Вирок
від 01.08.2007 по справі 1-568/142007
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-568/14 2007 p.

ВИРОК

Іменем України

01 серпня 2007 р. Голосіївський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Рудницької О.М.,

при секретарі - Марук В.М.,

з участю прокурора - Прокудіна Д.В.

та адвоката - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві кримінальну справу по

обвинуваченню

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Солнечногорськ, Московської області, українця, громадянина України, маючого середню освіту, не одруженого, тимчасово не працюючого, військовозобов'язаного, постійно проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 приватний будинок, раніше судимого 07.05.1995р. Білоцерківським міським судом Київської області за ст. 229-6 ч. 1 КК України (в редакції 1960 р.) до 1 року позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 1 рік, - у вчиненні злочину, передбаченого ст. 309 ч. 1 КК України,

встановив:

Підсудний ОСОБА_2 обвинувачується в тому, що 06.09.2004 р. о 15 год. 00 хв. з метою незаконного придбання, виготовлення, зберігання, перевезення наркотичного засобу без мети збуту, перебуваючи на околиці с Переселення, Кагарлицького району, Київської області, незаконно придбав наркотичний засіб - канабіс (маріхуану), нарвавши верхівок дикоростучої коноплі, та почав його незаконно зберігати при собі без мети збуту, поклавши його до поліетиленового пакету чорного кольору з написом „LANCOME", який був при ньому.

В той же день, 06.09.2004 p., ОСОБА_2 в продовження свого злочинного умислу, направленого на незаконне перевезення наркотичного засобу без мети збуту, перевіз незаконно придбаний ним наркотичний засіб - канабіс (маріхуана) на велосипеді до місця свого проживання: АДРЕСА_1.

Прибувши до свого місця проживання, ОСОБА_2 з метою незаконного виготовлення наркотичного засобу - канабіс (маріхуани) без мети збуту о 15 год. 30 хв. частину зірваних ним сирих верхівок коноплі виклав з пакета та поклав на горище зазначеного будинку АДРЕСА_1, - сушитися, а іншу частину зірваних ним сирих верхівок коноплі залишив у пакеті там же, на горищі будинку, де продовжив незаконне зберігання.

В продовження свого злочинного умислу, направленого на незаконне виготовлення наркотичного засобу без мети збуту, ОСОБА_2 07.09.2004 р. о 16 год. 00 хв. піднявся на горище свого будинку та подрібнив руками частину коноплі, яка вже висохла, і, отримавши однорідну рослинну масу, загорнув її в аркуш паперу білого кольору, 'після чого виклав з поліетиленового пакету іншу частину коноплі, що була не висушена, загорнув її в аркуш паперу білого кольору, помістив до поліетиленового кулька. Потім поклав паперовий згорток з білого аркушу з висушеною подрібненою коноплею та кульок з паперовим згортком, в якому знаходились невисушені, неподрібнені верхівки коноплі, до поліетиленового пакету чорного кольору з написом „LANCOME". Після цього, ОСОБА_2 спустився з пакетом, де була конопля, з горища будинку й заніс його до будинку за місцем свого проживання, де загорнув його у джинсову сорочку, яку поклав до господарчого пакету синього кольору. Господарчий пакет синього кольору ОСОБА_2 поставив в спальній

кімнаті будинку, де продовжив незаконно зберігати наркотичний засіб - канабіс (маріхуану) без мети збуту.

08.09.2004 р. о 18 год. 00 хв. в продовження свого злочинного умислу, направленого на незаконне зберігання та перевезення наркотичного засобу без мети збуту, ОСОБА_2, взявши з собою господарчу сумку, в якій, загорнутим в джинсову сорочку, знаходився поліетиленовий пакет чорного кольору з написом „LANCOME", до якого були поміщені паперовий згорток з сухою подрібненою коноплею та кульок з паперовим згортком, в якому знаходились невисушені верхівки коноплі, вийшов з будинку за місцем свого проживання в м. Кагарлик та на зупинці громадського транспорту, що розташована поіблизу будинку АДРЕСА_1, сів в легковий автомобіль марки „ДЕУ" та на ньому доїхав до станції метро „Видубичі" Комунального підприємства „Київський метрополітен" у м. Києві, незаконно перевізши при собі в господарчій сумці наркотичний засіб - канабіс (маріхуана).

08.09.2004 р. о 20 год. 10 хв., коли ОСОБА_2 зайшов до вестибуля зазначеної

станції метро Комунального підприємства „Київський метрополітен", його було затримано

працівником міліції, який виявив та вилучив у нього з господарчого пакету синього кольору,

що останній тримав в руках, джинсову сорочку, в яку був загорнутий пакет чорного кольору

з написом „LANCOME", де знаходились: загорнутою в папір білого кольору суха подрібнена

речовина зеленого кольору рослинного походження, що, згідно висновку експерта № 1989х,

містить у собі наркотичний засіб - канабіс (маріхуану) загальною вагою 7.4 г, та поміщений

в поліетиленовий пакет кульок згорток паперу білого кольору з невисушеними верхівками

рослини зеленого кольору, що, згідно висновку експерта № 1989х, містить у собі

наркотичний засіб - канабіс (маріхуану) загальною вагою 41.0 г, який ОСОБА_2 незаконно

придбав, виготовив, зберігав, перевозив без мети збуту. ,

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_2 свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю, підтвердивши суду наведені вище факти та обставини вчинення ним незаконного придбання, виготовлення, зберігання та перевезення наркотичного засобу. Підсудний щиросердно розкаявся в скоєному, просив суд не позбавляти його волі, обіцяє не вчиняти більше злочинів і виправдати довіру.

Оскільки підсудний ОСОБА_2 повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину, який передбачений ст. 309 ч. 1 КК України, суд, на підставі ст. 299 КК України, за згодою учасників процесу, обмежує дослідження доказів по справі допитом підсудного та вивчення матеріалів справи, що характеризують його особу.

Таким чином, суд, аналізуючи та оцінюючи всі зібрані по справі докази в їх сукупності, вважає, що вина підсудного ОСОБА_2 у вчиненні інкримінованого йому злочину повністю доведена в судовому засіданні.

Злочинні дії ОСОБА_2 слід кваліфікувати за ст. 309 ч. 1 КК України, оскільки він своїми умисними діями вчинив незаконне придбання, виготовлення, зберігання та перевезення наркотичного засобу.

При призначенні виду та міри покарання підсудному, суд враховуз характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого ним злочину, особу підсудного, який раніше не судимий, не працює, його позитивну характеристику.

Відповідно до ст. 66 КК України обставиною, що пом'якшує покарання, є щире каяття підсудного у вчиненому злочині.

Відповідно до ст.. 67 КК України обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено.

Наведене дає підстави суду вважати, що, не дивлячись на те, що підсудним вчинено злочин середньої тяжкості, його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства і йому має бути призначено покарання у виді позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст.75 КК України з встановленням іспитового строку.

Запобіжний захід засудженому ОСОБА_2 до вступу вироку в законну силу змінити з утримання у Київському слідчому ізоляторі № 13 Державного

департаменту виконання покарань у м. Києві та Київській області - на підписку про невиїзд з постійного місця проживання.

Витрати, пов'язані зі проведенням хімічної експертизи, необхідно покласти на підсудного ОСОБА_2

Речовий доказ - особливо небезпечна наркотична речовина канабіс (маріхуана) -загальною вагою 48.2 г (в результаті витраченого на дослідження спеціалістом), яка знаходиться на зберіганні у лінійному відділі річкового порту „Київ" ГУМВС України в м. Києві, підлягає знищенню.

Речовий доказ - джинсова сорочка, яка знаходиться на зберіганні у підсудного ОСОБА_2, залишити останньому.

На підставі вищезазначеного, керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд -

ЗАСУДИВ :

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні злочину, який передбачений ч. 1 ст. 309 КК України, і призначити покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_2 звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік.

У відповідності зі ст. 76 КК України, покласти на ОСОБА_2 обов'язки :

- не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально - виконавчої системи ,

- повідомляти органи кримінально - виконавчої системи про зміну місця проживання, роботи або навчання,

- періодично з'являтися для реєстрації в органи кримінально - виконавчої системи.

Запобіжний захід засудженому ОСОБА_2 до вступу вироку в законну силу змінити з утримання пі вартою у Київському СИЗО № 13 ДДПВП - на підписку про невиїзд з постійного місця проживання, звільнивши його з під варти в залі

суду.

Речовий доказ - особливо небезпечну наркотичну речовину канабіс (маріхуану) -загальною вагою 48.2 г (в результаті витраченого на дослідження спеціалістом), яка знаходиться на зберіганні у лінійному відділі річкового порту „Київ" ГУМВС України в м. Києві відповідно до квитанції № ФП 000186 від 11.11.2004 p., - знищити.

Речовий доказ - джинсову сорочку, яка знаходиться на зберіганні у ОСОБА_2, залишити останньому.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Управління охорони Київського метрополітену ГУМВС України в м. Києві (ЄДРПОУ 08805466 Банк УДК в м. Києві МФО 820019, р/р № 35224002002531) судові витрати на проведення експертизи в сумі 423 грн. 70 коп.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва через Голосіївський районний суд м. Києва протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Дата ухвалення рішення01.08.2007
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу7390397
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-568/142007

Вирок від 01.08.2007

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Рудницька О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні