Ухвала
від 16.05.2018 по справі 816/1594/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

16 травня 2018 рокум. ПолтаваСправа № 816/1594/18

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Алєксєєва Н.Ю., перевіривши матеріали адміністративного позову Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області ( вул. М. Бірюзова, 26/1, м.Полтава, Полтавська область, 36007 ) до Гадяцького геріатричного будинку-інтернату ( вул.Тельмана, буд.8, м. Гадяч, Гадяцький район, Полтавська область, 37300 ) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

В С Т А Н О В И В:

15 травня 2018 року позивач Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Гадяцького геріатричного будинку-інтернату про застосування до Гадяцького геріатричного будинку-інтернату (код ЄДРПОУ 03189201) заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі чоловічого корпусу за адресою: Полтавська область, м. Гадяч, вул. Тельмана, 8, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки; встановлення наступного порядку і способу виконання судового рішення - шляхом заборони на користування за призначенням та відключенням від електропостачання будівлі чоловічого корпусу за адресою: Полтавська область, м. Гадяч, вул. Тельмана, 8.

Підставою для звернення до суду позивач визначив порушення публічно-правових відносин через недотримання позивачем вимог законодавства у сфері пожежної безпеки та створення загрози життю та здоров'ю людей.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на цій стадії відсутні.

Позивач просить справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, про що зазначив у прохальній частині адміністративного позову.

Враховуючи характер спірних відносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд дійшов висновку про те, що дана справа відноситься до справ незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною 4 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини 6 статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 171, 257, 260, пунктом 5 частини статті 294, Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 816/1594/18 за позовом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області до Гадяцького геріатричного будинку-інтернату про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 11:30 год. 12 червня 2018 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава.

Запропонувати відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження надати до суду:

- письмовий відзив на позовну заяву, який має відповідати статі 162 Кодексу адміністративного судочинства України, разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також з документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- письмові заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Вказати позивачу про наявність у нього права у разі одержання відзиву відповідача на позовну заяву подати суду до початку першого судового засідання відповідь на такий відзив.

Вказати відповідачу про наявність у нього права у разі одержання відповіді позивача на відзив на позовну заяву надати суду до початку першого судового засідання письмові заперечення на таку відповідь.

Попередити учасників справи, що невиконання процесуальних обов'язків, зловживання правами та створення протиправних перешкод у здійсненні судочинства є підставою до застосування судом заходів процесуального примусу визначених статтею 145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її отримання шляхом подання апеляційної скарги у відповідності до підпункту 15.5 пункту 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.Ю. Алєксєєва

Дата ухвалення рішення16.05.2018
Оприлюднено17.05.2018
Номер документу73996513
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —816/1594/18

Ухвала від 12.06.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 16.05.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні