Рішення
від 11.04.2018 по справі 759/16713/17
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ун. № 759/16713/17

пр. № 2/759/2751/18

11 квітня 2018 року

Святошинський районний суд м.Києва в складі : головуючого - судді П'ятничук І.В.,

при секретарі - Медвідчук В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Клуб Гурме до ОСОБА_1 про відшкодування збитків,

ВСТАНОВИВ:

У листопаді 2017 року позивач ТОВ Клуб Гурме звернувся до суду з вказаним позовом до відповідача ОСОБА_1 та просить суд постановити рішення яким стягнути з ОСОБА_1 на користь позивача матеріальну шкоду в розмірі 600 грн., інфляційні витрати в розмірі 108 грн., пеню в сумі 83 грн. 06 коп., штраф в сумі 13 грн. 25 коп. та сплачену суму судового збору.

Мотивуючи заявлені вимоги тим, що 23 вересня 2016 року у закладі громадського харчування - ресторані Муракамі , що знаходиться за адресою: проспект Перемоги, 87-б, м. Київ, та використовується ТОВ Клуб Гурме для здійснення господарської діяльності, відвідувач вказаного закладу - відповідач ОСОБА_1 не розрахувався по двом рахункам на загальну суму 600 грн. за спожиті страви та напої та за виконання пісні. На протиправні дії вказаної особи було викликано працівників правоохоронних органів. В ході проведеної перевірки працівниками Святошинського УП ГУНП в м. Києві було встановлено особу відвідувача, їм виявився ОСОБА_1, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 та складено 06.10.2016 року відповідний висновок, згідно якого перевірку закінчено, а матеріали справи списано. Оскільки ОСОБА_1 прийшовши до вказаного закладу громадського харчування, та замовивши відповідні страви та напої, пісні, фактично уклав з ТОВ Клуб Гурме публічний договір, останній умови такого договору виконав належним чином, надавши відповідачу його замовлення, а відповідач, споживши відповідні страви та напої, які замовив, не оплатив їх, чим порушив умови такого договору та завдав позивачу збитків на суму 600 грн., які у добровільному порядку на відшкодовує, то, керуючись вимогами ст. 549-550,625,901 ЦК України, просив стягнути з відповідача на свою користь за завдані збитки 600 грн., а також 108 грн. інфляційних втрат, 83,06 грн. - пені, 13,25 грн. - штрафу, а також витрати, понесені за сплату судового збору.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримала та просила його задовольнити посилаючись на обставини справи викладені в позовній заяві.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Будь-яких заяв клопотань зі сторони відповідачів на адресу суду не надходило.

Суд вважає, за можливим вирішити справу на підставі наявних у ній матеріалів та постановити заочне рішення, проти чого не заперечує представник позивача і сам позивач, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

Всебічно проаналізувавши обставини справи в їх сукупності, оцінивши за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному і об'єктивному розгляді справи, зібрані по справі докази, керуючись законом, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 23 вересня 2016 року у закладі громадського харчування - ресторані Муракамі , що знаходиться за адресою: проспект Перемоги, 87-б, м. Київ, та використовується ТОВ Клуб Гурме для здійснення господарської діяльності, відвідувач вказаного закладу - відповідач ОСОБА_1 не розрахувався по двом рахункам на загальну суму 600 грн. за спожиті страви та напої та за виконання пісні. На протиправні дії вказаної особи було викликано працівників правоохоронних органів. В ході проведеної перевірки працівниками Святошинського УП ГУНП в м. Києві було встановлено особу відвідувача, їм виявився ОСОБА_1, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 та складено 06.10.2016 року відповідний висновок, згідно якого перевірку закінчено, а матеріали справи списано.

Як вбачається з висновку старшого дільничного офіцера поліції Святошинського УП ГУ НП в м.Києві Буханенко В.В. від 06 жовтня 2016 року, до Святошинського УП ГУ НП в м.Києві надійшло повідомлення про те, що за адресою: м.Київ, пр. Перемоги, 87-а, відмовляються віддавати гроші. В ході проведеної перевірки матеріалу ЄО - 66725 від 06 жовтня 2016 року, встановлено, що з вказаним повідомленням звернулась ОСОБА_4 та зазначила, що перебуваючи на робочому місці за вказаною адресою, у ресторані Муракамі , де працює адміністратором, вона здійснила виклик працівників поліції у зв'язку з тим, що гості даного закладу відмовились оплачувати рахунок. По прибуттю працівників поліції, було виявлено громадянина ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючого в АДРЕСА_1, який після відвідування даного ресторану відмовився оплачувати рахунок. Встановивши, під час відпрацювання матеріалу, що у вказаній події вбачаються цивільно-правові відносини, що не входять до компетенції ОВС, заявнику рекомендовано з приводу вирішення проблеми звернутись до суду, або владнати мирним шляхом, та, враховуючи, що у даному повідомленні ознаки кримінального правопорушення відсутні, дільничний офіцер поліції Святошинського УП ГУНП в м.Києві вважав-би перевірку матеріалів рахувати закінченою, матеріали зняти з обліку та списати до справи Святошинського УП.

Відповідно до ч. 1 ст. 633 ЦК України, публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв'язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо).

Відповідно ст. 901 ЦК України, за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором. Положення цієї глави можуть застосовуватися до всіх договорів про надання послуг, якщо це не суперечить суті зобов'язання.

Відповідно до ч.1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 1166 ч. 2 ЦК України, особа, яка завдала шкоди, звільняється від її відшкодування, якщо вона доведе, що шкоди завдано не з її вини.

Оскільки, відповідачем не доведено, що дану матеріальну шкоду завдано не ним, суд керуючись наявним у справі доказами приходить до висновку про задоволення позову у повному обсязі, та вважає за потрібне стягнути з відповідача на користь позивача шкоду за завдані збитки 600 грн., а також 108 грн. інфляційних втрат, 83,06 грн. - пені, 13,25 грн. - штрафу

У відповідності до вимог ст. 88 ЦПК України та ст. 4 Закону України Про судовий збір із відповідача також слід стягнути 1600 грн. судових витрат в користь ТОВ Клуб Гурме .

Керуючись ст. 633,901, 1166 ЦК України, ст. 10-13, ч.1 ст. 81, ст. 259,263-265,268 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позов товариства з обмеженою відповідальністю Клуб Гурме до ОСОБА_1 про відшкодування збитків- задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрованого в АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, на користь Товариства з обмеженою відповідальністю КЛУБ ГУРМЕ ( р/р 26007506431 в АТ Райффайзен Банк Аваль МФО 380805 код ЄДРПОУ 40127323 ) матеріальну шкоду в розмірі 600 грн., інфляційні витрати в розмірі 108 грн., пеню в сумі 83 грн. 06 коп., штраф в сумі 13 грн. 25 коп., а всього в сумі 804 ( вісімсот чотири ) грн. 31 коп.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрованого в АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, на користь Товариства з обмеженою відповідальністю КЛУБ ГУРМЕ ( р/р 26007506431 в АТ Райффайзен Банк Аваль МФО 380805 код ЄДРПОУ 40127323 ) сплачений судовий збір в розмірі 1600 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Заочне рішення може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Святошинський районний суд м. Києва шляхом подання скарги протягом тридцяти днів з дня його складення.

Суддя І.В.П'ятничук

Дата ухвалення рішення11.04.2018
Оприлюднено16.05.2018
Номер документу73951826
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування збитків

Судовий реєстр по справі —759/16713/17

Рішення від 11.04.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

П`ятничук І. В.

Ухвала від 24.11.2017

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

П`ятничук І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні