Ухвала
від 14.05.2018 по справі 359/3643/18
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/3652/18

Провадження № 1-кс/359/1006/2018

У Х В А Л А

14 травня 2018 м.Бориспіль

слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської обл. ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши вприміщенні судуз проведеннямповної технічноїфіксації судовогозасідання,клопотання прокурора відділу прокуратури Київській області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

14.05.2018 до Бориспільського міськрайонного суду в Київській області надійшло вказане клопотання, відповідно до якого слідчим відділом Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017110000000738 від 29.09.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що до Бориспільської місцевої прокуратури з УЗЕ в Київській області ДЗЕ Національної поліції України надійшли матеріали щодо зловживання посадовими особами ДП «Пропан» своїм службовим становищем, шляхом привласнення державних коштів під час здійснення реалізації скрапленого газу для потреб населення.

Так, працівниками Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України в ході виконання вказівки Департаменту захисту економіки Національної поліції України №1612/39/02-2016 від 18.02.2016 «Про посилення протидії кримінальним та адміністративним правопорушенням у сфері паливно-енергетичному комплексі» встановлено, що 30.12.2013 між ДП «Пропан» (засновником якого являється ПАТ «Житомиргаз», код. ЄРДПОУ 03344071) та ПАТ «Київоблгаз» укладено договір-доручення відповідно до якого товариство передає скраплений газ ДП «Пропан» для його реалізації. Відповідно договору доручення до зони обслуговування ДП «Пропан» з постачання скрапленого газу для населення входить 1183 населених пунктів Київської області.

Реалізація скрапленого газу для населення на території Київської області здійснюється на двох газо-наповнюваних пунктах (далі ГНП) по реалізації скрапленого газу, які розташовані за адресами: Київська область, Вишгородський район, смт. Димер, вул. Косарєва, 52 та Київська область, Сквирський район, м. Сквира, вул. Київська, 29.

Поставка скрапленого газу до вказаних ГНП здійснюється із Станишівської газорозподільної станції ДП «Пропан», яка розташована за адресою: Житомирська область, Житомирський район, с. Станишівка, земельна ділянка з кадастровим номером 1822086800:04:000:0826.

Встановлені та допитані з приводу поставки скрапленого газу для потреб населення особи показали, що балони із скрапленим газом їм або зовсім не поставлялись або вони отримували меншу, кількість балонів, ніж вказано у реєстрах, ПАТ «Київоблгаз».

Частину скрапленого газу, що не надійшли для населення, підприємство ДП «Пропан» реалізовує через мережу підконтрольних автозаправних газових станцій в кількості близько 20 одиниць та 18 діючих орендованих у ПАТ «Київоблгаз».

Відповідно до інформації щодо реалізації скрапленого газу для потреб населення Київської області за період з 01.01.2017 по 29.09.2017 року, наданої ДП «ПРОПАН», підприємством реалізовано 1032549 кілограмів скрапленого газу для потреб населення на суму 13226461 грн., хоча фактично зазначені дані не відповідають дійсності, оскільки з показів вище зазначених осіб скраплений газ їм не поставлявся, а був реалізований через підконтрольні ДП «ПРОПАН» АЗС.

Крім цього, допитаний у даному кримінальному провадженні головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області ОСОБА_4 показав, що наказом № 33 від 11.05.2017 ДП «ПРОПАН» у зв`язку з виробничою необхідністю та з метою доцільного використання обладнання тимчасово виведено з експлуатації обладнання на Димерському ГНП за адресою: Київська область, Вишгородський район, смт. Димер, вул. Косарєва, 52. Проте, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що дана Димерський ГНП продовжував здійснювати свою діяльність щодо реалізації скрапленого газу та наповнення газових балонів для населення.

Встановлено, що до схеми розкрадання державних коштів під час надання та виконання робіт по постачанню скрапленого газу населення в ходить ряд посадових осіб ДП «Пропан» та ПАТ «Київоблгаз», ПАТ «Житомиргаз», ТОВ «Регіональна газова компанія».

Досудовим розслідуванням встановлено, що ПАТ «Київоблгаз» (кодЄРДПОУ 20578072) розташоване та фактично здійснює свою діяльність у нежитлових приміщеннях за адресою: Київська область, м. Боярка, вул. Шевченка, 178 що підтверджується відомостями з мережі Інтернет та витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Враховуючи вищевикладене, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, оригіналів та копій документів, у яких зафіксовані факти господарської діяльності ДП «Пропан» (код за ЄДРПОУ 30928286) та ПАТ «Київоблгаз» (код за ЄДРПОУ 20578072) за період з 01.01.2017 по час проведення обшуку: звітів про виконання доручення з відповідними підтверджуючими документами, реєстрів накладних реалізації скрапленого газу населенню та інших документів, у яких наявні звіти про реалізацію скрапленого газу за пільговою ціною для потреб населення, документів, в тому числі чорнової бухгалтерії, в яких зафіксовані факти незаконної реалізації зазначеного газу суб`єктам господарювання для потреб, не пов`язаних з побутовими, договорів купівлі-продажу, оренди майна, актів прийому-передачі товарів, робіт та послуг, товарно-транспортних накладних, путьових листів, платіжних доручень, касових журналів, квитанцій, записних книжок та інших речей та документів, у яких зафіксовано факти придбання та реалізації скрапленого газу, журнали наповнення балонів при наповненні балонів зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) на газо-наповнюваних пунктах та інших документів і речей необхідних для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин указаного кримінального провадження.

Прокурор в судовому засіданні просить задовольнити клопотання за вказаних обставин.

Дослідивши документи приєднані до клопотання, слідчий суддя дійшов до таких висновків.

Встановлено,що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110000000738 від 29.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Згідно до вимог ст. 234 КПК України обшук може проводитись на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Встановлено,що доклопотання,яке єпредметом розгляду,приєднано достатньоматеріалів,які обґрунтовуютьпідозру увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.2ст.364 КК України. Речі, які можуть бути виявлені та вилучені при проведенні обшуку за вищезазначеною адресою, можуть мати значення для досудового розслідування, а тому слідчий суддя погоджується з невідкладністю проведення обшуку.

З огляду на ці обставини в сукупності, слідчий суддя вважає, що клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 234, 235, ч. 2 ст. 369, ч. 3 ст. 371, ст. 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору відділу прокуратури Київської області молодшому раднику юстиції ОСОБА_3 та прокурорам групи прокурорів на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях, де здійснює свою господарську діяльність ПАТ «Київоблгаз» (кодЄРДПОУ 20578072) за адресою: Київська область м. Боярка вул. Шевченка, 178 з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення копії інформації з електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, оригіналів та копій документів, у яких зафіксовані факти господарської діяльності ДП «Пропан» (код за ЄДРПОУ 30928286) та ПАТ «Київоблгаз» (код за ЄДРПОУ 20578072) за період з 01.01.2017 по час проведення обшуку: звітів про виконання доручення з відповідними підтверджуючими документами, реєстрів накладних реалізації скрапленого газу населенню та інших документів, у яких наявні звіти про реалізацію скрапленого газу за пільговою ціною для потреб населення, документів, в тому числі чорнової бухгалтерії, в яких зафіксовані факти незаконної реалізації зазначеного газу суб`єктам господарювання для потреб, не пов`язаних з побутовими, договорів купівлі-продажу, оренди майна, актів прийому-передачі товарів, робіт та послуг, товарно-транспортних накладних, путьових листів, платіжних доручень, касових журналів, квитанцій, записних книжок та інших речей та документів, у яких зафіксовано факти придбання та реалізації скрапленого газу, журнали наповнення балонів при наповненні балонів зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) на газо-наповнюваних пунктах та інших документів і речей необхідних для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин указаного кримінального провадження

Встановити, що ухвала слідчого судді діє протягом 30 днів з дня її постановлення до 13.06.2018.

Ухвала слідчого судді є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу74067252
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —359/3643/18

Ухвала від 14.05.2018

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Кабанячий Ю. В.

Ухвала від 14.05.2018

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Кабанячий Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні