Ухвала
від 16.05.2018 по справі 2а/0370/2295/11
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

16 травня 2018 року

ЛуцькСправа № 2а/0370/2295/11

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Волдінера Ф.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до приватного підприємства «Інжбудкомплект» про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося з позовом до приватного підприємства «Інжбудкомплект» про стягнення заборгованості.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 26 серпня 2011 року у даній справі позов задоволено повністю, стягнуто з приватного підприємства «Інжбудкомплект» на користь Луцької міської виконавчої дирекції Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість в сумі 1760, 30 грн.

11 травня 2018 року за вх. 6194/18 на адресу суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження області – стягувача Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасовою втратою працездатності на його правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинської області.

В судове засідання, призначене на 16 травня 2018 року, учасники справи не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи. При цьому, 11 травня 2018 року від представника заявника надійшла заява про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження за його відсутності.

Частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Відповідно до частини дев'ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта. Як передбачено частиною четвертою статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Таким чином, оскільки в судове засідання особи, які беруть участь у справі, не прибули, що не перешкоджає судовому розгляду, тому розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником здійснено судом в порядку письмового провадження, без фіксування адміністративного процесу технічними засобами.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає до задоволення, з огляду на наступне.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 26 серпня 2011 року у даній справі позов задоволено повністю, стягнуто з приватного підприємства «Інжбудкомплект» на користь Луцької міської виконавчої дирекції Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість в сумі 1760, 30 грн.

На виконання зазначеної постанови суду, 21 вересня 2011 року Волинський окружний адміністративний суд видав позивачу виконавчий лист № 3666/2011, який був пред'явлений до Першого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції. Постановою заступника начальника цього відділу 27 вересня 2011 року відкрито виконавче провадження № 28936845 з виконання вказаного виконавчого листа.

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації» від 03 листопада 2015 року № 736-VIII внесено зміни до розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 року № 1105-ХІV.

Пунктом 4 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» передбачено утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до пункту 5 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Як визначено пунктом 4 постанови Правління Фонду соціального страхування України від 24 травня 2017 року № 34 «Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування», виконання Фондом функцій та завдань, визначених Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», забезпечується з 01 серпня 2017 року.

04 травня 2017 року проведена державна реєстрація юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, яка є правонаступником, зокрема, Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасовою втратою працездатності, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань від 13 лютого 2018 року № 23433316.

Відповідно до статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Частиною п'ятою статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Згідно із частиною першою статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі сторона виконавчого провадження – стягувач – Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вибула, тому її слід замінити на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинської області.

Керуючись статтями 52, 205, 229, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити в адміністративній справі № 2а/0370/2295/11 за позовом Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до приватного підприємства «Інжбудкомплект» про стягнення заборгованості сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 3666/2011 – стягувача - Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасовою втратою працездатності на його правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя                                                                                          Ф.А. Волдінер

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.05.2018
Оприлюднено21.05.2018
Номер документу74025499
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0370/2295/11

Ухвала від 28.05.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 16.05.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 15.08.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні