №42018041500000005 за ознаками правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання, та надані письмові докази, дійшов до наступного у відповідності до вимог ст.ст. 159-160 КПК України слідча звернулася до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до інформації та можливості вилучення з метою встановлення ймовірних злочинців у рамках кримінального провадження, яке обґрунтоване та відповідає нормам чинного законодавства.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Виходячи з наданих слідчим доказів слідчий суддя вважає, що ним виконані вимоги ст. 163 КПК України, тому є всі підстави для надання слідчому доступу до цих документів в оригіналах, з можливістю вилучення копій документів.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 159, 160, 163, 164, 166 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

клопотання задовольнити, надати дозвіл слідчому Новомосковського відділу поліції головного управління Національної поліції в Дніпропетровській областіОСОБА_3 на тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість вилучення завірених належним чином копій документів, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_6 », розташованого за адресою АДРЕСА_2 :

1)наказу про призначення на посаду директора ОСОБА_7 .

2)посадової інструкції директора ОСОБА_7 , чинної на 2017 рік.

3)проектно-кошторисної документації,

4)договору № 12-01/12-17від 12 грудня 2017 року з всіма додатками,

5)договору про здійснення технічного нагляду за реконструкцією об`єкту та контроль за ходом, якістю та об`ємами робіт,

6)тендерну пропозицію з тендерною документацією наданою ПП « ОСОБА_6 »по об`єкту «Капітальний ремонт вуличного освітлення провулка Толстого, м. Новомосковськ»,

7)платіжних доручень відображаючих отримання грошових коштів згідно погодженого плану на рахунок наданою ПП « ОСОБА_6 » за виконання робіт по об`єкту ««Капітальний ремонт вуличного освітлення провулка Толстого, м. Новомосковськ»,

8)журнали обліку виконаних робіт за формою КБ-6.

9)«Повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об`єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об`єктів з незначними наслідками (СС1)», поданого до департаменту ІНФОРМАЦІЯ_4 .

10)Декларації про готовність до експлуатації об`єкта, що за класом наслідків (відповідальності) належить до об`єктів з незначними наслідками (СС1), поданої до департаменту ІНФОРМАЦІЯ_4 .

11)довідку про рух грошових коштів по р/р наданою ПП « ОСОБА_6 »№ НОМЕР_3 за період з 12.12.2017 по 10.01.2018.

12)Робочий проект з пояснювальною запискою та графічною частиною (планами) в повному об`ємі по об`єкту «Капітальний ремонт вуличного освітлення провулка Толстого, м. Новомосковськ» ;

13)Проектно-кошторисну документацію по об`єкту «Капітальний ремонт вуличного освітлення провулка Толстого, м. Новомосковськ» ;

14) Висновок на вищезазначений проект ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

15)Договірну ціну на об`єкт «Капітальний ремонт вуличного освітлення провулка Толстого, м. Новомосковськ» ;

16)Акт №1 здачі-приймання виконаних робіт за грудень 2017 року по об`єкту «Капітальний ремонт вуличного освітлення провулка Толстого, м. Новомосковськ»;

17)Відомість ресурсів до акту здачі-приймання виконаних робіт;

18)Розрахунок загальновиробничих витрат до акту здачі-приймання виконаних робіт; Акти огляду прихованих робіт на всі приховані роботи, які виконувались на об`єкті за адресою пров. Толстого м. Новомосковськ Дніпропетровської області;

19)Акти здачі-приймання виконаних робіт, які підлягають дослідженню в електронній версії IMP, IMS, IMD;

20)Загальні журнали робіт які слід вести на будівництві під час виконання робіт відповідно до вимог ДБН.

21)Виконавчу документацію (акти проміжного приймання окремих робіт; матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду);

22)Оригінали документів, які мають вільні підписи ОСОБА_7 за період 2016-2018 рр. в максимально можливій кількості (15-20 документів); що можуть бути в різнохарактерних за своїм цільовим призначенням документах; банківських картках зі зразками підписів, заявах про прийом, відпустку або звільнення з роботи, формах Т2 з місця роботи, відомостях на отримання заробітної плати та інших виплат, довіреностях, страхових свідоцтвах, договорах про надання телекомунікаційних та комунальних послуг, гарантійних талонах, кредитних договорах, заявах, листах, квитанціях на оплату комунальних платежів, записах особистого та робочого характеру і ін.

Строк дії ухвали встановити до 25 травня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.05.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —183/105/18

Ухвала від 23.04.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 21.09.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 07.05.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 07.05.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 07.05.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 19.03.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні