Ухвала
від 18.05.2018 по справі 494/642/18
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

67300, Одеська область, м.Березівка, вул.Миру, 17 тел./факс: 2-16-04, inbox@br.od.court.gov.ua

18.05.2018

Справа № 494/642/18

Провадження № 2-о/494/146/18

УХВАЛА

18 травня 2018 року м. Березівка

Суддя Березівського районного суду Одеської області Курта Л.С., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Демидівської сільської ради Березівського району Одеської області (вул.Першотравнева, 31 с.Демидове Березівський район Одеська область, код ЄДРПОУ 04377931), заінтересовані особи: Березівська районна державна адміністрація Одеської області (пл.Т.Г.Шевченка, 1 м.Березівка Одеська область, код ЄДРПОУ 04056888), Головне управління Держгеокаадстру в Одеській області (вул.Канатна,83 м.Одеса) про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

14 травня 2018 року голова Демидівської сільської ради звернувся до суду з заявою про визнання спадщини відумерлою.

Дослідивши матеріали, вважаю, що заява повинна бути залишена без руху, так як, відповідно до ч. 3 ст. 294 Цивільного процесуального кодексу України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Ознайомившись із змістом заяви та додатками до неї вважаю, що вона не відповідає вимогам ЦПК України з наступних підстав.

Згідно до положень ч.1 ст. 335 ЦПК України у заяві про визнання спадщини відумерлою мають бути зазначені відомості про час і місце відкриття спадщини, про майно, що становить спадщину, а також докази, які свідчать про належність цього майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття.

Проте, заявником положення даної статті не дотримано. Так, у заяві не вказано, час і місце відкриття спадщини. До заяви не додано свідоцтво про смерть ОСОБА_1. Також не зазначено відомостей про спадщину - земельну ділянку, а саме: номер земельної ділянки та на якому масиві вона знаходиться. Також суду не надано доказів, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом. В заяві не зазначено скільки сплинуло років після відкриття спадщини.

До заяви заявником додано ксерокопії документів і вказано їх перелік. В той же час ст.95 ЦПК України встановлює певні вимоги до документів як письмових доказів.

Зокрема, ч.ч.2-5 ст.95 ЦПК України передбачено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власно-ручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Вказані вимоги заявником порушені.

Як встановлено у ч.6 ст.62 ЦПК України, оригінали документів, зазначених у цій статті, копії з них, засвідчені суддею, або копії з них, засвідчені у визначеному законом порядку, приєднуються до матеріалів справи.

Отже, встановлено підстави для залишення заяви без руху та надання строку для усунення вказаних недоліків.

Відповідно до ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, її необхідно залишити без руху, а заявнику надати строк, що не перевищує десяти днів з дня вручення йому ухвали, для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Керуючись ст.ст.175, 185, 260 ЦПК України, суддя-

УХВАЛИВ:

Заяву Демидівської сільської ради Березівського району Одеської області (вул.Першотравнева, 31 с.Демидове Березівський район Одеська область, код ЄДРПОУ 04377931), заінтересовані особи: Березівська районна державна адміністрація Одеської області (пл.Т.Г.Шевченка, 1 м.Березівка Одеська область, код ЄДРПОУ 04056888), Головне управління Держгеокаадстру в Одеській області (вул.Канатна,83 м.Одеса) про визнання спадщини відумерлою - залишити без руху.

Надати заявнику строк, що не перевищує десяти днів з дня вручення йому ухвали, для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Роз`яснити, що при невиконанні вимог даної ухвали у встановлений строк, заява бути вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Курта Л.С.

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.05.2018
Оприлюднено21.05.2018
Номер документу74088677
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/642/18

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Курта Л. С.

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Курта Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні