Ухвала
від 10.05.2018 по справі 202/2381/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2381/18

Провадження № 1-кс/202/1218/2018

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 травня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040000000912 від 14.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Слідчий зазначає, що під час досудового слідства було встановлено, що група осіб, які протягом 2017 року вступивши в злочину змову, використовуючи підроблені офіційні документи, шахрайським шляхом, з метою незаконного збагачення в порушення Закону України «Про землеустрій», здійснили заволодіння земельною ділянкою ДП «Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві» (ЄДРПОУ 00693227, юридична адреса: Дніпропетровська область, Софіївський район, с. Вакулове, вул. 40 років Перемоги, буд. 2), та належного підприємству врожаю соняшника, чим завдали матеріальні збитки у великих розмірах.

Шляхом проведення оперативно-розшукових заходів, а також за результатами слідчих (розшукових) дій встановлено, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення мають причетність фізичні особи у складі: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , який, будучи директором ТОВ «ФАД», виступав організатором та особою яка фактично координувала дії злочинної групи під час скоєння кримінального правопорушення; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , який, будучи директором ДП Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві», лобіював інтереси злочинної групи та здійснював сприяння під час скоєння злочину; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_3 , на яку були покладені обов`язки по виготовленню підроблених звітів та подання останніх до органів статистики та Державної фіскальної служби України в Дніпропетровській області; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_4 , яка здійснювала прикриття злочинної діяльності перед правоохоронними та контролюючими органами; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_5 , який сприяв у вчиненні кримінального правопорушення.

Вказана група осіб у період лютого 2017 року, не маючи постійного джерела доходів, зорганізувалась у стійке об`єднання для отримання прибутку, як результат зайняття протиправною діяльністю пов`язаною заволодінням належного ДП «Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві» врожаю соняшника та подальшого його збуту.

Під час досудового розслідування встановлено, що попередній директор ДП «Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві» ОСОБА_9 , діючи за вказівкою ОСОБА_6 , зловживаючи своїм службовим становищем, переслідуючи мету збагачення, шляхом реалізації сільськогосподарської продукції, на початку березня 2017 року вступив у злочинну змову з мешканками Дніпропетровської області ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , а також директором ТОВ «Ф.А.Д.» (ЄДРПОУ 40907926, юридична адреса: Дніпропетровська обл., Криворізький район, смт. Широке, вул. Зоотехнічна, буд. 2) ОСОБА_5 , надавши останнім можливість посіву насіння соняшника з послідуючим збиранням врожаю за допомогою власної спеціальної аграрної техніки на території земельної ділянки площею 114 га (кадастровий номер 1225283300:02:001:0058), що була надана державному підприємству Міністерством аграрної політики для особистого обробітку та потреб.

Допитаний в якості свідка начальник господарсько-земельного відділу Вакулівської сільської ради Софіївського району ОСОБА_10 показав, що на початку квітня 2017 року на території земельної ділянки, що перебуває на балансі ДП «Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві», невідомими особами розпочався обробіток та посів насіння соняшника, у зв`язку із чим на виконання службових обов`язків, що покладені на господарсько-земельний відділ директору державного підприємства, ОСОБА_9 було запропоновано надати пакет документів, котрий відображає законність вказаних дій, але в цей же період останнім спільно з директором ТОВ «Ф.А.Д.» ОСОБА_5 та ОСОБА_8 наданий лише договір про надання послуг по обробці землі № 27/03 від 27.03.2017 року, вивчивши котрий у посадових осіб Вакулівської сільської ради Софіївського району Дніпропетровської області виникли сумніви стосовно його законності та справжності, оскільки останній не відповідав зразку, не був зареєстрований у встановлений чинним законодавством спосіб, а також окрім подібного договору до ради повинні були бути надані ще додаткові реєстраційні документи, котрі так і не надані по теперішній час.

Опитаний попередній директор ДП «Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві» ОСОБА_9 повідомив, що на початку березня 2017 року йому надійшла усна вказівка з Міністерства аграрної політики України стосовно укладання договору з ТОВ «Ф.А.Д.» на обробіток земельної ділянки, що належить державному підприємству з послідуючим збором врожаю зазначеним підприємством та його реалізацією. Через деякий час, наприкінці березня 2017 року, до нього завітала жінка, яка представилась ОСОБА_8 та повідомила, що вона є юристом, який буде координувати взаємовідносини державного підприємства та товариства, директором котрого є ОСОБА_5 , на що ОСОБА_9 , за вказівкою ОСОБА_6 , надав свою згоду.

На даний час орган досудового розслідування прийшов до висновку стосовно того, що група осіб, до якої входять: ОСОБА_9 , ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , а також інші невстановлені під час досудового розслідування особи, діючи за попередньою змовою, переслідуючи мету збагачення, використали належну державному підприємству земельну ділянку площею 114 га (кадастровий номер 1225283300:02:001:0058) для особистих цілей, а саме для реалізації своїх злочинних намірів, пов`язаних із отриманням грошових коштів за рахунок продажу врожаю соняшника.

Відповідно до висновку Української міжрегіональної біржі № 84-МФ/ОД-2017 від 21.09.2017 року вартість врожаю, що був засіяний на території земельної ділянки, що перебуває на балансі ДП «Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві», складає 1 118 100 (один мільйон сто вісімнадцять тисяч сто) гривень, що складало під час збору 13395 кг з одного гектару, проте станом на сьогодні, незважаючи на те, що вищевказаний врожай у вересні 2017 року зібраний, до органів державної статистики ОСОБА_7 був наданий звіт, в котрому попередньо внесені неправдиві відомості, а саме вказано, що зібрано було 800 кг соняшника з одного гектару, що складає 500000 грн.

Таким чином, учасники організованої та очолюваної ОСОБА_5 злочинної групи, діючи за попередньою змовою, використали належну державному підприємству земельну ділянку у власних злочинних намірах, що полягали у посіві насіння соняшника та його подальшого збуту, чим завдали підприємству матеріальні збитки, що складають 500000 грн., розподіливши вказані кошти між усіма учасниками групи відповідно до покладених функцій та обов`язків.

За наявною інформацією, котрою володіє орган досудового розслідування, учасник злочинної групи ОСОБА_7 за місцем свого мешкання, а саме за адресою: АДРЕСА_3 , зберігає речі та документи, котрі орган досудового розслідування може використати в якості речових доказів та для відшкодування завданих збитків.

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_7 , а саме за адресою: АДРЕСА_3 , з метою відшукання та вилучення: чорнових записів та документації, що зберегла сліди кримінального правопорушення, грошових коштів та банківський карток, на котрих знаходяться грошові кошти, що отримані в результаті злочинної діяльності, оптичних носіїв та комп`ютерних жорстких дисків, на котрих міститяся електроні документи, в котрі внесені неправдиві відомості, що були подані до органів статистики та ДФС, підроблені договори, що укладались між ТОВ «ФАД» та ДП Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві», документації, що містить в собі відомості стосовно збуту попередньо скошеного належного державному підприємству врожаю, а також засобів зв`язку, що використовують причетні до кримінального правопорушення особи під час координації своїх протиправних дій, інших предметів, здобутих злочинним шляхом, що мають значення для кримінального провадження, з можливістю їх вилучення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040000000912 від 14.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинено зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що за місцем мешкання ОСОБА_7 , а саме за адресою: АДРЕСА_3 , можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_7 , а саме за адресою: АДРЕСА_3 , з метою відшукання та вилучення: чорнових записів та документації, що зберегла сліди кримінального правопорушення, грошових коштів та банківський карток, на котрих знаходяться грошові кошти, що отримані в результаті злочинної діяльності, оптичних носіїв та комп`ютерних жорстких дисків на котрих міститься електроні документи, в котрі внесені неправдиві відомості, що були подані до органів статистики та ДФС, підроблені договори, що укладались між ТОВ «ФАД» та ДП Софіївське підприємство по племінній справі в тваринництві», документації, що містить в собі відомості стосовно збуту попередньо скошеного належного державному підприємству врожаю, а також засобів зв`язку, що використовують причетні до кримінального правопорушення особи під час координації своїх протиправних дій, інших предметів, здобутих злочинним шляхом, що мають значення для кримінального провадження, з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали до 09 червня 2018 року включно.

Ухвала надає право на проникнення до домоволодіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73911234
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/2381/18

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні