Ухвала
від 14.05.2018 по справі 193/592/18
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН 193/592/18

Провадження № 2/193/300/18

У Х В А Л А

14 травня 2018 року сел. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Шумська О.В., ознайомившись із позовною заявою представника позивача ОСОБА_1, яка діє в інтересах ОСОБА_2 до селянського (фермерського) господарства Олександро-Володимирівське , третя особа: відділ у Софіївському районі Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області, про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним,-

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_1, яка діє в інтересах ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до селянського (фермерського) господарства Олександро-Володимирівське , третя особа: відділ у Софіївському районі Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області, про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним.

Представник позивача просить визнати недійсним договір оренди земельної ділянки б/н від 30.10.2014 року, укладений між ОСОБА_3 та Селянським (фермерським) господарством Олександро-Володимирівське та зобов'язати Селянське (фермерське) господарство Олександро-Володимирівське повернути ОСОБА_2 земельну ділянку .

Вказана позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог, викладених у статті 185 ЦПК України .

Так, відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України , до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

В матеріалах поданої позовної заяви вбачається квитанція про сплату судового збору на суму 704,80 грн. Між тим, крім позовної вимоги про визнання договору оренди землі недійсним, представник позивача також просить зобов'язати повернути земельну ділянку ОСОБА_2

Відповідно до підпункту 2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Також відповідно до ч.3 ст.6 вищевказаного Закону за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Згідно ст.7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік , прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01 січня 2018 року складає 1762грн.

Оскільки Законом України Про судовий збір передбачена сплата судового збору в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тому позивачу необхідно сплатити та надати документ, що підтвердить сплату судового збору в розмірі 704,80 грн., за позовну вимогу про зобов'язання повернути земельну ділянку.

Крім того, необхідно уточнити третю особу, оскільки в позовній заяві зазначено в якості третьої особи: відділ у Софіївському районі Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області, однак відповідно листа від 03.10.2017 року в.о. начальника відділу у Софіївському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області ОСОБА_4, Відділ у Софіївському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області не являється окремим суб'єктом публічного права (окремою юридичною особою), а є виключно структурним підрозділом Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, тому не може бути третьою особою. Позивачу необхідно уточнити третю особу та надати уточнену позовну заяву до суду.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України , суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і 177 цього Кодексу , протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175 , 177 , 185 ЦПК України , Законом України Про судовий збір , суддя -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву представника позивача ОСОБА_1, яка діє в інтересах ОСОБА_2 до селянського (фермерського) господарства Олександро-Володимирівське , третя особа: відділ у Софіївському районі Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області, про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків, не більше десяти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз'яснити позивачеві, що в разі невиконання вказівок суду у встановлений строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернута йому.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Шумська

СудСофіївський районний суд Дніпропетровської області 
Дата ухвалення рішення14.05.2018
Оприлюднено17.05.2018
Номер документу73996254
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —193/592/18

Рішення від 02.07.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 29.05.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 29.05.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 22.05.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 14.05.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні