Ухвала
від 18.05.2018 по справі 153/145/18
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"18" травня 2018 р. Справа153/145/18

Провадження2/153/57/18-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Любинецької-Онілової А.Г.

секретар судового засідання Сарафімовська Т.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті м.Ямпіль цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Ямпільського району Вінницької області про встановлення факту, що має юридичне значення та визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

До початку судового розгляду представник позивача ОСОБА_1 - адвокат ОСОБА_3, який діє на підставі угоди №5 від 07.02.2018 та ордеру серія ВН №038125 від 07.02.2018, подав клопотання вх.№3422 від 18.05.2018 про витребування доказів у Ямпільській державній нотаріальній конторі Вінницької області, а саме - спадкової справи щодо майна ОСОБА_4, який помер 28 листопада 2011 року. Своє клопотання представник позивача мотивував ст.84 ЦПК України, а саме: наявністю складнощів у позивача щодо отримання вказаних доказів, які мають значення для повного та об'єктивного розгляду справи. Зазначив, що у зв'язку з тим, що він та позивач не були присутні під час проведення підготовчого судового засідання, тому не мали змоги заявити вказане клопотання. Клопотання просив розглянути без його участі.

Зі змісту та суті заявленого представником позивача клопотання слідує, що у позивача наявні складнощі у поданні цих доказів, які знаходяться в інших установах, та не можуть бути надані позивачеві відповідно до закону.

Представник відповідача ОСОБА_2 сільської ради Ямпільського району Вінницької області у судове засідання не з'явився. Суду надано заяву за підписом сільського голови вх.№1131 від 16.02.2018 про розгляд справи без участі представника сільської ради.

Вказане клопотання з поважних причин не було заявлене в підготовчому провадженні, оскільки підготовче засідання було проведено без учасників справи.

Розглянувши заявлене клопотання, беручи до уваги, що для повного, всебічного, об'єктивного розгляду та вирішення справи по суті необхідно з'ясувати повні і точні відомості про коло спадкоємців та склад спадщини, враховуючи, що для отримання зазначених письмових доказів у позивача є складнощі, суд має підстави для задоволення заявленого клопотання. Суд визнає достатнім, доцільним та необхідним витребування завіреної належним чином копії письмового доказу - спадкової справи, що забезпечить повноту, всебічність та об'єктивність судового розгляду. Суд не вбачає необхідності у витребуванні оригіналу цього доказу.

Враховуючи всі обставини справи, а також необхідність витребування нових доказів, суд на підставі п.4 ч.2 ст.223 ЦПК, суд має підстави відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 84, 222, 223 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_5 - адвоката ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати в Ямпільській державній нотаріальній конторі Вінницької області за наявності завірену копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_4, який помер 28 листопада 2011 року в с.Гальжбіївка Ямпільського району Вінницької області.

Завідуючій Ямпільської державної нотаріальної контори, витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у термін до 14 червня 2018 року включно.

Копію ухвали, завірену копію документу про смерть спадкодавця та запит про надання витягу (інформаційної довідки) із Спадкового реєстру відповідно до Положення про Спадковий реєстр направити в Ямпільську державну нотаріальну контору Вінницької області, для виконання.

Роз'яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України - особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази; у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, також залишити позовну заяву без розгляду.

Розгляд справи відкласти до 09 години 00 хвилин 18 червня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий ОСОБА_6

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.05.2018
Оприлюднено21.05.2018
Номер документу74085480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/145/18

Рішення від 04.10.2018

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 04.10.2018

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 13.07.2018

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 20.03.2018

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 08.02.2018

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні