Ухвала
від 04.05.2018 по справі 537/1876/18
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кс/537/484/2018

Справа № 537/1876/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.05.2018 року слідчий суддя Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , заступника начальника слідчого відділу ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в м. Кременчуці клопотання заступника начальника слідчого відділу СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

встановив:

Заступник начальника слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області майор податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням, у встановленому законом порядку погодженим з прокурором Кременчуцької місцевої прокуратури, про надання дозволу на проведення обшуку офісних приміщень, розташованих на третьому поверсі за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ПП «СІЮЖ Строй Сервіс» (код ЄДРПОУ 31574548), ОСОБА_4 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), де зберігаються фінансово-господарські документи ТОВ «Юліс Груп» (код ЄДРПОУ 40886931) та ТОВ «Карпов ЛТД» (код ЄДРПОУ 41518060) з метою виявлення та вилучення оригіналів документів фінансово-господарської діяльності та первинних бухгалтерських документів вказаних підприємств за період з 01.01.2016 року по момент проведення обшуку, печаток, штампів, кліше підписів підприємств з ознаками «фіктивності» та готівкових коштів, отриманих незаконним шляхом, чорнових записів та інших речей і документів, які використовуються в ході проведення злочинної діяльності та можуть бути використані як докази під час досудового розслідування, а також копіювання інформації, що міститься на комп`ютерній техніці, електронних носіях інформації (серверах, флеш-картах, планшетах, накопичувачів на жорстких (магнітних) дисках, оптичних лазерних дисках) в інформаційних (автоматизованих) системах, телекомунікаційних системах, інформаційно-телекомунікаційних системах, їх невід`ємних частинах, які містять дані про протиправну діяльність вказаних у клопотанні суб`єктів господарської діяльності.

В обґрунтування вимог клопотання вказано на те, що слідчим відділом фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке внесено до ЄРДР за № 32018170090000003 від 26.01.2018 року, за фактами пособництва в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненого в особливо великих розмірах, тобто за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України. Так, досудовим слідством встановлено, що громадянами ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 на території м. Кременчука з використанням створеної ними та підконтрольній їм транзитно - конвертаційної групи підприємств, до складу якої входять наступні СГД: ТОВ «Сила українська» (код ЄДРПОУ 34890772), ТОВ «Канві» (код ЄДРПОУ 39637348), ТОВ «Юліс Груп» (код ЄДРПОУ 40886931), ТОВ «Карпов ЛТД» (код ЄДРПОУ 41518060) та іншими невстановленими особами з використанням СГД з ознаками «фіктивності»: ТОВ «Промостар ЛТД» (код ЄДРПОУ 40393363), ТОВ «Промислові комплектуючі» (код ЄДРПОУ 40268288), здійснюється злочинна діяльність з надання послуг по незаконному формуванню податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки в особливо великих розмірах. Сума незаконно сформованого податкового кредиту підконтрольними ОСОБА_5 , ОСОБА_6 і ОСОБА_7 підприємствами за період їх використання у незаконній діяльності становить 19 974 тис. грн. (ТОВ «Сила Українська» - 7932 тис. грн. та ТОВ «Канві» - 755 тис. грн., ТОВ «Юліс Груп» - 4934 тис.грн., ТОВ «Карпов ЛТД» - 3353 тис. грн.). Встановлено, що фінансово-господарські документи, печатки штампи, комп`ютерна техніка, які використовуються для діяльності ТОВ «Юліс Груп» та ТОВ «Карпов ЛТД» зберігаються за адресою: м. Кременчук, вул. Чкалова, б. 2-А на третьому поверсі. Таким чином, враховуючи, що оригінали документів фінансово-господарської діяльності та первинних бухгалтерських документів вказаних підприємств за період з 01.01.2016 по момент проведення обшуку, мають значення для досудового розслідування та перебувають за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Чкалова, 2-А, та враховуючи те, що вони необхідні для проведення перевірок господарської діяльності підприємств та судових експертиз, а також приймаючи до уваги те, що вказані документи та речі не можливо отримати шляхом проведення тимчасового доступу до речей та документів, оскільки вони можуть бути знищені, змінено їх місце зберігання, з метою відшукання речових доказів, виникла необхідність в проведенні обшуку, в зв`язку з чим ініціатор клопотання звернувся до слідчого судді з даним клопотанням.

Ініціатор клопотання в судовому засіданні клопотання та його мотиви підтримав в повному обсязі, посилаючись на викладені у ньому обставини.

Вислухавши ініціатора клопотання, вивчивши представлені в суд матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Слідчим суддею, зокрема з наявного в матеріалах клопотання витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018170090000003 в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження, долученими до клопотання встановлено, що слідчий відділ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області здійснює досудове розслідування кримінального провадження за вказаним номером, відомості про яке внесено до ЄРДР 26.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

З витягу кримінального провадження вбачається, що громадянами ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на території м. Кременчука з використанням створеної ними та підконтрольній їм транзитно-конвертаційної групи підприємств, до складу якої входять наступні СГД: ТОВ «Сила українська» (код ЄДРПОУ 34890772), ТОВ «Канві» (код ЄДРПОУ 39637348), ТОВ «Юліс Груп» (код ЄДРПОУ 40886931), ТОВ «Карпов ЛТД» (код ЄДРПОУ 41518060) та іншими невстановленими особами з використанням СГД з ознаками «фіктивності»: ТОВ «Промостар ЛТД» (код ЄДРПОУ 40393363), ТОВ «Промислові комплектуючі» (код ЄДРПОУ 40268288) здійснюється злочинна діяльність з надання послуг по незаконному формуванню податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки в особливо великих розмірах.

На час розгляду клопотання, письмову підозру у вчиненні кримінального правопорушення за описаним вище фактом будь-якій визначеній фізичній особі не вручено.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Так, за результатами аналізу та співставлення наявних матеріалів клопотання у співвідношенні з поясненнями ініціатора клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання містить відомості, необхідність наявності яких вимагає ст. 234 КПК України. При цьому клопотання обґрунтовується долученими документами в їх копіях, а саме: витягом з ЄРДР за № 32018170090000003; постановою про виділення матеріалів кримінального провадження від 26.01.2018 року; витягом з бази; реєстрами податкових накладних, виписаних ТОВ «Канві», ТОВ «Юліс Груп», ТОВ «Карпов ЛТД» в адресу вигодо набувачів; повідомленням про виявлення кримінального правопорушення; рапортом складеним старшим о/у ВОСА ПДВ ОУ Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області капітаном податкової міліції ОСОБА_8 , протоколом допиту свідка від 25.04.2018 року;протоколом огляду від 20.04.2018 року; фото таблицею від 20.04.2018 року; інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 04.04.2018 року.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна вбачається, що приміщення за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Чкалова, б.2-А на праві приватної власності належить ПП «СІЮЖ Строй Сервіс» (код ЄДРПОУ 31574548) та громадянину ОСОБА_4 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ). При цьому з пояснень ініціатора клопотання та документів поданих в обґрунтування клопотання слідує, що приміщення на третьому поверсі використовуються для зберігання первинних бухгалтерських документів та документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Юліс Груп» та ТОВ «Карпов ЛТД», в зв`язку з чим необхідні слідству документи та речі можуть знаходитись в приміщенні за зазначеною в клопотанні адресою.

Так, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення та доведено наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення мети обшуку. Відшукуванні речі та документи можуть мати значення для досудового розслідування в даному кримінальному провадженні, можуть бути доказами під час судового розгляду та можуть знаходиться у приміщенні зазначеному у клопотанні.

При цьому однією з вимог клопотання є надання дозволу на проведення обшуку з метою виявлення «інших речей, і документів, які використовуються в ході проведення злочинної діяльності та можуть бути використані як докази під час досудового розслідування». Зважаючи на таку вимогу, слідчий суддя вважає за необхідне зазначити про те, що неокреслення конкретного вичерпного переліку речей, і документів, не відповідає поняттю обшуку, оскільки відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи, для виявлення та вилучення яких проводиться обшук. Також, ініціатором клопотання не було доведено яке саме значення в кримінальному провадженні мають документи за період з 01.01.2016 року по момент проведення обшуку, оскільки взаємовідносини між вищезазначеними підприємствами за даний період нічим не підтверджено.

З урахуванням викладеного, слідчий суддя вважає, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, а саме офісних приміщень на третьому поверсі, за адресою: АДРЕСА_1 , є таким, що підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 376 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

Клопотання заступника начальника слідчого відділу СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати заступнику начальника слідчого відділу СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку офісних приміщень розташованих на третьому поверсі, за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належать ПП «СІЮЖ Строй Сервіс», ОСОБА_4 , де зберігаються фінансово-господарські документи ТОВ «Юліс Груп» (код ЄДРПОУ 40886931) та ТОВ «Карпов ЛТД» (код ЄДРПОУ 41518060) з метою виявлення та вилучення оригіналів документів фінансово-господарської діяльності та первинних бухгалтерських документів вказаних підприємств за період з 21.11.2016 року по 28.02.2018 року, а саме: печаток, штампів, кліше підписів посадових осіб підприємств з ознаками «фіктивності», готівкових коштів, здобутих злочинним шляхом, чорнових записів, а також інформації шляхом копіювання, що міститься на комп`ютерній техніці, електронних носіях інформації (серверах, флеш-картах, планшетах, накопичувачів на жорстких (магнітних) дисках, оптичних лазерних дисках) в інформаційних (автоматизованих) системах, телекомунікаційних системах, інформаційно-телекомунікаційних системах, їх невід`ємних частинах, яка містить дані про протиправну діяльність ТОВ «Юліс Груп», ТОВ «Карпов ЛТД».

Заступнику начальника слідчого відділу СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_3 в порядку положень ч. 4 ст. 535 КПК України повідомити слідчого суддю про виконання даної ухвали.

З даної ухвали виготовлено два примірники, які чітко позначені як копії.

Ухвала діє до 04.06.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Повний текст ухвали слідчого судді оголошено 08.05.2018 року.

Дата ухвалення рішення04.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73888136
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —537/1876/18

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 15.06.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Дядечко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні