Ухвала
від 22.01.2018 по справі 761/42587/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 11-cc/796/418/2018 Слідчий суддя в 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія: ст. 170 КПК Доповідач: ОСОБА_2

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2018 року місто Київ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_5 ,

з участю:

прокурора ОСОБА_6 ,

захисників ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,

підозрюваного (власника майна) ОСОБА_9 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду апеляційну скаргу захисника ОСОБА_7 в інтересах підозрюваного (власника майна) ОСОБА_9 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 24 листопада 2017 року,

ВСТАНОВИЛА:

Цією ухвалою задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_10 , яке погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_6 , і накладено арешт на майно, яке було вилучено під час проведення 21 листопада 2017 року обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США).

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, захисник ОСОБА_7 подав в інтересах підозрюваного (власника майна) ОСОБА_9 апеляційну скаргу, в якій, вважаючи ухвалу слідчого судді незаконною та необґрунтованою, просить скасувати цю ухвалу та постановити нову ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання старшого слідчого про арешт майна. Зокрема, апелянт зазначає, що вказані вище кошти в іноземній валюті належать ОСОБА_9 та його дружині ОСОБА_11 на праві спільної сумісної власності, що були отримані ними 12 жовтня 2017 року як подарунок на весіллі.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, пояснення захисників ОСОБА_7 і ОСОБА_8 , а також підозрюваного (власника майна) ОСОБА_9 , які підтримали апеляційну скаргу і просили її задовольнити, пояснення прокурора ОСОБА_6 , який заперечував проти задоволення апеляційної скарги та просив ухвалу слідчого судді залишити без змін, вивчивши матеріали провадження та перевіривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що захисником ОСОБА_7 не було пропущено строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 24 листопада 2017 року, виходячи з положень абзацу 2 ч. 3 ст. 395 КПК України, але його апеляційна скарга не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів провадження, Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №120170000000001327, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Органами досудового розслідування встановлено, що приблизно в січні 2017 року (більш точні дата та час стороною обвинувачення не встановлені) ОСОБА_12 , який працює з 29 березня 2015 року на посаді заступника генерального директора КК «Київавтодор», тобто будучи службовою особою, діючи умисно, з корисливих спонукань, з метою особистого незаконного збагачення, вирішив розпочати злочинну діяльність, пов`язану із заволодінням чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, а саме заволодівати коштами, що виділяються з Київського міського бюджету на виконання ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них.

Усвідомлюючи, що реалізація злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном, можлива лише при об`єднанні зусиль декількох (групи) осіб та їх спрямуванні на вчинення злочинів, детальному розподілі між ними обов`язків при їх вчиненні, забезпеченні взаємозв`язку між діями всіх учасників злочинної групи, а також координації їх поведінки, приблизно в січні 2017 року (більш точна дата та час стороною обвинувачення не встановлені) ОСОБА_13 , перебуваючи у невстановленому місці, запропонував керівникам підпорядкованих корпорації підприємств, начальникові КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Оболонського району міста Києва (далі КП «ШЕУ Оболонського району міста Києва») ОСОБА_14 та головному інженеру КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва (далі КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва») ОСОБА_9 заволодіти коштами, виділеними з Київського міського бюджету у 2017 році на проведення поточного та капітального ремонту вулично-дорожньої мережі міста Києва, а саме коштами, виділеними на оплату послуг з нанесення горизонтальної розмітки із застосуванням фарби та із застосуванням холодного двокомпонентного структурного пластику.

Керуючись корисливим мотивом та переслідуючи мету незаконного особистого збагачення, ОСОБА_14 , відносно якого Подільським районним судом міста Києва розглядається кримінальна справа за вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст.191, ч. 1 ст. 255 КК України, та ОСОБА_9 погодились на пропозицію ОСОБА_12 і надали йому згоду на прийняття активної участі у вчиненні особливо тяжкого злочину.

Таким чином, заступник генерального директора КК «Київавтодор» ОСОБА_12 , начальник КП «ШЕУ Оболонського району міста Києва» ОСОБА_14 та головний інженер КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва» ОСОБА_9 , будучи службовими особами, досягли попередньої змови на скоєння особливо тяжкого злочину безпосередньо до початку його вчинення та розробили і узгодили між собою план його вчинення.

Згідно з розробленим ОСОБА_12 та погодженим ОСОБА_14 і ОСОБА_9 планом злочинної діяльності для отримання єдиного протиправного результату необхідно було залучити до злочинної діяльності службових осіб інших суб`єктів господарювання, які б погодились на вигідних для себе умовах прийняти безпосередню участь у вчиненні злочину, а також придбати суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) з метою прикриття незаконної діяльності, пов`язаної із заволодінням чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем.

Відповідно до розробленого злочинного плану, КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва» після оголошення КК «Київавтодор» конкурсу по закупівлі послуг з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки із застосуванням фарби та із застосуванням холодного двокомпонентного структурного пластику повинно було прийняти участь в ньому, задекларувавши як субпідрядників суб`єктів господарювання, з керівниками та засновниками яких було досягнуто домовленість на скоєння зазначеного злочину та інших злочинів, пов`язаних із складанням та видачею неправдивих документів.

Одночасно ОСОБА_12 було доручено ОСОБА_14 підшукати осіб, які погодяться за грошову винагороду придбати та очолити суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) з метою прикриття незаконної діяльності, який для імітації наявності природної конкуренції прийме участь у вказаному вище конкурсі по закупівлі послуг з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки із застосуванням фарби та із застосуванням холодного двокомпонентного структурного пластику на рівні з КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва», а також в подальшому рахунки якого будуть використані для безпосереднього заволодіння коштами.

На виконання плану злочинної діяльності, переслідуючи на меті отримання єдиного злочинного результату, приблизно в лютому 2017 року (більш точні дата і час стороною обвинувачення не встановлені) начальник КП «ШЕУ Оболонського району міста Києва» ОСОБА_14 , діючи умисно, повторно, з корисливих спонукань, знаходячись у невстановленому слідством місці, запропонував раніше знайомим йому ОСОБА_15 та ОСОБА_16 прийняти участь в заволодінні коштами Київського міського бюджету, виділеними на оплату послуг з нанесення горизонтальної розмітки на автомобільних шляхах міста Києва, та для прикриття незаконної діяльності придбати суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) ТОВ «Дорбудрезерв-Україна» (ЄДРПОУ 37192387), засновником та керівником якого був його батько ОСОБА_17 .. При цьому ОСОБА_14 було запропоновано ОСОБА_15 стати кінцевим бенефіціарним власником зазначеного товариства, а ОСОБА_16 його керівником.

Керуючись корисливим мотивом, ОСОБА_15 та ОСОБА_16 погодились на пропозицію ОСОБА_14 та надали йому згоду на прийняття активної участі у вчиненні особливо тяжкого злочину. Таким чином, зазначені особи досягли попередньої змови на скоєння злочину безпосередньо до початку його вчинення.

28 лютого 2017 року згідно з Протоколом № 2 загальних зборів Учасників ТОВ «Дорбудрезерв-Україна» (ЄДРПОУ 37192387) було прийнято рішення вивести ОСОБА_17 зі складу Учасників Товариства у зв`язку з відступленням (продажем) належної йому частки у статутному капіталі Товариства на користь ОСОБА_15 ; введено нового учасника Товариства ОСОБА_15 у зв`язку із придбанням нею частки у статутному капіталі Товариства у розмірі 100 (сто) відсотків статутного капіталу Товариства; внесено відповідні зміни до Статуту Товариства, який було викладено та затверджено в новій редакції; задоволено заяву директора Товариства ОСОБА_17 від 30 січня 2017 року про звільнення його за власним бажанням від виконання обов`язків директора Товариства, про що видано відповідний наказ; обрано та призначено з 01 березня 2017 року директором Товариства ОСОБА_16 , звільненого з очоленого ОСОБА_14 КП «ШЕУ Оболонського району міста Києва», про що по Товариству видано відповідний наказ; уповноважено ОСОБА_16 виконувати представницькі функції в державній реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, про що ОСОБА_14 доповів ОСОБА_12 .

Приблизно тоді ж (більш точний період часу не встановлений) при невстановлених стороною обвинувачення обставинах заступником генерального директора КК «Київавтодор» ОСОБА_12 було досягнуто домовленість з невстановленими особами, які контролюють діяльність ТОВ «Колор С.І.М.» (ЄДРПОУ 31299514), та з директором зазначеного суб`єкта господарювання ОСОБА_18 про те, що вказане товариство буде задіяне в схемі заволодіння коштами Київського міського бюджету, виділеними на оплату послуг з нанесення горизонтальної розмітки на автошляхах міста Києва, а в подальшому його службові особи складуть документи, до яких внесуть неправдиві відомості щодо фактичного виконання робіт.

Окрім того, приблизно в той же час на виконання загального злочинного умислу та отримання єдиного злочинного результату ОСОБА_12 , ОСОБА_9 , ОСОБА_14 та ОСОБА_18 , а також залученими ОСОБА_14 до вчинення особливо тяжкого злочину ОСОБА_15 та ОСОБА_19 , було обумовлено, що фактично роботи із нанесення горизонтальної розмітки із застосуванням фарби та із застосуванням холодного двокомпонентного структурного пластику будуть виконувати підпорядковані ОСОБА_14 працівники КП «ШЕУ Оболонського району міста Києва» з використанням техніки для нанесення дорожньої розмітки, яка перебуває на балансі очолюваного ним підприємства та в приватній власності членів його родини, а частина коштів Київського міського бюджету, виділених для оплати цих робіт, буде отримана з використанням розрахункових рахунків підконтрольного йому ТОВ «Дорбудрезерв-Україна» (ЄДРПОУ 13972387).

10 березня 2017 року КК «Київавтодор» (ЄДРПОУ 03359026) було оголошено конкурси закупівлі послуг з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки із застосуванням фарби (лот № 1) та із застосуванням холодного двокомпонентного структурного пластику (лот № 2).

В період з 10 березня 2017 року по 17 квітня 2017 року (більш точна дата стороною обвинувачення не встановлена) ОСОБА_9 , у відповідності до досягнутої раніше ним та його співучасниками злочинної домовленості, в пакеті з іншими документами для участі в процедурі закупівлі було надано відомості про те, що КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва» заплановано залучити як субпідрядників ТОВ «КОЛОР С.І.М.» (ЄДРПОУ 312999514), ТОВ «УКРДОРПЛАСТ» (ЄДРПОУ 38402635) та ПП «АВТОМАГІСТРАЛЬ» (ЄДРПОУ 31481658) за підписом начальника вказаного комунального підприємства ОСОБА_20 , який не був обізнаним про протиправні наміри злочинної групи.

Імітуючи наявність природної конкуренції, ОСОБА_15 та ОСОБА_21 , діючи на виконання вказівки ОСОБА_14 , надали для участі в конкурсі по лотам № 1 та № 2 документи ТОВ «ДОРБУДРЕЗЕРВ-УКРАЇНА» (ЄДРПОУ 37192387) остаточні цінові пропозиції, які були значно вищими за цінові пропозиції, надані КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва».

За результатами конкурсу 22 травня 2017 року між КК «Київавтодор» в особі ОСОБА_22 та КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» в особі ОСОБА_9 , на якого Розпорядженням № 221 від 05 квітня 2017 року було покладено виконання обов`язків начальника вказаного комунального підприємства, за №75-14 укладено договір про надання послуг з нанесення горизонтальної розмітки доріг міста Києва на загальну суму 20375347,20 гривень.

За результатами конкурсу 22 травня 2017 року між КК «Київавтодор» в особі ОСОБА_22 та КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» в особі ОСОБА_9 за № 74-14 укладено договір про надання послуг з нанесення горизонтальної розмітки доріг міста Києва на загальну суму 16595526,00 гривень.

В подальшому, в період з 06 червня 2017 року по 31 жовтня 2017 року ОСОБА_14 , усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, діючи повторно, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_15 та ОСОБА_19 , а також відповідно до досягнутої злочинної домовленості із заступником генерального директора КК «Київавтодор» ОСОБА_12 , виконувачем обов`язки начальника КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва» ОСОБА_9 , директором TOB «КOJIOP С.І.М.» (ЄДРПОУ 312999514) ОСОБА_18 , зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, надавав вказівки підлеглим йому працівникам КП «ШЕУ Оболонського району міста Києва» виконувати роботи з нанесення горизонтальної розмітки із застосуванням фарби та із застосуванням холодного двокомпонентного структурного пластику на обумовлених із ОСОБА_12 та ОСОБА_9 автомобільних шляхах міста Києва.

В свою чергу, директор TOB «КOJIOP С.І.М.» (ЄДРПОУ 312999514) ОСОБА_18 , діючи умисно, відповідно до досягнутої попередньої злочинної домовленості із заступником генерального директора КК «Київавтодор» ОСОБА_12 , виконувачем обов`язки начальника КП «ШЕУ Деснянського району міста Києва» ОСОБА_9 та начальником КП «ШЕУ Оболонського району міста Києва» ОСОБА_14 , виконуючи вказівки ОСОБА_12 та ОСОБА_9 , в період з 07 червня 2017 року по 23 серпня 2017 року нібито за надання послуг з нанесення горизонтальної розмітки доріг, перерахувала на розрахункові рахунки ТОВ «ДОРБУДРЕЗЕРВ-УКРАЇНА» 11412401,00 гривень, що у 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто є особливо великим розміром, які були розподілені ОСОБА_12 між всіма співучасниками злочину відповідно до попередньо досягнутої домовленості.

21 листопада 2017 року на підставі ухвали Шевченківського районного суду міста Києва від 03 листопада 2017 року було проведено обшук в приміщеннях КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва», в ході якого також було проведено обшук особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якого виявлено та вилучено грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США), які мають значення при розслідуванні даного кримінального провадження та необхідні з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання.

21 листопада 2017 року ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

23 листопада 2017 року (датоване 22 листопада 2017 року) старший слідчий в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_10 , за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_6 , звернувся до Шевченківського районного суду міста Києва з клопотанням про накладення арешту на майно, яке було вилучено 21 листопада 2017 року під час проведення обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва», та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США).

Це клопотання мотивовано необхідністю забезпечити можливість конфіскації майна підозрюваного як виду покарання.

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 24листопада 2017 року клопотання старшого слідчого було задоволено.

Задовольняючи дане клопотання, внесене в межах кримінального провадження №120170000000001327, про накладення арешту на майно, яке було вилучено під час проведення 21 листопада 2017 року обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США), слідчий суддя, як вбачається з журналу судового засідання, заслухав пояснення слідчих ОСОБА_23 та ОСОБА_24 і, дослідивши матеріали, додані до клопотання, прийшов до правильного висновку, що існують достатні підстави для накладення арешту на перелічені вище грошові кошти, які були вилучені 21листопада 2017 року під час проведення обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з огляду на необхідність забезпечити у даному кримінальному провадженні конфіскацію майна як вид покарання, оскільки ОСОБА_9 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, санкція якої передбачає в якості додаткового виду покарання конфіскацію майна.

З урахуванням цього слідчий суддя, всупереч ствердженням апелянта, встановив належну мету, передбачену п. 3 ч. 2 ст. 170 КПК України, та відповідну їй правову підставу, передбачену ч. 5 ст. 170 КПК України, для задоволення клопотання старшого слідчого та накладення арешту на майно, яке було вилучено 21 листопада 2017 року під час проведення обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США).

В свою чергу, матеріали провадження свідчать, що на цьому етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування виправдовують таке втручання у права та інтереси власника майна для виконання завдань кримінального провадження, а також завдань арешту майна, визначених в абз. 2 ч. 1 ст. 170 КПК України.

Таким чином, колегія суддів вважає, що слідчий суддя обґрунтовано, у відповідності до вимог ст. ст. 132, 170 173 КПК України, наклав арешт на майно, яке було вилучено 21 листопада 2017 року під час проведення обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США), врахувавши і наслідки від вжиття такого заходу забезпечення кримінального провадження для інших осіб та забезпечивши своїм рішенням розумність і співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження. При цьому колегія суддів звертає увагу, що питання належності вказаних грошових коштів підозрюваному може бути вирішене лише при розгляді даного кримінального провадження по суті на підставі сукупності зібраних у справі доказів, яким має бути надана судом відповідна оцінка.

Зважаючи на вищевикладене в сукупності з обставинами кримінального провадження, колегія суддів об`єктивно переконана, що слідчий суддя, накладаючи арешт на майно, яке було вилучено 21 листопада 2017 року під час проведення обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США), діяв у спосіб та у межах чинного законодавства, арешт застосував на засадах розумності та співмірності, а тому доводи апелянта стосовно незаконності та необґрунтованості ухвали слідчого судді слід визнати непереконливими.

Порушень норм КПК України, які могли б стати підставою для скасування ухвали слідчого судді, колегією суддів не вбачається.

Враховуючи встановлені факти та відповідні їм правовідносини, колегія суддів вважає, що ухвалу слідчого судді необхідно залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника ОСОБА_7 в інтересах підозрюваного (власника майна) ОСОБА_9 без задоволення.

Керуючись ст. ст. 170, 171, 173, 309, 376, 404, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 24листопада 2017 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_10 , погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_6 , і накладено арешт на майно, яке було вилучено під час проведення 21 листопада 2017 року обшуку приміщень КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району міста Києва» та обшуку особи директора вказаного підприємства ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на грошові кошти в розмірі 880 ЄВРО (дві банкноти номіналом «10» ЄВРО, три банкноти номіналом «20» ЄВРО, десять банкнот номіналом «50» ЄВРО, три банкноти номіналом «100» ЄВРО) та в розмірі 14050 доларів США (137 банкнот номіналом «100» доларів США, 7 банкнот номіналом «50» доларів США), залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника ОСОБА_7 в інтересах підозрюваного (власника майна) ОСОБА_9 залишити без задоволення.

Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу74074204
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/42587/17

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Хардіна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні