Ухвала
від 10.05.2018 по справі 143/300/18
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/300/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2018 року Погребищенський районний суд Вінницької області

Слідчий суддя Погребищенського районного суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ Погребищенського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_4 про дозвіл на тимчасовий доступ до документів та інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,-

Встановив:

Як вбачається з клопотання, яке погоджено з уповноваженим прокурором, 28.02.2018р. до Погребищенського ВП надійшла заява від старшого менеджера з оптової торгівлі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » м. Київ, ідентифікаційний код НОМЕР_1 , громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 , про те, що невідомі особи, під приводом укладення договору постачання дизельного палива, шахрайським шляхом заволоділи належним товариству дизельним паливом класу F, виробництва АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Республіка Литва) в кількості 20000 літрів на загальну суму 454080 грн.

01.03.2018р. відомості про дану подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018020270000063 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 22.02.2018 року між СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », юридична і фактична адреса: АДРЕСА_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ІПН НОМЕР_2 ) і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » юридична адреса АДРЕСА_3 , (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ІПН НОМЕР_4 ) укладений договір поставки № 22/02/18.

Згідно з умовами договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » зобов`язалось поставити СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » дизельне паливо Євро-5, виробника Мозирський НПЗ, Білорусь, в кількості 20000 літрів на загальну суму 444000 грн., терміном до 24.02.2018 року, за ціною 22.20 грн. за літр з врахуванням транспортування, ПДВ та екологічного збору.

За попередньою усною домовленістю, СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » повинно було перерахувати кошти без попередньої оплати, в сумі 444000 грн. на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » № НОМЕР_5 , що відкритий у банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », після фактичної поставки дизельного палива, перевірки його відповідності якісним та кількісним показникам і зливання його у ємності згаданого вище сільськогосподарського товариства.

23.02.2018 року до СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » поставлено зазначене відповідно до вказаного вище договору купівлі-продажу дизельне паливо в кількості 20000 л. на одному автомобілі марки «Вольво», д.н. НОМЕР_6 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), АДРЕСА_4 .

Надалі, посадові особи СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » впевнившись у наявності поставленого дизельного палива та перевіривши його кількість в автомобільній цистерні, виконуючи умови договору поставки, 23.02.2018 року, близько 18:00 год. перерахували на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » № НОМЕР_5 , що відкритий у банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », кошти в сумі 444000 гривень.

У подальшому було встановлено, що поставлене дизельне паливо належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АДРЕСА_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ним же здійснено його поставку в с. Мончин, Погребищенського району, Вінницької області на підставі договору поставки нафтопродуктів № 8-80/18 від 22.02.2018 року, який каналами електронної пошти направлявся для підписання особі, яка відрекомендувалася представником СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Безпосередня доставка дизпалива СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » здійснювалася на підставі договору про надання транспортних послуг № 3 від 21.01.2018 року, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », а також заявки на відвантаження нафтопродуктів № 0140 від 23.02.2018 року. Відвантаження дизельного пального здійснювалося із території ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ВАТ МТСЗ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », розташованого у с. Павлівка, Калинівського району, Вінницької області, з яким ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » 01.07.2016 р. укладений договір № 039/ю-16 про надання послуг з прийому, зберігання та відпуску нафтопродуктів, що підтверджується і актом № 152 приймання нафти або нафтопродуктів за кількістю від 29.11.2017 року.

Допитаний директор СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ОСОБА_6 , повідомив, що 22.02.2018 року по телефону до нього звернувся невідомий чоловік, який відрекомендувався представником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » і запропонував на вигідних умовах та нижчою від ринкової ціною, поставити 20000 л. дизельного палива для потреб господарства. Досягнувши усної домовленості щодо необхідної кількості дизельного палива, а також умов його поставки і ціни, сторони електронною поштою обмінялися реквізитами, необхідними документами і договором про поставку пального. 23.02.2018 р., після доставки пального в у с. Мончин, його прийомку здійснював завідуючий складом ПММ цього ж сільськогосподарського підприємства, ОСОБА_7 .

Допитані працівники бухгалтерії цього ж господарства і завідуючий складом ПММ підтвердили покази ОСОБА_6 , доповнивши їх у частині того, що невідомий чоловік, який заходив у приміщення контори СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », представився постачальником дизельного палива і особисто передавав їм документи з реквізитами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », для подальшої оплати поставленого пального. Автомобіль із дизельним паливом так званий представник супроводив з іншим незнайомцем на автомобілі марки «Мазда» з номерними знаками іншої держави, до ємностей в які здійснювався злив палива представником СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Проконтролювавши злив палива у ємності СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », незнайомець повернувся до контори товариства для того, щоб переконатися у перерахуванні коштів на наданий ним рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Після проведення заступником директора СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » операції по перерахунку коштів, він зникнув у невідомому напрямку.

Допитані фінансовий директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ОСОБА_8 і менеджер цього ж товариства ОСОБА_5 повідомили, що 22.02.2018 р. до них на стаціонарний телефон товариства зателефонував невідомий чоловік, який відрекомендувався представником СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Так званий представник цікавився ціною за 20000 л. дизельного палива, яке мав намір придбати для потреб господарства. Досягнувши домовленості у ціні на дизельне пальне, сторони попередньо домовилися про його поставку на 23.02.2018 року, тому на електронну пошту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » були надіслані статутні документи СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а на адресу, ніби то представника сільськогосподарського підприємства пересланий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на який потрібно буде перерахувати кошти. З метою поставки палива, на підставі договору укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і транспортною компанією ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », 23.02.2018 року із с. Павлівка, Калинівського району, Вінницької області, на підставі ТТН на відпуск нафтопродуктів, здійснено відвантаження 20000 л. дизпалива, перевезення якого до СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » здійснював водій ОСОБА_9 на автомобілі марки «Вольво» д.н. НОМЕР_6 , належного транспортній компанії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». По прибуттю ОСОБА_9 у с. Мончин, до нього підійшов невідомий чоловік, який відрекомендувався представником СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » і забрав у нього товарно-транспортну накладну на дизельне паливо, з якою пішов у приміщення контори сільськогосподарського підприємства. Як з`ясувалося, в подальшому ця особа не являючись представником СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », надала до сільськогосподарського підприємства документи іншого товариства, зокрема ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Згодом також з`ясувалося, що 22.02.2018 року СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » уклало договір про поставку дизельного палива із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Після зливу дизельного палива, яке фактично належало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в резервуари сільськогосподарського товариства, кошти в сумі 444000 грн. покупцем були перераховані на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » відкритому в банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 ».

Допитаний директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_10 і водій цього ж товариства, ОСОБА_9 , дали покази, які у цілому відповідають свідченням представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », доповнили їх та уточнили. Крім цього, своїми показами ОСОБА_10 і ОСОБА_9 підтвердили свідчення представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і наголосили, що дійсно договір надання транспортних послуг з перевезення дизельного палива до СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », був укладений поміж ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », останньому з яких і належало дизпаливо, яке зберігалося та відвантажувалося на території ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ВАТ МТСЗ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », розташованого у с. Павлівка, Калинівського району, Вінницької області.

Таким чином встановлено, що представником СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », на виконання умов договору перераховано на рахунок № НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_8 , ІПН НОМЕР_4 ), відкритому у Київській філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », адреса: АДРЕСА_6 , кошти в сумі 444000 грн. Однак, як у подальшому з`ясувалося, поставлене паливо належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке гроші за поставлене паливо не отримало та відповідно висловлюють претензії до СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » щодо повернення дизельного палива.

На даний час є достатньо підстав вважати, що при відкритті уповноваженою особою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_8 , ІПН НОМЕР_4 ) рахунків № НОМЕР_5 , НОМЕР_9 та НОМЕР_5 у Київській філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », до вказаної банківської установи надавалися статут вказаного товариства, витяг про реєстрацію юридичної особи, копія паспорта та ряд інших документів. У зазначених документах містяться персональні, а також біометричні та інші дані особи чи осіб, котрі мають доступ до вказаних вище рахунків та причетні до вчинення ряду шахрайських дій, у ході яких, шляхом обману, відбулося заволодіння коштами, які фактично повинні були перерахувати на банківський рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З огляду на зазначене виникла необхідність у тимчасовому доступі та можливості вилучити оригінали документів з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме: статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », витяг про реєстрацію юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », копію паспорта особи уповноваженої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та оригінали інших документів, в яких містяться персональні, а також біометричні та інші дані особи чи осіб, котрі мають доступ до вказаних вище рахунків, оскільки без них неможливо іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

В судовому засіданні заступник начальника СВ клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню, з огляду на таке.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В судовому засіданні беззаперечно доведено необхідність вилучити оригінали документів з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме: статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », витяг про реєстрацію юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », копію паспорта особи уповноваженої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та оригінали інших документів, в яких містяться персональні, а також біометричні та інші дані особи чи осіб, котрі мають доступ до вказаних вище рахунків, а тому для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, суд приходить до висновку, що необхідно надати тимчасовий доступ та можливість вилучити дані документи, що знаходяться в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », за адресою: АДРЕСА_6 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163-165, 309, 369-372 та 395 КПК України,-

Ухвалив:

Надати дозвіл заступнику начальника СВ Погребищенського відділення поліції Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_4 , а також слідчим групи слідчих цього ж підрозділу капітану поліції ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 та працівникам оперативного підрозділу Погребищенського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_15 , ОСОБА_16 та ОСОБА_17 , що здійснюють оперативне супроводження кримінального провадження, а також іншим працівникам Погребищенського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області, а саме: ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 на тимчасовий доступ з можливістю вилучити оригінали документів з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю і знаходиться в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », за адресою: АДРЕСА_6 , зокрема:

-Статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_8 , ІПН НОМЕР_4 );

-Витяг про реєстрацію юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_8 , ІПН НОМЕР_4 );

-Копія паспорта особи уповноваженої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , МФО НОМЕР_8 , ІПН НОМЕР_4 ) на відкриття рахунків № № НОМЕР_5 , НОМЕР_9 та НОМЕР_5 у Київській філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »;

-Оригінали інших документів, в яких містяться персональні, а також біометричні та інші дані особи чи осіб, котрі мають доступ до вказаних вище рахунків.

Дана ухвала діє до 10.06.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення10.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73906926
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до документів та інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —143/300/18

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 11.04.2018

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 23.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Мішеніна С. В.

Ухвала від 23.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Мішеніна С. В.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 16.03.2018

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 01.03.2018

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 01.03.2018

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні