Ухвала
від 14.05.2018 по справі 359/3678/18
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/3678/18

Провадження №1кс/359/1024/2018

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14травня 2018року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні з технічною фіксацією в приміщенні суду клопотання прокурора Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 в кримінальному провадженню №42018111100000009, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

14.05.2018 року прокурор Бориспільськоїмісцевої прокуратуриКиївської області,звернувся досуду зклопотанням пропроведення обшуку в автомобілі марки VOLKSWAGEN моделі TIGUAN, сірого кольору, державний номер НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Так, службові особи Вишенківської, Вороньківської, Любарецької, Щасливської, Рогозівської, Сеньківської, Головурівської,Ревненської, Гірської, Щасливськоїсільських рад Бориспільського району Київської області протягом 2017 року уклали ряд договорів підряду на проведення за бюджетні кошти поточних та капітальних ремонтів асфальтобетонного покриття проїжджих частин вулиць, розташованих на території вказаних сіл, з ТОВ «ІБК «Еліт Строй» (код ЄДРПОУ 40086333), ТОВ «Трансдобуток» (код ЄДРПОУ 39368669), ТОВ «Добробудстрой» (код ЄДРПОУ 40334580), ТОВ «Амструд» (код ЄДРПОУ 39865269), ТОВ «БК Солум» (код ЄДРПОУ 39483338), ТОВ «ВекторБуд - Плюс» (код ЄДРПОУ 35614971), ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960) та ТОВ «Автобанн» (код ЄДРПОУ 33003362). Укладання договорів підряду здійснювалось без проведення тендерних процедур, визначених Законом України «Про публічні закупівлі», зі строком дії договорів до кінця бюджетного 2017 року.

Вивченням фінансово-господарської діяльності ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960) встановлено її директора, а саме ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , однак разом з тим встановлено, що фактичним власником ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960) є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який неофіційно здійснює всі господарські та розпорядчі функції вищезазначеного підприємства, а саме домовляється з розпорядниками бюджетних коштів щодо укладання договорів підряду, здійснює придбання будівельних матеріалів, розпоряджається коштами підприємства тощо.

Зокрема, під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960) протягом 2017 року увійшли в злочинну змову зі службовими особами сіл та селищ Бориспільського району Київської області з метою розкрадання бюджетних коштів шляхом внесення недостовірних відомостей в офіційні документи акти виконаних робіт КБ2В щодо об`ємів виконаних робіт, використаних матеріалів та будівельної техніки під час виконання договорів на проведення капітальних та поточних ремонтів дорожнього покриття на територіях, підпорядкованих вищезазначеним сільським та селищним радам.

Отже, є підстави підозрювати службових осіб ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960) у здійсненні протиправної діяльності, вчиненої за попередньою злочинною змовою зі службовими особами Гірської сільської ради, які зловживаючи службовим становищем шляхом надання переваги підконтрольним суб`єктам господарювання під час укладання договорів на проведення капітальних та поточних ремонтів дорожнього покриття та внесення недостовірних даних в офіційні документи з метою отримання неправомірної вигоди, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2017 року ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960) уклало договір № 19/10 від 19.10.2017 з Гірською сільською радою Бориспільського району Київської області.

Також встановлено, що господарську діяльність ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960) здійснює за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с.Петропавлівська-Борщаговка, вул. Львівська, буд. 3оф. 40, але частково документація щодо ведення господарської діяльності підприємства зберігається в автомобілі марки VOLKSWAGEN моделі TIGUAN,сірого кольору, державний номер НОМЕР_1 , яким керує ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно відомостей реєстру реєстрації транспортних засобів право власності на автомобіль марки VOLKSWAGEN моделі TIGUAN, сірого кольору, державний номер НОМЕР_1 зареєстровано за ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Для повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, з метою встановлення повного кола осіб, причетних до скоєння вищезазначеного кримінального правопорушення,та з метою проведення судової техніко-криміналістичної експертизи та судової будівельно-технічної експертизи необхідно відшукати документи, які перебувають у володінні ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960), а саме:

- договір підряду № 19/10 від 19.10.2017, укладений з Гірською сільською радою (код ЄДРПОУ 04363647);

- акти прийняття виконаних будівельних робіт за формою КБ-2В та довідки про вартість робіт за формою КБ-3; підсумкові відомості ресурсів;

- акти огляду прихованих робіт по здійсненню даних підрядних робіт ;

- документація щодо придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання, які використовувалися під час виконання цих робіт, сертифікатів відповідності на придбані будівельні матеріали та інженерного обладнання (у разі оренди даного обладнання-договори оренди обладнання), яке використовувалося під час виконання будівельних робіт за вказаними договорами;

- загальні журнали робіт, спеціальних журналів окремих видів робіт, які велися підрядною(субпідрядною) організацією під час виконання цих робіт;

- трудові угоди з працівниками, які безпосередньо виконували роботи та наказів про призначення на посади;

- документація, яка підтверджує кваліфікацію та спеціальні знання працівників, котрі безпосередньо виконували будівельні роботи за вказаними договорами, наказів про їх призначення;

- установчі документи ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960);

- накази про призначення директора ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960);

- чорнові записи, а також інші речі та документи, що використовувались особами, причетними до вищевказаного кримінального правопорушення у своїй злочинній діяльності,та можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення,приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони (докази) знаходяться в автомобілі марки VOLKSWAGEN моделі TIGUAN, сірого кольору, державний номер НОМЕР_1 , яким керує ОСОБА_5 .

Заслухавши думку прокурора, ознайомившись з матеріалами клопотання, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити.

З матеріалів клопотання вбачається наявність підстав для проведення обшуку автомобілі марки VOLKSWAGEN моделі TIGUAN, сірого кольору, державний номер НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення,фіксації тавилучення майна.

Так, проведення обшуку надасть змогу органу досудового розслідування на виконання вимог ст. 2, 9 КПК України підтвердити чи спростувати факт можливої причетності до скоєння злочину певних осіб.

У відповідності до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На думку слідчого судді, прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що: дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 КК України; речі і документи, які намагається відшукати орган досудового розслідування мають значення для розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного та беручи до уваги те, що у вказаному автомобілі можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, що має значення для встановлення істини по справі, клопотання підлягає задоволенню.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання прокурора Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 та за її дорученням оперативним співробітникам УЗЕ в Київській області ДЗЕ НПУ дозвіл на проведення обшуку в автомобілі марки VOLKSWAGEN моделі TIGUAN, сірого кольору, державний номер НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що належить на праві власності ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме: договір підряду № 19/10 від 19.10.2017, укладений з Гірською сільською радою (код ЄДРПОУ 04363647); акти прийняття виконаних будівельних робіт за формою КБ-2В та довідки про вартість робіт за формою КБ-3; підсумкові відомості ресурсів; акти огляду прихованих робіт по здійсненню даних підрядних робіт; документація щодо придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання, які використовувалися під час виконання цих робіт, сертифікатів відповідності на придбані будівельні матеріали та інженерного обладнання (у разі оренди даного обладнання-договори оренди обладнання), яке використовувалося під час виконання будівельних робіт за вказаними договорами; загальні журнали робіт, спеціальних журналів окремих видів робіт, які велися підрядною(субпідрядною) організацією під час виконання цих робіт; трудові угоди з працівниками, які безпосередньо виконували роботи та наказів про призначення на посади; документація, яка підтверджує кваліфікацію та спеціальні знання працівників, котрі безпосередньо виконували будівельні роботи за вказаними договорами, наказів про їх призначення; установчі документи ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960); накази про призначення директора ТОВ «Мішем» (код ЄДРПОУ 40121960); чорнові записи, а також інші речі та документи, що використовувались особами, причетними до вищевказаного кримінального правопорушення у своїй злочинній діяльності,та можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Термін дії ухвали слідчого судді становить один місяць і становить до 14.06.2018 року.

Ухвала слідчого судді окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу74004671
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —359/3678/18

Ухвала від 14.05.2018

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні