Постанова
від 29.12.2009 по справі 2а-8354/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-8354/09/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 грудня 2009 року Львівськи й окружний адміністративний суд,

у складі:

головуючого-судді Л анкевича А.З.

при секретарі Гіщи нській С.Я.

з участю

представника позивача Дорош А.Б.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м.Львові адміністративну справу за п озовом Державної податкової інспекції в Сихівському рай оні м.Львова до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Торіком» про припинення юрид ичної особи, -

встановив:

Позивач звернувся з позо вом, в якому просить припинит и юридичну особу відповідача .

Посилається на те, що відпов ідач 28 жовтня 1993 року зареєстро ваний в якості юридичної осо би, органом державної реєстр ації Виконавчим комітетом Ль вівської міської Ради за ном ером 06803, однак не подає податко вої звітності, чим системати чно порушує вимоги п.«б» ч.1 ст .9 Закону України «Про систему оподаткування», щодо обов' язку суб' єктів підприємниц ької діяльності подавати под атковому органу у встановлен і строки звітність незалежно від виникнення у цьому періо ді податкових зобов' язань.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала, просить позов задоволити, посилається на п ідстави викладені в позовній заяві.

Відповідач повторно не при був в судове засідання, а тому , суд ухвалив, провести розгля д справи у його відсутності.

Заслухавши представника п озивача, дослідивши документ и, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини спра ви, на яких ґрунтуються позов ні вимоги, об'єктивно оцінивш и докази, які мають юридичне з начення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку, що поз ов слід задоволити повністю з наступних підстав.

Як вбачається з довідки Дер жавної податкової інспекції в Сихівському районі м.Львов а про взяття на облік платник а податків від 09 жовтня 2009 року , відповідач взятий на вищевк азаний облік з 25 листопада 1993 р оку.

Згідно акту позивача від 12 ж овтня 2009 року встановлено, що в ідповідач з 2005 року не подає по даткової звітності.

Відповідно до вимог ч.2 ст.38 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в” однією з підстав для поста новлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до Закону.

Згідно ч.5 ст.38 вищевказаного Закону, суд в рішення щодо при пинення юридичної особи у зв 'язку з її ліквідацією приз начає комісію з припинення (ліквідаційну комісію) та вс тановлює строк і порядок ї ї роботи. Державний реєстра тор вносить до Єдиного дер жавного реєстру запис про п ризначення комісії з припи нення (ліквідаційної комісі ї) не пізніше наступного роб очого дня з дати надходження відповідного рішення.

Однак, враховуючи те, що поз ивач в позовній заяві не став ить вимоги про призначення л іквідаційної комісії, та не п редставив суду кандидатур, я кі б входили в згадану комісі ю, суд з врахуванням положень ст.19 Конституції України, поз бавлений правових підстав зо бов' язувати будь-яких осіб виконувати обов' язки члені в ліквідаційної комісії.

Окрім того, як передбачено ч .6 ст.38 вищенаведеного Закону, у разі, якщо в судовому рішенн і щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквід ацією не призначена комісі я з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстрат ор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження та кого судового рішення вносит ь до Єдиного державного реєс тру запис, в якому вказує як голову комісії з припиненн я (ліквідаційної комісії) юр идичної особи - ке рівника органу управління або особу, яка згідно з відо мостями, внесеними до Єдино го державного реєстру, має пр аво вчиняти юридичні дії ві д імені юридичної особи без д овіреності, якщо інше не вста новлено судовим рішенням.

Таким чином, виходячи з вище наведеного, суд вважає, що поз ов слід задоволити - припинив ши юридичну особу відповідач а.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 158-163, 167 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

постановив :

Позов задоволити. Припинит и юридичну особу - Товарист во з обмеженою відповідальні стю «Торіком» (м.Львів, вул.Дні стерська,10/7, код ЄДРПОУ 20777334).

Копію постанови направити державному реєстратору для внесення відповідного запис у до Єдиного державного реєс тру.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у строк, тод і постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи. Якщо строк апеляційн ого оскарження буде поновлен о, то вважається, що постанова суду не набрала законної сил и.

Заява про апеляційне оскар ження постанови може бути по дана протягом десяти днів з д ня її проголошення.

Апеляційна скарга на поста нову суду може бути подана пр отягом двадцяти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарг а може бути подана без попере днього подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо ска рга подається у строк, встано влений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий Ланкевич А.З.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2009
Оприлюднено02.11.2010
Номер документу7401869
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8354/09/1370

Постанова від 29.12.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні