Ухвала
від 21.05.2018 по справі 640/4350/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/4350/17

н/п 1-кс/640/4648/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" травня 2018 р. Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження №32016220000000143 внесеного до ЄРДР 07.06.2016 року за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст. 27 ч.3 ст. 212, ч.3 ст. 212 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 05.05.2018 р. звернувся до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з процесуальним керівником - прокурором відділу прокуратури Харківської області молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , яким просив задовольнити дане клопотання та надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів, які містять банківську таємницю, що знаходяться в банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) по рахунку № НОМЕР_2 стосовно клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2015 року по теперішній час, а саме: документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) (документів про відкриття (закриття) рахунків, свідоцтв, статутів, установчих договорів, доручень, довідок, копій паспортів тощо); оригіналів усіх банківських карток з зразками підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та інших осіб, які уповноважені розпоряджатися рахунком; оригіналів договорів на обслуговування рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); документів, що свідчать про видачу готівкових коштів (чеків, доручень, заяв на отримання готівки та актів перевірки цільового використання готівки), а також щодо їх інкасації; документів про встановлення та обслуговування системи «клієнт-банк», з вказанням інформації про телефонних абонентів, від яких проводилося з`єднання з банківською установою; чеків на отримання готівкових грошових коштів; заявки щодо купівлі валюти на міжбанківській валютній біржі; swift - повідомлення; інформації про рух грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2015 року по теперішній час з розміщенням інформації на паперовому носії (роздруківку) та в електронному вигляді з детальним зазначенням дати здійснення банківської операції, номеру розрахункового рахунку відправника та отримувача з зазначенням МФО банків, ЕДРПОУ відправника та отримувача, найменування відправника та отримувача, призначення платежу, а також з зазначенням вхідного та вихідного залишку грошових коштів на початок і кінець кожної доби, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, котрі використовуються для ідентифікації трансакції), що перебувають в установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) та можливість їх вилучити.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №32016220000000143 від 07.06.2016 року внесеного до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст. 27 ч.3 ст. 212, ч.3 ст. 212 КК України.

У ході досудового слідства встановлено, що громадяни ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , організували створення та придбання юридичних осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код НОМЕР_6 , ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код НОМЕР_7 , в результаті проведення безтоварних операцій в період 2016 року незаконно надали податкову вигоду, тобто сформували податковий кредит з податку на додану вартість третім особам підприємствам покупцям, в результаті чого останні ухилилися від сплати податку на додану вартість в сумі понад 3,5 млн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави грошових коштів в особливо великих розмірах.

При цьому встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), під час здійснення фінансово-господарської діяльності та розрахунків з контрагентами використовувало банківські рахунки відкриті у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий вказав, що у даний час, для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та містять інформацію про рух коштів вказаного платника.

Посилаючись ст.62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», п.7 п.п.4 «Рішення координаційної наради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України» від 02 березня 2012 року, слідчий вказав, що вказані документи, які містять інформацію про рух коштів по банківських рахунках платника, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, є джерелом доказів та у подальшому потрібні для проведення судово-економічної експертизи.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином. 21.05.2018 старший слідчий з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_11 подав до суду заяву, в якій просив розглянути клопотання без його участі, клопотання підтримав, просив задовольнити.

Представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », про час та місце розгляду клопотання слідчого повідомлений належним чином, проте в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, його неприбуття за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016220000000143 від 07.06.2016, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст. 27 ч.3 ст. 212, ч.3 ст. 212 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація, перебуває у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містить охоронювану законом таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Разом з тим, не підлягає задоволенню вимога слідчого, щодо надання доступу до вказаної інформації, яка перебуває у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у період з 01.01.2015 року по теперішній час, оскільки обставини вчинених кримінальних правопорушень, які встановлені в ході досудового розслідування та відомості за якими внесені до ЄРДР за №32016220000000143 мали місце в період 2016 року, тобто вказана вимога слідчого виходить за межі даного кримінального провадження.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч.4 ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження №32016220000000143 внесеного до ЄРДР 07.06.2016 року за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст. 27 ч.3 ст.212, ч.3 ст. 212 КК України, - задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) по рахунку № НОМЕР_2 стосовно клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2016 по 31.12.2016, а саме: документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) (документів про відкриття (закриття) рахунків, свідоцтв, статутів, установчих договорів, доручень, довідок, копій паспортів тощо); оригіналів усіх банківських карток з зразками підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та інших осіб, які уповноважені розпоряджатися рахунком; оригіналів договорів на обслуговування рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); документів, що свідчать про видачу готівкових коштів (чеків, доручень, заяв на отримання готівки та актів перевірки цільового використання готівки), а також щодо їх інкасації; документів про встановлення та обслуговування системи «клієнт-банк», з вказанням інформації про телефонних абонентів, від яких проводилося з`єднання з банківською установою; чеків на отримання готівкових грошових коштів; заявки щодо купівлі валюти на міжбанківській валютній біржі; swift - повідомлення; інформації про рух грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2016 по 31.12.2016 з детальним зазначенням дати здійснення банківської операції, номеру розрахункового рахунку відправника та отримувача з зазначенням МФО банків, ЕДРПОУ відправника та отримувача, найменування відправника та отримувача, призначення платежу, а також з зазначенням вхідного та вихідного залишку грошових коштів на початок і кінець кожної доби, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, котрі використовуються для ідентифікації трансакції), з можливістю вилучення завірених належним чином копій.

Зобов`язати представника АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), по рахунках № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 стосовно клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2016 по 31.12.2016, а саме: документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) (документів про відкриття (закриття) рахунків, свідоцтв, статутів, установчих договорів, доручень, довідок, копій паспортів тощо); оригіналів усіх банківських карток з зразками підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та інших осіб, які уповноважені розпоряджатися рахунком; оригіналів договорів на обслуговування рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); документів, що свідчать про видачу готівкових коштів (чеків, доручень, заяв на отримання готівки та актів перевірки цільового використання готівки), а також щодо їх інкасації; документів про встановлення та обслуговування системи «клієнт-банк», з вказанням інформації про телефонних абонентів, від яких проводилося з`єднання з банківською установою; чеків на отримання готівкових грошових коштів; заявки щодо купівлі валюти на міжбанківській валютній біржі; swift - повідомлення; інформації про рух грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2016 по 31.12.2016 з детальним зазначенням дати здійснення банківської операції, номеру розрахункового рахунку відправника та отримувача з зазначенням МФО банків, ЕДРПОУ відправника та отримувача, найменування відправника та отримувача, призначення платежу, а також з зазначенням вхідного та вихідного залишку грошових коштів на початок і кінець кожної доби, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, котрі використовуються для ідентифікації трансакції), з можливістю вилучення завірених належним чином копій.

В задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 21.06.2018 року.

Роз`яснити представнику АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу74112086
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження №32016220000000143 внесеного до ЄРДР 07.06.2016 року за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст. 27 ч.3 ст. 212, ч.3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —640/4350/17

Ухвала від 04.10.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 21.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні