Ухвала
від 15.05.2018 по справі 628/1438/18
КУП'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 628/1438/18

Провадження № 2-о/628/102/18

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

15 травня 2018 року місто ОСОБА_1'янськ

Суддя Куп'янського міськрайонного суду Харківської області Демченко І.М., розглянувши заяву ОСОБА_2, яка проживає за адресою: 63728, Харківська область, ОСОБА_1'янський район, АДРЕСА_1, заінтересована особа: територіальна громада в особі Курилівської сільської ради ОСОБА_1'янського району Харківської області, що розташована за адресою: 63728, Харківська область, ОСОБА_1'янський район, село Курилівка, вулиця Лозова,1, про встановлення факту родинних відносин

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_2 звернулася до ОСОБА_1'янського міськрайонного суду Харківської області з заявою, у якій просить встановити факт, що ОСОБА_3, 18 квітня 1935року народження, яка померла 4 квітня 2018року, є її матір'ю. Заява обґрунтована тим, що у свідоцтві про народження її прізвище та прізвище матері значиться як Безпала , натомість як згідно паспортних даних та свідоцтва про смерть прізвище матері зазначено як Беспала , що позбавляє заявницю можливості реалізувати свої спадкові права.

Відповідно до ч.1 ст. 187 ЦПК України суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження заяви до суду.

Сплачений заявником судовий збір зараховано до спеціального фонду Державного бюджету України.

Відповідно до ч.1 ст. 316 ЦПК України заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Справа підсудна ОСОБА_1'янському міськрайонному суду Харківської області.

Підстави для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до п.3 ч.2, ч.7 ст. 19, ст. 293 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заявником ОСОБА_2 подано заяву про виклик свідків, які можуть підтвердити обставини, викладені у заяві.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Керуючись ст. 4, ч.5 ст. 128, ст.ст.187, 293, 294 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_2 до територіальної громади Курилівської сільської ради ОСОБА_1'янського району Харківської області про встановлення факту родинних відносин.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання на 23 травня 2018року о 10.00год. у Будинку Правосуддя № 1, розташованому за адресою: Харківська область, місто Куп'янськ, вул. 1 Травня,27а, у яке викликати учасників справи.

Заінтересована особа має право надіслатисуду - відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви.

Для дачі показань у судовому засіданні викликати у якості свідків:

ОСОБА_4, місце проживання якої зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1;

ОСОБА_5, місце проживання якої зареєстроване за адресою: Харківська область, ОСОБА_1'янський район, АДРЕСА_2.

Попередити свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Копію ухвали направити свідкам.

Відповідно до вимог ст. 182 ЦПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Форма і зміст письмової заяви, клопотання, заперечення має відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України.

Роз'яснити учасникам справи право на підставі ч. 7 ст. 7 ЦПК України звернутись до суду з клопотанням про проведення розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою запобігання розголошенню відомостей про особисті сторони життя учасників справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки:

http://kpm.hr.court.gov.ua/sud2023/gromadyanam/csz/.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя Куп'янського міськрайсуду

Харківської області ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення15.05.2018
Оприлюднено18.05.2018
Номер документу73982258
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —628/1438/18

Рішення від 23.05.2018

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Демченко І. М.

Ухвала від 15.05.2018

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Демченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні