Ухвала
від 11.05.2018 по справі 806/1908/18
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 травня 2018 року м. Житомир

справа № 806/1908/18

категорія 5.1.2

Житомирський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Горовенко А.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження у приміщенні суду за адресою: 10014, місто Житомир, вул. Мала Бердичівська, 23, клопотання Приватного акціонерного товариства "Обласний торговий центр" про передачу на розгляд іншого адміністративного суду справи за позовом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області до Приватного акціонерного товариства "Обласний торговий центр" про застосування заходів реагування, -

встановив:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області звернулось до Житомирського окружного адміністративного суду із позовом до Приватного акціонерного товариства "Житомирський обласний торговий центр" про застосування заходів реагування.

Відповідно до ухвали Житомирського окружного адміністративного суду від 24.04.2018 провадження у справі відкрито, справу призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 11.05.2018 замінено відповідача - Приватне акціонерне товариство "Житомирський обласний торговий центр" на його правонаступника – Приватне акціонерне товариство "Обласний торговий центр" (код ЄДРПОУ 13572598), місцезнаходження: вул.Лейпцизька, буд.15, м.Київ, 01015.

Приватне акціонерне товариство "Обласний торговий центр" подало відзив на позовну заяву за вх.№9522/18, в якому, зокрема, просить передати справу за територіальною підсудністю до Окружного адміністративного суду міста Києва.

В обґрунтування зазначає, що відповідно до ч.2 ст.26 Кодексу адміністративного судочинства України позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їх місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно із випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 13.01.2017 Приватне акціонерне товариство "Обласний торговий центр" (код 13572598) знаходиться за адресою: вул. Лейпцизька, буд.15, м.Київ, 01015. Вважає, що адміністративний позов управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області подано з порушенням правил територіальної підсудності, визначеної Кодексом адміністративного судочинства України.

У визначений день та час представники позивача та представник відповідача прибули до суду, проте перед початком судового засідання подали клопотання від 11.05.2018 про розгляд справи у порядку письмового провадження за вх.№9740/18 та №9739/18, відповідно.

Зважаючи на подані представниками позивача та представником відповідача клопотання, керуючись приписами ч.9 ст.205, ч.4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглядати справу в порядку письмового провадження.

Розглянувши заявлене Приватним акціонерним товариством "Обласний торговий центр" клопотання про передачу справи на розгляд іншого адміністративного суду, суд зазначає наступне.

Згідно з ч.2 ст.26 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Приватне акціонерне товариство "Обласний торговий центр" (код ЄДРПОУ 13572598) знаходиться за адресою: вул. Лейпцизька, буд.15, м. Київ, 01015.

Порядок передачі адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого визначений статтею 29 КАС України.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 8 ст. 29 КАС України визначено, що передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про передачу справи №806/1908/18 за позовом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області до Приватного акціонерного товариства ""Обласний торговий центр" про застосування заходів реагування, за територіальною юрисдикцією до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Керуючись статтями 26, 29, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, Житомирський окружний адміністративний суд, -

ухвалив:

1. Клопотання Приватного акціонерного товариства "Обласний торговий центр" про передачу на розгляд іншого адміністративного суду справи за позовом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області до Приватного акціонерного товариства "Обласний торговий центр" про застосування заходів реагування, - задовольнити.

2. Передати адміністративну справу №806/1908/18 за позовом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області до Приватного акціонерного товариства "Обласний торговий центр" про застосування заходів реагування, на розгляд Окружного адміністративного суду міста Києва.

3. Передачу справи здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження даної ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

4. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями) та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя                                                   А.В. Горовенко

Дата ухвалення рішення11.05.2018
Оприлюднено18.05.2018
Номер документу73959207
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —806/1908/18

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 11.05.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 11.05.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 24.04.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні