Ухвала
від 10.05.2018 по справі 463/2583/18
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/2583/18

Провадження №1-кс/463/749/18

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

10 травня 2018 року слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого слідчого відділу Личаківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалах кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017140040001850 від 21 липня 2017 року, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Личаківського ВП ГУ НП у Львівській області, як сторона кримінального провадження, звернувся з клопотанням до слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю вилучення їх оригіналів в паперовому та електронному вигляді, а саме: руху коштів по рахунку № НОМЕР_1 відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (МФО НОМЕР_2 ), що належить ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 за період з 01.12.2014 року по 31.12.2017 року з вказанням дати перерахунку коштів, суми, підстав платежу та контрагентів із зазначенням коду ЄДРПОУ/ДРФО, що зберігаються у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_4 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивує тим, що органом досудового розслідування розслідується кримінальне правопорушення за заявою директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_4 щодо можливих неправомірних дій службових осіб ПП « ОСОБА_5 ».

Під час досудового розслідування встановлено, що 18.02.2013 року між ПП « ОСОБА_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було укладено договір поставки № 1/2013 у відповідності до якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було поставлено пластикові вікна; а також договір № 02/02-13 між ПП « ОСОБА_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у відповідності до якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » мав набути у власність квартиру АДРЕСА_2 . На виконання зазначених договорів між ПП « ОСОБА_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було укладено договір 28.03.2013 року про зарахування зустрічних однорідних вимог.

У відповідності до витягу № 93636190 від 03.08.2017 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, вказана квартира на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , однак вказана квартира згідно рішення Господарського суду Львіської області повинна бути передана ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », і яку ОСОБА_6 придбав на підставі договору про пайову участь у кооперативі № 03-12-12(24) від 22.12.2014 року, де зазначено реквізити сторін, а саме рахунок ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_1 , який відкритий у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з мотивів, зазначених у ньому, а також додав, що вилучення такої документації із ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надасть можливість отримати важливі речові докази та постійний доступ до них з метою використання їх під час доказування, а також унеможливлення їх зміну або знищення, в тому числі у зв`язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації та інформації чи з інших причин, дослідження вказаних документів, в тому числі шляхом проведення експертиз.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п. 5, 6, 7 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні зазначаються значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи у володінні якої знаходяться такі речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши думку слідчого, оглянувши та перевіривши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання відповідає вимогамст. 160 КПК Українита доводить наявність обставин передбачених ч. 5, 6, 7ст. 163 КПК України, а відтак таке підлягає до задоволення, однак частково в частині надання органу досудового розслідування тимчасового доступу до запитуваних документів, однак без їх вилучення, оскільки необхідність вилучення таких у встановленому порядку не доведена.

Керуючись вимогами статей131,159, 160,163,164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надатистаршому слідчому слідчого відділу Личаківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей та документів, а саме: руху коштів по рахунку № НОМЕР_1 відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (МФО НОМЕР_2 ), що належить ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 за період з 01.12.2014 року по 31.12.2017 року з вказанням дати перерахунку коштів, суми, підстав платежу та контрагентів із зазначенням коду ЄДРПОУ/ДРФО, що зберігаються у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_4 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю зняття з них копій, однак без їх вилучення.

Обов`язок надати тимчасовий доступ та можливість вилучення речей та документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та зберігаються у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » покладається на керівника ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (або особу, яка виконує його повноваження).

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до вимог ч. 1ст. 166 КПК України, слідчий суддя за клопотанням слідчого слідчого відділу Личаківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених вище речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2018
Оприлюднено27.02.2023

Судовий реєстр по справі —463/2583/18

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні