Рішення
від 24.04.2018 по справі 910/23223/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

24.04.2018Справа № 910/23223/17

За позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту", м. Київ

про зобов'язання вчинити дії, -

Суддя Морозов С.М.

За участю представників сторін:

від позивача: Бондар М.П. (представник за довіреністю №01/02/2018 від 12.02.2018р.);

- Головачева О.М. (адвокат за ордером серії КС №204404 від 13.02.2018р.);

від відповідача: не з'явились.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" (позивач) звернулося до суду з позовною заявою про зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" (відповідач) передати зведений технічний паспорт на багатоквартирний будинок за адресою вул. Маршала Тимошенка, 13-а, м. Київ та у випадку відсутності у Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" зведеного технічного паспорту на багатоквартирний будинок за адресою вул. Маршал Тимошенка,13-а, м. Київ, зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" виготовити його за власний рахунок.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на те, що власники квартир та нежитлових приміщень, розташованих у будинку за адресою вул. Маршала Тимошенка, 13-а у м. Києві прийняли рішення про створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку - ОСББ "Маршала Тимошенка, 13-А" та звернулись до відповідача з проханням відновити за власний рахунок та надати зведений технічний на будинок як цілісний майновий комплекс за вказаною вище адресою позивачеві, проте відповідач вказаної вимоги не виконав та відмовляється від передачі зазначених документів.

Відповідач у визначений судом строк письмового відзиву на позовну заяву до матеріалів справи не надав, явку свого представника в судові засідання не забезпечив, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, докази чого містяться в матеріалах справи.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.12.2017р. позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу строк та спосіб для усунення її недоліків.

10.01.2018р. до суду надійшла заява позивача, відповідно до якої останнім заявлено вимогу про зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" передати зведений технічний паспорт на багатоквартирний будинок 13-а по вул. Маршала Тимошенка в м. Києві, як цілісний майновий комплекс.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.01.2018р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 13.02.2018р.

08.02.2018р. до суду від позивача надійшли письмові пояснення.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.02.2018р. продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів та відкладено підготовче засідання до 20.03.2018р.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 20.03.2018р. закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 24.04.2018р.

В судове засідання 24.04.2018р. представник відповідача вкотре не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

В судовому засіданні 24.04.2018р. представник позивача підтримала позовні вимоги та просила суд їх задовольнити.

В судовому засіданні 24 квітня 2018 року судом проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

30 червня 2016 року установчими зборами об'єднання співвласників квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, що розташований за адресою м. Київ, вул. Маршала Тимошенка 13-А, було прийнято рішення про створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" (Протокол № 1 від 30.06.2016р. міститься матеріалах справи).

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" створено власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, що розташований за адресою: м. Київ, вулиця Маршала Тимошенка, будинок13-А відповідно до Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (п. 1 Розділу І Статуту позивача).

16.08.2016р. проведено державну реєстрацію Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А", про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зроблено відповідний запис 1 069 102 0000 037541.

Згідно п. 1 Розділу ІІ Статуту Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" метою створення об'єднання є забезпечення і захист прав співвласників, дотримання ними своїх обов'язків, належне утримання та використання спільного майна будинку, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та Статутом.

Відповідно до наявного в матеріалах справи Акту приймання-передачі від 31.12.2016р. житловий будинок по вул. Маршала Тимошенка, 13-А передано з господарського відання Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" в управління Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А".

Як вбачається з матеріалів справи, позивач звернувся до відповідача з листом вих. №77.05 від 30.05.2017р. (вхід. у відповідача № 097/17 від 30.05.2017р.), в якому просив відповідача відновити за власний рахунок та надати зведений технічний паспорт на будинок, як цілісний майновий комплекс за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, 13-А.

Листом № 059/17 від 29.06.2017 року (06.07.2017р.) відповідач повідомив позивача про те, що товариство звернулось до забудовника ТОВ "Трест "Південзахідтрансбуд" з листмо стосовно надання інформації щодо наявності в проекті будівництва житлового комплексу зведеного технічного паспорту на будинок, як цілісний майновий комплекс та якщо такий технічний паспорт передбачено проектом, відповідач буде вчиняти активні дії щодо його витребування та передачі позивачеві.

19.09.2017р. позивач повторно звернувся до відповідача з листом вих. № 106.09 (вхід. номер у відповідача № 126/17), в якому просив відповідача відновити за власний рахунок та надати зведений технічний паспорт на будинок, як цілісний майновий комплекс за адресою: м. Київ. вул. Маршала Тимошенка, 13-А, який було залишено відповідачем без відповіді та виконання.

З наявного в матеріалах справи витягу з Протоколу № 3 загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" (багатоквартирний будинок, розташований за адресою: м. Київ. вул. Маршала Тимошенка, 13-А) від 22.10.2017р. вбачається, що на вказаних зборах співвласників будинку було прийнято рішення ( за - 310 співвласників, проти - 3 співвласника) щодо оформлення права користування земельною ділянкою біля будинку (прибудинковою територією) та початку відповідної процедури оформлення такого права на користування та виділення в натурі земельної ділянки біля будинку № 13-А по вул. Маршала Тимошенка у м. Києві.

У зв'язку з тим, що відповідачем не виконано свого обов'язку з передачі позивачеві зведеного технічного паспорту на багатоквартирний будинок 13-а по вул. Маршала Тимошенка в м. Києві, як цілісний майновий комплекс, останній звернувся до суду з даним позовом.

Оцінюючи подані сторонами докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що вимоги позивача підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 41 Конституції України та статті 321 Цивільного кодексу України право власності є непорушним і ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Частиною 1 статті 317 ЦК України встановлено, що власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном.

Статтею 322 Цивільного кодексу України передбачено, що власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно ст. 360 ЦК України співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов'язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів), а також нести - відповідальність перед третіми особами за зобов'язаннями, пов'язаними із спільним майном.

Відповідно до ст. 385 ЦК України власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (будинках) для забезпечення експлуатації такого будинку (будинків), користування квартирами та нежитловими приміщеннями та управління, утримання і використання спільного майна багатоквартирного будинку (будинків) можуть створювати об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (будинків). Таке об'єднання є юридичною особою, що створюється та діє відповідно до закону та статуту.

Згідно з ч. 1 ст. 1 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об'єднання) - це юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Частинами 1, 4 ст. 4 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" встановлено, що об'єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами. Основна діяльність об'єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання.

Управління багатоквартирним будинком здійснює об'єднання через свої органи управління. Об'єднання самостійно визначає порядок управління багатоквартирним будинком та може змінити його у порядку, встановленому цим Законом та статутом об'єднання (ч. ч. 1, 3 ст.12 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку").

Відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - балансоутримувач) - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законом;

Згідно з ч. 18 ст. 6 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку або особа, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об'єднання, у тримісячний строк з дня державної реєстрації об'єднання забезпечує передачу йому примірника технічної та іншої передбаченої законодавством документації на будинок, а також документа, на підставі якого багатоквартирний будинок прийнято в експлуатацію, технічного паспорта і планів інженерних мереж.

У разі відсутності документації на багатоквартирний будинок колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку або особа, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об'єднання, протягом півроку з дня державної реєстрації об'єднання відновлює її за власний рахунок (ч. 19 ст. 6 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку").

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002 р. № 1521 "Про реалізацію Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" затверджено: Порядок державної реєстрації об'єднань співвласників багатоквартирного будинку; Порядок передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс; Порядок проведення розрахунків з членами об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, які мають перед ним заборгованість, за виконані ними роботи з утримання неподільного та загального майна об'єднання; Порядок створення спеціальних фондів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Процедуру передачі житлового комплексу на баланс об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, а також житлового комплексу або його частини на баланс іншої юридичної особи, статут якої передбачає можливість провадження такої діяльності, з балансу колишнього балансоутримувача регулює Порядок передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс.

Пунктом 5 Порядку передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс встановлено, що передача житлового комплексу або його частини з балансу на баланс проводиться разом з планом земельної ділянки, технічним паспортом будинку та відповідною технічною документацією (інвентарна справа, акт прийняття в експлуатацію, плани зовнішніх мереж тощо) у двомісячний термін після надходження відповідного звернення від об'єднання.

У разі втрати план земельної ділянки, технічний паспорт будинку або технічна документація виготовляються чи відновлюються за рахунок підприємства, установи чи організації, з балансу яких передається житловий комплекс або його частина, протягом місяця після надходження відповідного звернення від об'єднання.

Згідно з пунктами 2.2, 2.3 Правил управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд", затверджених Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 02.02.2009 № 13 (надалі - Правила), при передачі об'єкта в управління попередній балансоутримувач чи особа, що здійснювала управління будинком, надає замовнику, а замовник передає особі, що буде здійснювати управління будинком, оригінали або належним чином завірені копії документів (у разі зберігання оригіналів документів у місцевих архівах): щодо технічного стану об'єкта, у тому числі: план земельної ділянки з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані, виготовлений відповідно до вимог Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500 (ГКНТА-2.04-02-98), затвердженої наказом Головного управління геодезії, картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів України від 09.04.1998 N 56, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 23.06.1998 за N 393/2833; паспорт об'єкта та земельної ділянки; проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на кожний будинок та споруду об'єкта; акт технічного стану об'єкта на момент приймання-передачі; схеми внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо; виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які мають заземлення); паспорти котельного господарства, котлові книги; паспорти ліфтового господарства; кошториси, описи робіт з поточного та капітального ремонту; акти технічного огляду; журнали заявок мешканців об'єкта; протоколи виміру опору ізоляції електромереж; протоколи огляду системи вентиляції; щодо бухгалтерського обліку та передбаченої законодавством звітності за об'єктом; обліку мешканців об'єкта, а також власників, співвласників окремих приміщень об'єкта, які у ньому не мешкають; правовідносин попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, з юридичними або фізичними особами у сфері надання та оплати житлово-комунальних послуг, найму, оренди та користування приміщеннями об'єкта; планових заходів за попередній та на поточний роки, необхідних для утримання об'єкта відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил та для збереження належного технічного стану будівельних елементів, конструкцій та мереж об'єкта. У разі відсутності документів, передбачених цим пунктом, відмітка про це робиться у акті приймання-передачі об'єкта. Відсутні документи виготовляються чи відновлюються за рахунок попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, протягом одного місяця з моменту складення акта приймання-передачі об'єкта та передаються ним особі, що буде здійснювати управління будинком, з оформленням додатка до акта приймання-передачі.

Таким чином, зі змісту норм Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" і зазначених вище Порядку та Правил передача відповідної технічної документації об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку можлива за умови прийняття останнім відповідного рішення загальними зборами об'єднання, яке, відповідно, породжує у попереднього балансоутримувача обов'язок передати таку документацію.

Матеріалами справи підтверджується передача відповідачем житлового будинку по вул. Маршала Тимошенка, 13-А з господарського відання Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" в управління Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" (Акт приймання-передачі від 31.12.2016р.) та прийняття останнім рішення (Протокол № 3 загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" (багатоквартирний будинок, розташований за адресою: м. Київ. вул. Маршала Тимошенка, 13-А) від 22.10.2017р.) щодо оформлення права користування земельною ділянкою біля будинку (прибудинковою територією) та початку відповідної процедури оформлення такого права на користування та виділення в натурі земельної ділянки біля будинку № 13-А по вул. Маршала Тимошенка у м. Києві.

З огляду на викладені норми чинного законодавства, станом на час розгляду справи в суді строк виконання відповідачем свого зобов'язання з передачі позивачеві зведеного технічного паспорту на багатоквартирний будинок 13-а по вул. Маршала Тимошенка в м. Києві, як цілісний майновий комплекс є таким, що настав.

Відповідно до статті 509 Цивільного кодексу України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов'язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку. Зобов'язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

За приписами ч. 3 ст. 11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов'язки можуть виникати безпосередньо з актів цивільного законодавства.

Відповідно до статті 193 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов'язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Зазначене також кореспондується з нормами статей 525, 526 Цивільного кодексу України.

Згідно статті 599 Цивільного кодексу України зобов'язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Доказів на підтвердження передачі позивачеві зведеного технічного паспорту на багатоквартирний будинок 13-а по вул. Маршала Тимошенка в м. Києві, як цілісний майновий комплекс, в тому числі станом на час розгляду справи в суді, відповідачем до матеріалів справи не надано.

Відповідно до статті 610 Цивільного кодексу України порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

За приписами ст. ст. 73, 74 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Статтею 86 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності.

Відповідачем не спростовано належними засобами доказування обставин, на які посилається позивач в обґрунтування своїх позовних вимог.

За таких обставин, дослідивши всі обставини справи, перевіривши їх наявними доказами, судом встановлено, що позовні вимоги в справі №910/23223/17 підлягають задоволенню в повному обсязі.

До аналогічних висновків доходив і Вищий господарський суд України у своїй постанові від 13.04.2017р. у справі № 917/1583/16.

Щодо покладення на відповідача витрат на правову допомогу у розмірі 6 600,00 грн., суд відзначає наступне.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 123 ГПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи. До витрат, пов'язаних з розглядом справи, належать, зокрема, витрати на професійну правничу допомогу.

Частиною 1 статті 126 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що витрати, пов'язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

Згідно ч. 2 ст. 126 ГПК України за результатами розгляду справи витрати на професійну правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: 1) розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу професійну правничу допомогу, пов'язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката, визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; 2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: 1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); 2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); 3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; 4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи (ч. 4 ст. 126 ГПК України).

Як вбачається з матеріалів справи, 15.09.2017р. між позивачем (замовник) та адвокатом Головачева О.М. був укладений договір про надання правової допомоги, за умовами якого адвокат зобов'язався надавати за плату юридичні послуги, винагорода за виконання яких згідно актів виконаних робіт № 5 від 20.12.2017р. становить 2 100,00 грн., акту виконання робіт № 10 від 13.02.2018р. - 1 500,00 грн., акту виконання робіт № 18 від 20.03.2018р. - 1 500,00 грн., акту виконання робіт № 26 від 23.04.2018р. - 1 500,00 грн., що разом становить 6 600,00 грн.

Позивач сплатив на користь адвоката Головачевої О.М. грошові кошти в розмірі 6 600,00 грн., що підтверджується платіжними дорученнями № 404 від 21.12.2017р. на суму 2 100,00 грн., № 487 від 20.02.2018р. на суму 1 500,00 грн., № 539 від 22.03.2018р. на суму 1 500,00 грн., № 589 від 23.04.2018р. на суму 1 500,00 грн.

При здійсненні розподілу судових витрат на професійну правничу допомогу, на виконання приписів ч. 4 ст. 126 ГПК України, судом встановлено, що дана справа є нескладною, а виконані адвокатом роботи (надані послуги) не відносяться до категорії складних та не пов'язані із застосуванням значного обсягу законодавства, у зв'язку з чим суд дійшов висновку про обґрунтованість витрат на професійну правничу допомогу на суму 2 100,00 грн.

Судовій збір в розмірі 1 600,00 грн., відповідно до ст. 129 Господарського процесуального кодексу України, покладається на відповідача.

Керуючись ст. ст. 73-74, 76-79, 86, 129, 233, 237-238, 240-241 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

ВИРІШИВ:

1. Позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

2. Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" (ідентифікаційний код 32593540, адреса: 04213, м. Київ, вул. Північна, буд. 46, офіс 1) передати Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" (ідентифікаційний код 40748983, адреса: 04212, м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, буд. 13-А) зведений технічний паспорт на багатоквартирний будинок 13-а по вул. Маршала Тимошенка в м. Києві, як цілісний майновий комплекс.

3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Побуту" (ідентифікаційний код 32593540, адреса: 04213, м. Київ, вул. Північна, буд. 46, офіс 1) на користь Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маршала Тимошенка, 13-А" (ідентифікаційний код 40748983, адреса: 04212, м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, буд. 13-А) 2 100,00 грн. (дві тисячі сто гривень 00 коп.) витрат на професійну правничу допомогу та 1 600,00 грн. (одну тисячу шістсот гривень 00 коп.) судового збору.

4. Після вступу рішення в законну силу видати накази.

5. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне рішення складено 10.05.2018р.

Суддя С.М. Морозов

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено14.05.2018
Номер документу73871255
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/23223/17

Рішення від 24.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 24.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Рішення від 24.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 13.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 13.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 27.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні