Ухвала
від 18.05.2018 по справі 750/4477/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Cправа № 750/4477/18

Провадження № 1-кс/750/1612/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 травня 2018 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чернігові клопотання слідчого СВ Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12018270010000832 від 15.02.2018 року, -

в с т а н о в и в:

15.05.2018року слідчийЧернігівського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вЧернігівській області ОСОБА_3 звернулася досуду зклопотанням,яке погодженопрокурором Чернігівськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_4 ,в якомупросить зобов`язати ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "(головний офіс розташований за адресою: АДРЕСА_1 , робочий телефон НОМЕР_1 , офіційний сайт ІНФОРМАЦІЯ_2 ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з сім-картки НОМЕР_2 за період часу з 00:10 годин 01.01.2017 по 00:10 годин 31.07.2017, та надати слідчому Чернігівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ і можливість вилучення наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій; адреса місцеперебування абонента телефонного номера в момент кожного вхідного і вихідного телефонного з`єднання та вхідних і вихідних SМS і ММS повідомлень; типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з`єднання нульової тривалості); дата, час та тривалість з`єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентаА) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з`єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості.

Слідчий, в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином, через канцелярію суду подала заяву про розгляд клопотання без її участі, підтримала заявлене клопотання, просила його задовольнити, з наведених у ньому підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України представник ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

Чернігівським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018270010000832, розпочатому 15.02.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 КК України, за фактом внесення завідома неправдивих відомостей до офіційних документів службовими особами « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Чернігівської обласної ради.

В ходідосудового розслідуваннябуло встановлено,що зарезультатами перевіркифінансово-господарськоїдіяльності комунальногопідприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 »Чернігівської обласноїради,проведеної всерпні-жовтні2017року, ІНФОРМАЦІЯ_5 виявлено фактможливих протиправнихдій посадовихосіб « ІНФОРМАЦІЯ_6 » прирозрахунках зпідзвітними особами,так вході перевіркиправильності розрахунківвстановлено,що технікпершої категоріїз інвентаризаціїнерухомого майна« ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_5 упродовж лютого-червня 2017року систематичновідряджалася довиробничих дільницьпідприємства уміста Мената Сновськдля наданняметодичної тапрактичної допомоги.Доказами поїздокдо звітівпро відрядженнядодавалися проїзніквитки перевізників-ПП « ОСОБА_6 »(м.Чернігів,код НОМЕР_3 ),ПП « ОСОБА_7 »(м.Чернігів,код НОМЕР_4 ),1111« ОСОБА_8 »(м.Чернігів,код НОМЕР_5 ),які ОСОБА_5 подавала добухгалтерії « ІНФОРМАЦІЯ_6 »,про тевказані перевізникиздійснюють пасажирськіперевезення виключноза міжобласнимимаршрутами,переважно доміста Києваі нездійснюють перевезеньза маршрутамив містаМена таСновськ.До тогож,у квиткахвказана вартістьпроїзду від65до 80 грні внапрямку містаМена,і внапрямку міста Сновськ., але в вказаний період часу вартість проїзду на маршруті Чернігів - Мена складав близько 20-30 грн., вартість проїзду на маршруті Чернігів - Сновськ складав близько 25-55 грн..

Таким чином технік першої категорії з інвентаризації нерухомого майна КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ОСОБА_5 подала до бухгалтерії « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Чернігівської обласної ради документи, що підтверджують факт відрядження з порушенням вимог діючого законодавства. вказані документи були підписані директором КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ОСОБА_9 .

Допитана в якості свідка завідувача господарством ОСОБА_10 вказала, що колишній директор КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ОСОБА_9 користується мобільним номером НОМЕР_2 .

З метою встановлення осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, зокрема й підтвердження чи спростування факту того, що ОСОБА_9 було відомо про місцезнаходження ОСОБА_5 в період часу, коли остання мала перебувати в місцях, до яких була відряджена згідно наказів, слідчий обґрунтовано звернувся до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст. 9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 164 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться у оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", необхідна органу досудового розслідування для перевірки вказаного номера та особи якій він належить на причетність до скоєння даного кримінального правопорушення, зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення вказаної мети.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "(головний офіс розташований за адресою: АДРЕСА_1 , робочий телефон НОМЕР_1 , офіційний сайт ІНФОРМАЦІЯ_2 ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з сім-картки НОМЕР_2 за період часу з 00:10 годин 01.01.2017 по 00:10 годин 31.07.2017, та надати слідчому Чернігівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ і можливість вилучення наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій; адреса місцеперебування абонента телефонного номера в момент кожного вхідного і вихідного телефонного з`єднання та вхідних і вихідних SМS і ММS повідомлень; типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з`єднання нульової тривалості); дата, час та тривалість з`єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентаА) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з`єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості.

Строк дії ухвали встановити до 16 червня 2018 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу74120101
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12018270010000832 від 15.02.2018 року

Судовий реєстр по справі —750/4477/18

Ухвала від 18.05.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні