Ухвала
від 11.05.2018 по справі 909/355/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/355/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11.05.2018 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Грици Ю.І. розглянувши матеріали справи

за позовом: Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк "Укргазбанк" (вул. Єреванська, 1, м. Київ, 03087; поштова адреса: вул. Червоноармійська, 39, м. Київ, 01004)

до відповідача: Городенківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області (вул. Шевченка, 69, м. Городенка, Івано-Франківська область, 78100

про звільнення майна з під арешту

ВСТАНОВИВ

ПАТ АБ "Укргазбанк" звернулось до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Городенківського районного відділу ДВС про звільнення майна з під арешту, зокрема, просить суд зняти арешт з нерухомого майна, яке належить ПАТ АБ "Укргазбанк" (вул. Єреванська, 1, м. Київ, 03087; ідентифікаційний код 23697280), який накладено на підставі постанови головного державного виконавця відділу ДВС Городенківського РУЮ ОСОБА_1 про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження від 29.10.2015 у виконавчому провадженні №48904500, а саме з майна, яке знаходиться за адресою: вул. Володимира Винниченка, 92в, м. Городенка, Івано-Франківська область.

Подана позовна заява відповідає вимогам статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Крім того, з тексту позовної заяви вбачається, що позивач просить суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ТОВ "Укрселко" (вул. Живова, буд 19, оф. 8, м. Тернопіль, 46008).

Приписами ст. 50 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Крім того, статтею 50 ГПК Українипередбачено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Враховуючи вище зазначене, позивачу слід надати суду заяву з обґрунтуванням підстав залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ТОВ "Укрселко" з підтвердженням того, що рішення по даній справі може вплинути на його права або обов'язки.

Керуючись ст. 50, 162, 176, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 05.06.2018 о 10:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 14.

Позивачу:

- подати суду заяву з обґрунтуванням підстав залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ТОВ "Укрселко" з підтвердженням того, що рішення по даній справі може вплинути на його права або обов'язки.

- подати суду для огляду в судовому засіданні оригінали документів, долучених до позовної заяви.

Відповідачу до 31.05.2018 направити суду відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову. Копію відзиву та доданих до нього документів надіслати (надати) позивачу, докази чого надати суду до початку підготовчого засідання.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Довести до відома сторін, що письмові докази подаються до суду у відповідності до вимог ст. ст. 80, 91 Господарського процесуального кодексу України.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Сторонам до 04.06.2018 надіслати на електронну адресу суду (inbox@if.arbitr.gov.ua) належним чином завірені копії довіреностей представників, які представлятимуть їхні інтереси в судовому засіданні.

Інформацію про дату судових засідань сторони мають можливість отримати також на веб-сторінці господарського суду Івано-Франківської області (http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

З метою забезпечення своєчасного початку судового засідання представникам сторін з'являтися заздалегідь зазначеного часу та подавати документи, що підтверджують повноваження.

Суддя Грица Ю.І.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі «Судова влада України» , за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua . Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Довести до відома, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Дата ухвалення рішення11.05.2018
Оприлюднено17.05.2018
Номер документу73926224
СудочинствоГосподарське
Сутьзвільнення майна з під арешту

Судовий реєстр по справі —909/355/18

Рішення від 29.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 07.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 19.07.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 05.07.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 11.05.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні