Ухвала
від 15.05.2018 по справі 335/4208/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/4208/18 1-кс/335/2955/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2018 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП України в Запорізькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, подане в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017080000000113 від 22 лютого 2017 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП України в Запорізькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, яке мотивовано тим, що в провадженні СУ ГУНП в Запорізькій області перебувають матеріали кримінального провадження № 120170800000000113 від 22.02.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до СУ ГУНП в Запорізькій області з ДЗЕ Національної поліції УЗЕ в Запорізькій області надійшли матеріали, згідно з якими невстановлені посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , зловживаючи своїм службовим становищем, систематично привласнюють бюджетні кошти, головним розпорядником яких є ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконаних робіт, в наступному здійснення переведення їх на рахунки підприємств, підконтрольних невстановленим особам, а також навмисне неприйняття заходів щодо виконання претензійної роботи за невідпрацьованими перерахованими авансами за виконання робіт на території Запорізької області.

Також встановлено, що протягом 20152017 років між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ПП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » було укладено договори на проведення генпідрядних та субпідрядних будівельних робіт на загальну суму 80 млн. грн.

Однак будівельні роботи на об`єктах будівництва виконані не в повному обсязі, роботи виконувались за завідомо суттєво завищеними цінами або взагалі проводились економічно недоцільні види робіт, хоча грошові кошти перераховано в повному обсязі за вказані об`єми в актах приймання виконаних робіт та розподілені між невстановленими особами, що підтверджується матеріалами кримінального провадження.

За наявною інформацією такими об`єктами є «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)», додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція», «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області».

З метою запобігання нецільового використання бюджетних коштів, або не повернення невідпрацьованих сум авансу, або інших дій генпідрядників, що можуть спричинити негативні наслідки для бюджету України, для вирішення питання, які мають суттєве значення, встановлення важливих обставин, на стадії досудового розслідування необхідно вилучити в повному обсязі документи, складання яких супроводжувало фінансово-господарські відносини між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Вищевказані документи знаходяться в адміністративному приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Тому, слідчий просить надати старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_8 , старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_9 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_11 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_12 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_13 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебивають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

договорів,з додатковимиугодами тадодатками,проектно-кошторисноїдокументації,договірної ціни,дефектних актів,актів прийняттявиконаних будівельнихробіт,форми №КБ-2в,довідок провартість виконанихбудівельних робіт/тавитрат/,форми КБ-3,актів прийомуоб`єкта вексплуатацію,інших актів,проектів виконанняробіт,виконавчої документації,виконавчих схем,видаткових накладних,товарно-транспортнихнакладних,чеків,актів назакриття прихованихробіт,сертифікатів якості,сертифікатів відповідності,технічних свідоцтв,паспортів,протоколів випробувань,платіжних документів,журналів виконанняробіт,журналів технічногонагляду,матеріалів листування,у томучислі щодоузгодження вартостібудівельних матеріалівта іншихдокументів пооб`єктам будівництва:

- «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», генеральний підрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ;

- «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)»,

- додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція»,

- «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області»;

наказів ІНФОРМАЦІЯ_1 про призначення технічного нагляду по об`єктам: «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)», додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція», «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області», з додатком посадових інструкцій осіб, що здійснювали технічний нагляд;

журналів технічного нагляду по об`єктам: «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)», додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція», «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області»;

положень, наказів ІНФОРМАЦІЯ_1 , якими врегульований порядок прийняття виконаних робіт, підписання актів виконаних будівельних робіт, форми КБ-2в, станом на 2016-2017 рр.;

документів по проведенню тендерів (торгів) ІНФОРМАЦІЯ_1 по об`єктам: «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», генеральний підрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)», додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція», «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області» у томучислі протоколівзасідань тендерногокомітету ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно яких були прийняти рішення про відхилення тендерних пропозицій інших учасників, в наслідок чого вони не були допущенні до участі в тендерних торгах;

завірених копій Положення про ІНФОРМАЦІЯ_1 , наказів по призначення на посаду начальника та заступників підприємства, їх посадові інструкції, станом на 2016-2017 рр.

Від слідчого надійшла заява про розгляд клопотання у його відсутності, в якій просив клопотання задовольнити.

Від представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, надійщла заява про розгляд клопотання за її відсутності, в якій зазначила, що проти задоволення клопотання не заперечує.

З урахуванням положень частини 1 та 4 статті 163, частини 4 статті 107 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) слідчий суддя вважав за можливе розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, слідчого, без здійснення фіксування технічними засобами.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СУ ГУНП в Запорізькій області перебувають матеріали кримінального провадження № 120170800000000113 від 22.02.2017, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, що підтверджується витягом з кримінального провадження.

Відповідно до частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно доч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За нормою частини шостої цієї ж статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Зазначені слідчим обставини вказують, що тимчасовий доступ до речей та документів надасть змогу органу досудового розслідування встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, які можуть мати доказове значення під час судового розгляду, та неможливість іншими способами довести такі обставини.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що вказані у клопотанні документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому наявні підстави для надання слідчому тимчасового доступу до цих речей і документів.

Підсумовуючи викладене, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_8 , старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_9 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_11 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_12 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_13 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебивають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

договорів,з додатковимиугодами тадодатками,проектно-кошторисноїдокументації,договірної ціни,дефектних актів,актів прийняттявиконаних будівельнихробіт,форми №КБ-2в,довідок провартість виконанихбудівельних робіт/тавитрат/,форми КБ-3,актів прийомуоб`єкта вексплуатацію,інших актів,проектів виконанняробіт,виконавчої документації,виконавчих схем,видаткових накладних,товарно-транспортнихнакладних,чеків,актів назакриття прихованихробіт,сертифікатів якості,сертифікатів відповідності,технічних свідоцтв,паспортів,протоколів випробувань,платіжних документів,журналів виконанняробіт,журналів технічногонагляду,матеріалів листування,у томучислі щодоузгодження вартостібудівельних матеріалівта іншихдокументів пооб`єктам будівництва:

- «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», генеральний підрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ;

- «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)»,

- додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція»,

- «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області».

наказів ІНФОРМАЦІЯ_1 про призначення технічного нагляду по об`єктам: «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)», додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція», «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області», з додатком посадових інструкцій осіб, що здійснювали технічний нагляд;

журналів технічного нагляду по об`єктам: «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)», додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція», «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області»;

положень, Наказів ІНФОРМАЦІЯ_1 , якими врегульований порядок прийняття виконаних робіт, підписання актів виконаних будівельних робіт, форми КБ-2в, станом на 2016-2017 рр.;

документів по проведенню тендерів (торгів) ІНФОРМАЦІЯ_1 по об`єктам: «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», генеральний підрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , «Реконструкція берегозахисних споруд по вул. Набережній (від вул. Чубаря до пров. Рибацького) м. Бердянськ Запорізької області (1, 2 черги та наступні черги)», додаткові роботи «Будівля обласної філармонії у м. Запоріжжя реконструкція», «Реконструкція системи водопостачання села Степанівка Перша, Приазовського району, Запорізької області» у томучислі протоколівзасідань тендерногокомітету ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно яких були прийняти рішення про відхилення тендерних пропозицій інших учасників, в наслідок чого вони не були допущенні до участі в тендерних торгах;

завірених копій Положення про ІНФОРМАЦІЯ_1 , наказів по призначення на посаду начальника та заступників підприємства, їх посадові інструкції, станом на 2016-2017 рр.

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення вказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.05.2018
Оприлюднено27.02.2023

Судовий реєстр по справі —335/4208/18

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні