Ухвала
від 04.05.2018 по справі 569/8256/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8256/18

У Х В А Л А

04 травня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання про проведення обшуку у кримінальному провадженні, -

В С Т А Н О В И В:

04.05.2018р. до слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС СУФР ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 яке погоджено прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: м. Рівне, вул. Андрія Мельника, 25, а саме в приміщеннях, які використовуються ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962) для реалізації та зберігання фармацевтичних товарів, з метою виявлення та вилучення документів, предметів, речей, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме: печаток, штампів, установчих та фінансово-господарські документів ТОВ «Аптека ІІІ» (код ЄДРПОУ 39073715), чорнових записів, технічних засобів, засобів доступу до банківських рахунків (у тому числі комп`ютерної техніки, USB накопичувачів, флеш карток, носіїв з електронними цифровими підписами та печаток, карток-ключів до банківських рахунків, оптичних носіїв інформації), не облікованих готівкових коштів, фармацевтичних товарів, які реалізовуються поза бухгалтерським обліком та які заборонені в обігу, документів із вільними зразками почерку та підписів ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , інших документів і речей що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання вказав, що невстановлені особи з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає в придбанні та реалізації лікарських засобів без відображення таких господарських операцій в бухгалтерському та податковому обліках, здійснили придбання ТОВ «Аптека ІІІ» (код ЄДРПОУ 39073715, м. Рівне, вул. Соборна, 316 Б).

Згідно з реєстраційними даними, директором, головним бухгалтером та засновником ТОВ «Аптека ІІІ», являється ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець та житель АДРЕСА_1 ).

В ході допиту в якості свідка, ОСОБА_7 надав показання, що не має відношення до реєстрації та господарської діяльності ТОВ «Аптека ІІІ», про те що він являється керівником та засновником даного підприємства йому також нічого не відомо. Жодних договорів та фінансово-господарських документів від ТОВ «Аптека ІІІ» останній не підписував, банківських рахунків не відкривав.

Також ОСОБА_7 у своїх показаннях зазначив, що в квітні 2013 року він перебуваючи на автовокзалі у м. Рівному втратив свій паспорт громадянина України, що у свою чергу підтверджується висновком Гощанського РВ УВМС у Рівненській області від 08.04.2013 про втрату документів та грошових коштів гр. ОСОБА_7 .

Разом з тим, у відповідності до матеріалів кримінального провадження встановлено, що ТОВ «Аптека ІІІ» перереєстроване на підставну особу ОСОБА_7 громадянами ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ) та ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ), які являються посадовими особами та засновниками інших суб`єктів господарської діяльності, що здійснюють торгівлю лікарських засобів, а саме: ТОВ «DE Люкс» (код ЄДРПОУ 40467178), ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962), ТОВ «Аптека 711» (код ЄДРПОУ 37943114).

Так вказані особи маючи у своє розпорядженні печатку ТОВ «Аптека ІІІ», укладають договори на придбання лікарських засобів від імені директора даного товариства гр. ОСОБА_7 з оптовими постачальниками, зокрема ТОВ «Оптима фарм ЛТД», ТОВ «Тетафарм», ТОВ «Фармпланета», ТОВ «Вента», а розрахунок за придбані» лікарські засоби здійснюється шляхом внесення готівкових коштів на банківські рахунки постачальників, які отримують платіж від «ТОВ «Аптека ІІІ» через ОСОБА_7 ».

В подальшому придбані від ТОВ «Аптека ІІІ» лікарські засоби розвантажуються в приміщеннях ТОВ «DE Люкс» (код ЄДРПОУ 40467178), ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962), ТОВ «Аптека 711» (код ЄДРПОУ 37943114) за адресами: м. Рівне, вул. А. Мельника, 25 та м. Рівне, вул. Руська, 2а, звідки реалізовуються покупцям Рівненської та Волинської області без відображення даних фінансових операцій у бухгалтерському та податковому обліках ТОВ «Аптека ІІІ» та як наслідок без сплати податків та інших загальнообов`язкових платежів встановлених на території України.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями (протокол допиту ст. о/у з ОВС відділу організації викриття економічних злочинів оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області від 11.04.2018) встановлено, що печатки, штампи, установчі та фінансово-господарські документи ТОВ «Аптека ІІІ» (код ЄДРПОУ 39073715), а також чорнові записи, технічні засоби, засоби доступу до банківських рахунків (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, носії з електронними цифровими підписами та печатками, картки-ключі до банківських рахунків, оптичні носії інформації), не обліковані готівкові кошти, фармацевтичні товари, які реалізовуються поза бухгалтерським обліком, документи із вільними зразками почерку та підписів ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , інші документи і речі що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення та які мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, знаходяться за адресою: м. Рівне, вул. Андрія Мельника, 25, а саме в приміщеннях, які використовуються ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962) для реалізації та зберігання фармацевтичних товарів.

У зв`язку з тим, що ТОВ «Аптека ІІІ» (код ЄДРПОУ 39073715) перереєстровано з метою здійснення незаконної діяльності, у слідства є достатні підстави вважати що існує ризик знищення документів, комп`ютерних файлів та чорнових записів щодо проведення господарських операцій без відображення таких у бухгалтерському та податковому обліках вказаного підприємства, а також інших документів, предметів та речей, які мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №120067820 від 10.04.2018 право власності на нерухоме майно за адресою: м. Рівне, вул. Андрія Мельника, 25 зареєстроване за територіальною громадою Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 34847334) та ОСОБА_8 (рнокпп - НОМЕР_4 ).

Слідчий вказує, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя вчинення кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, та враховуючи, що у слідства є достатні підстави вважати, що печатки, штампи, установчі та фінансово-господарські документи ТОВ «Аптека ІІІ» (код ЄДРПОУ 39073715), а також чорнові записи, технічні засоби, засоби доступу до банківських рахунків (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, носії з електронними цифровими підписами та печатками, картки-ключі до банківських рахунків, оптичні носії інформації), не обліковані готівкові кошти, фармацевтичні товари, які реалізовуються поза бухгалтерським обліком, документи із вільними зразками почерку та підписів ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та інші документи і речі які свідчать про злочинну діяльність направлену на фіктивне підприємництво, знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме в приміщеннях, які використовуються ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962) для реалізації та зберігання фармацевтичних товарів, керуючись ст.ст. 9, 40, 234 КПК України, тому просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити з підстав наведених у ньому.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого в судовому засіданні, який клопотання підтримав, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що СУФР ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32018180000000015 від 16.03.2018р., за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 КК України.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №120067820 від 10.04.2018 право власності на нерухоме майно за адресою: м. Рівне, вул. Андрія Мельника, 25 зареєстроване за територіальною громадою Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 34847334) та ОСОБА_8 (рнокпп - НОМЕР_4 ).

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, клопотання слідчого відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального правопорушення, в рамках якого подається клопотання.

Обставини на які покликається слідчий, стверджуються дослідженими в судовому засіданні: документами, протоколами допитів свідків проведеними у вказаному кримінальному провадженні.

При цьому, враховуючи зміст клопотання та додані до нього матеріали, пояснення слідчого, надані під час розгляду клопотання в суді, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що відшукувані речі та документи, про які йде мова в клопотанні, перебувають за адресою: м. Рівне, вул. Андрія Мельника, 25, а саме в приміщеннях, які використовуються ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962) для реалізації та зберігання фармацевтичних товарів та мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання сторони кримінального провадження № 32018180000000015 від 16.03.2018р. старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: м. Рівне, вул. Андрія Мельника, 25, а саме в приміщеннях, які використовуються ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962) для реалізації та зберігання фармацевтичних товарів - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Рівне, вул. Андрія Мельника, 25, а саме в приміщеннях, які використовуються ТОВ «Аптека 111» (код ЄДРПОУ 39332962) для реалізації та зберігання фармацевтичних товарів.

Обшук провести з метою виявлення та вилучення документів, предметів, речей, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме: печаток, штампів, установчих та фінансово-господарські документів ТОВ «Аптека ІІІ» (код ЄДРПОУ 39073715), чорнових записів, технічних засобів, засобів доступу до банківських рахунків (у тому числі комп`ютерної техніки, USB накопичувачів, флеш карток, носіїв з електронними цифровими підписами та печаток, карток-ключів до банківських рахунків, оптичних носіїв інформації), не облікованих готівкових коштів, фармацевтичних товарів, які реалізовуються поза бухгалтерським обліком та які заборонені в обігу, документів із вільними зразками почерку та підписів ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , інших документів і речей що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73977395
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/8256/18

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні